Цифрове телебачення DVB-T2 в Україні

Автор GMB, Квітень 16, 2011, 16:37:17

Попередня тема - Наступна тема

admin

•  

Yuriy

Я знаю, но это будет намного дешевле, чем гонять старые УКВ передатчики УР-2, 3 время от времени.  Главное, это умная оптимизация.
  •  

Djundich

Цитата: Yuriy від Вересень 10, 2015, 15:05:37
Я знаю, но это будет намного дешевле, чем гонять старые УКВ передатчики УР-2, 3 время от времени.  Главное, это умная оптимизация.
А вы ожидаете какого-то рационального решения ?
У нас все через анальное отверстие делают, думаю что этого не будет.
Хотя могли радио передавать с каналом Первый национальный как вторую звуковую дорожку, или на худой конец как правый канал, так как если я не ошибаюсь то УТ-1 работает с моно звуком.
Любимые телеканалы: NewsOne, 112, Zik, Наш, КРТ.
  •  

Ігор

Могли б, але не кожен додумається змінити звукову дорожку, щоб слухати радіо.

Надіслано від мого GT-S7262, використовуючи Tapatalk
  •  

pavlo_r

Я собі уявив, що буде робитися в стереотелевізорах)))
Колись на кабельному був випадок з погано екранованим кабелем. УТ1 транслювався на 5 ТВК, але телевізор в абонента, при увімкненні, відразу починав шукати сильнішу звукову несучу і тікав з 99.75 на 100.8. На екрані було зображення Першого і звук від Львівської Хвилі.
  •  

Yuriy

Цитата: Djundich від Вересень 10, 2015, 15:13:48
А вы ожидаете какого-то рационального решения ?
У нас все через анальное отверстие делают, думаю что этого не будет.
Хотя могли радио передавать с каналом Первый национальный как вторую звуковую дорожку, или на худой конец как правый канал, так как если я не ошибаюсь то УТ-1 работает с моно звуком.
Им давно пора делать разные передачи, которые будут идти по ТВ и радио одновременно. Это существенная экономия средств.
  •  

Djundich

Цитата: pavlo_r від Вересень 10, 2015, 19:09:27
Я собі уявив, що буде робитися в стереотелевізорах)))
Колись на кабельному був випадок з погано екранованим кабелем. УТ1 транслювався на 5 ТВК, але телевізор в абонента, при увімкненні, відразу починав шукати сильнішу звукову несучу і тікав з 99.75 на 100.8. На екрані було зображення Першого і звук від Львівської Хвилі.
У нас давно уже на кабельном ТВ ДВС САТ в Мукачево идет по аналогу Интер канал с звуком Авто радио.
УДЦР и сами кабельщики так старались, так старались,  но Интер продолжает в кабельном идти с звуком Авто радио.  Только меняется периодами громкость Авто радио.
_________________________________________________________________________________________________
Куда не сунься, все что-то делают, а результат нулевой  :-?
  •  

pavlo_r

А хулі їм старатися? Частоту Інтера в мережі міняти треба. Авторадіо в Мукачево на 99.9 не вчора з'явилося, до ваших кабельщиків ця проста істина вже мала б дійти. Не думаю, що Авторадіо грає по всій мережі (бабки б заклювали вже), з іншої сторони те, що сигнал 99.9 переважає над 99.75 свідчить також про те, що якась ділянка мережі у них дирява і сигнал Авторадіо спокійно проникає в магістраль, проганяється через підсилювачі і потрапляє в телевізор. Тобто коаксіальна магістраль у них теж нічогенької довжини має бути. Варто також звернути увагу і на будинково-розподільчу мережу в під'їзді, ну і на те, як добре екранований кабель, котрий іде в квартиру. В своїй практиці я бачив немало кабелів, де екранування складалося з трьох мідних волосків+типу фольга, яка насправді поліетиленовою оболонкою була. Але все написане не відміняє необхідності переносу Інтера з 5 ТВК.
  •  

Djundich

Я просто увидел у нас в столовой ребят из УДЦР, и решил их спросить, чего они у нас забыли.
От них то лично и узнал, что они занимаются вопросом Интера в кабельной сети.
Но уже прошло около двух лет, а звук Авторадио на Интере у кабельщиков так и появляется.
И проблема этому ну не как не Радиостанция, а в кабеле и контакте между усилителями.
Как только Интер начинает снежить, то появляется звуковое сопровождение Авто радио.
Поскольку ДВС САТ работает до 17-00, а глюки как правило после 17-00.
То эта проблема вовсе не решается.  Я так думаю что просто кто-то на чердаке левый подключается в магистральный их кабель, а сеть то аналоговая.
И что интересно, чем ниже канал, тем хуже качество.

Прошу прощение что не по теме, но из-за отсутствия приема МХ-1, отвратительнейшего качества  изображения у кабельщиков.  Единственный способ качественного просмотра телевидения является на сегодня спутниковое.
  •  

pavlo_r

Цитата: Djundich від Вересень 11, 2015, 01:20:38
Я просто увидел у нас в столовой ребят из УДЦР, и решил их спросить, чего они у нас забыли.
От них то лично и узнал, что они занимаются вопросом Интера в кабельной сети.
Лол. Кабельщики вирішили напрягти УДЦР пошуком і так зрозумілого джерела завади. Боюсь УДЦР тут не в поміч. Вони можуть тільки зафіксувати, що джерело сигналу працює в ефірі офіційно. Латати кабельну мережу УДЦР не буде.

И проблема этому ну не как не Радиостанция, а в кабеле и контакте между усилителями.
Я власне про це і писав вище. Мережа у них дирява, кабель працює антеною і магістраль підсилює ефірний сигнал.

Как только Интер начинает снежить, то появляется звуковое сопровождение Авто радио.
....
И что интересно, чем ниже канал, тем хуже качество.
Все банально просто. Може щось окислилось, переламалося чи просто двома лівими руками роз'єми ставили. Низькі частоти страждають через те, що при поганому контакті виникає щось на зразок конденсатора, відповідно чим нижча частота — тим гірше проходить сигнал. Може бути проблема з підсилювачем. На кабельних підсилювачах є два (зазвичай) регулятори — Gain, яким встановлюється загальний рівень сигналу і Slope, яким давлять метри. Дуже часто при розбитому Slope метри можуть тупо завалюватися і тоді сильніший ефірний сигнал, який десь після глючного усілка замішався в кабель, починає домінувати на антенному вході телевізора.  Якщо підсилювач магістральний - то там ще є різні вставки, якими визначають його характеристики. Колись, через поганий контакт на одній з таких вставок у мене на ділянці мережі періодично завалювалися 36 і 38 ТВК. 

Я так думаю что просто кто-то на чердаке левый подключается в магистральный их кабель, а сеть то аналоговая.
Не можна виключати і такий варіант. Але за 7 років, які я змарнував на кабельному, я так і не побачив ідіота, котрий би кожного дня під'єднував, а потім від'єднував свій кабель з мережі. Як правило підключаються і більше не чіпають, поки кабельщик не прийде і не поріже цю самодіяльність на дрібні шматки. Рідко траплялися екстремали, котрі здогадувалися підключитися в напряму в магістраль - там ж і 60 вольт іноді разом з сигналом гуляє, може тим самим, що на Йо, токнути. Але все залежить від того, що ваш оператор називає магістраллю. Якщо це міжбудинкова розводка на RG-11 з усілками, які живляться від 220 вольт - то цілком можливо, що хтось таки вліз в мережу через анус і гетеродин його телевізора нехіло гадить в кабель, що й садить сигнал. Дивує лише те, що ці профі досі не знайшли врізку. Бо навіть коли телевізор пірата вимкнений - сигнал по метрах все рівно відчутно занижений (нижчий від рівнів по ДМХ, що вже не норма), хоч і може бути достатнім для нормальної картинки на телевізорі. Все що потрібно це провести заміри в кількох точках і визначити після чого рівні просідають.

Поскольку ДВС САТ работает до 17-00, а глюки как правило после 17-00.
То эта проблема вовсе не решается. 
Хороша у них відмазка. Скільки разів я чув від шефа щось на зразок: «Слухай, ну піди ти до тої курки на 19:00. Зроби ти їй той сигнал. Вийдеш завтра на годину чи на дві пізніше.» А скільки разів залишався довше за власною ініціативою - вже й не згадаю. Це я до того, що все робиться. Було б бажання.
  •  

Ігор

Після дощу просканувалися 41 і 43 твк з Києва. Ictv наче також у 16:9. В тюнері немає відповідного індикатора, щоб перевірити.

•  

pavlo_r

•  

Ігор

Це на "лівому" мультиплексі в DVB-T.

•  

border

С завтрашнего дня одним матрасом меньше!
1 жовтня запрацює українська мультимедійна платформа іномовлення
http://www.telekritika.ua/rinok/2015-09-30/111738
  •  

Yuriy

Лучше пусть Культуру запустят в МХ-5.
  •