Конкретно по каналу UA:Перший. Что точно известно, сам канал ждёт перезапуск, но с другим именем. Объединённый бренд Общественного (UA:) останется.
"— Що зараз є основною проблемою в позиціюванні «UA: Першого» як Суспільного?
— Коли ми це досліджували, то зрозуміли, що українці асоціюють «UA: Перший» із державним телебаченням. Канал усе одно називають Першим національним чи УТ-1. Також «UA: Перший» викликає асоціації з російським «Первым каналом». Не забувайте, що основна наша аудиторія народилася, виросла й реалізувала себе в Радянському Союзі.
Це велика комунікаційна проблема, яку нам потрібно вирішувати. Ми плануємо зміну назви, яка нам допоможе відірватися від іміджу державного. Поки не хочу про це гучно заявляти, тому що це слід робити тоді, коли матимемо чітко визначену дату перезапуску і, відповідно, зможемо розпочати повноцінну комунікацію. Однак наразі це неможливо швидко зробити через суттєве недофінансування.
— Як саме звучатиме назва каналу після перейменування?
— Не буду розкривати назву, лише можу сказати, що в цьому слові закладена відмежування від інших каналів. Зі старою назвою нам потрібно було б витратити багато років та ресурсів, щоб аудиторія почала сприймати «UA: Перший» як Суспільне. Але зміни назви недостатньо, потрібен ще й якісний контент. А контент — це гроші, люди й технології. Якщо ми проведемо ребрендинг і запустимо промокампанію оновленого каналу, а глядачі побачать в ефірі контент, який не відповідає їхнім інтересам, то вони підуть. І повернути їх буде дуже важко й дорого. Глядач хоче отримати емоцію, а не обіцянку того, що він отримає емоцію."
https://stv.detector.media/kontent/movlennya/genprodyuser_iz_rozvitku_nstu_mikola_kovalchuk_mi_planuemo_zminu_nazvi_ua_pershogo/