До речі, коли я вирішив дослідити ситуацію з регіональними філіями при національних мовниках у країнах Європи, мене дуже здивував досвід Сербії.
Отже, є там така компанія, як РТС (Радіо і телебачення Сербії), у яку входять телеканали РТС 1-3, РТС Свет (міжнародний) і радіостанції Радио Београд 1-3, 202.
Регіональних філій у цієї структури немає, АЛЕ у будні о 17:00 телеканал РТС 1 ретранслює новини телеканалу РТВ 1, який входить до складу "Радіо і телебачення Воєводини" (Воєводина - автономна область у складі Сербії). На всю країну.
Відповідно, РТВ 1 ретранслює вечірній випуск новин РТС 1 о 19:30, але тільки в межах Воєводини (тому що телеканали і радіостанції РТВ мовлять лише там).
І це ще не все. О 17:40 по буднях на РТС 1 виходить випуск новин Белграда "Београдска хроника", який теж транслюється на всю країну. А о 15:20 на цьому ж каналі виходить программа "Ово jе Србиjа"- програма новин з регіонів.
Щоб це все представити, уявіть, що Перший в деякі години ретранслює новини каналу ATR, а ATR в свою чергу ретранслює "Новини на Суспільному". І до того ж на Першому на всю країну транслюються "За київським часом" (знаю, що ця назва давно не використовується, але усе ж таки) і "Час країни" (або "Україна. Час місцевий").