Песимістичний практичний досвід.
Основа досвіду - регулярне вкручування ідіотам "спочатку настискаєш тут, а вже потім тут, а це виймаєш лише тоді, коли буде надпис ось тут, і так далі." Ще тисячі варіантів згадувати не буду.
Практичний висновок: Microsoft Office (особливо Word разом з Excel, це взагалі гримуча суміш) - це кошмар для звичайного, "некомп'ютерного" користувача.
Ні найменшого захисту проти випадкових, безтолкових дій користувачів. "Я на щось, мабуть, натиснула, і все зіпсувалось".
Особлива трагедія - з сайту міністерства скачали шаблон якоїсь звітності, а далі:
- сюди не влізає, і не збільшується.
- я витираю, а воно дописує.
- підкреслює слова, навіть якщо написати "мама".
- у мене текст хороший, а пересилаю Юлі, а в неї китайський.
- і ще тисяча інших варіантів.
Але найбільш цікава фраза, яку я ніколи не забуду: "Зайдіть мені, бо мені треба набити і перехрестити Юлю, поки вона в відпустці".
Глобальний висновок: не сама операційна система "якась не така", а абсолютно відчутнє "дуракозахищене" канцелярське програмне забезпечення.
Пробував давати їм альтернативні, спрощені редактори під формат DOC - нічого не буде працювати, це не редактори, а недороблене барахло.
Можна частково "відключити" програмі Word завелику розумність, але не пройде й місяця, як вилазить якийсь вірус або троян, а після того припреться якесь самовпевнене чмо з "дуже сертифікованого обслуговування, бо вони тендер виграли", чмо затирає операційне систему, ставить якусь свою копію працюючої системи, а після того "у мене знову не так".