З опери "Хто винен? Зеонбуд!"
Сьогодні знайомий знову скаржився на Т2. "Це Т2 - таке кідалово - говорив він - воно дуже часто так погано працює, що неможливо дивитися". При цьому, крім мене, були присутні ще дві людини які вже більше року в тому ж районі, що й він дивляться Т2 і в них все нормально. Спитали, що його не влаштовує? Сказав - часто сніжить. Почали дружно переконувати, що то не в Т2 проблема, а в антені або кабелі, адже перша асоціація з "сніжить" - очевидно картинка просто розсипається при слабкому сигналі. На що той відповів, що міняв вже антену, кабель і, що аналогічна проблема не тільки в нього, а й багатьох людей. Він на форумах читав. Зрештою таки вдалося уточнити, що під "сніжить" він мав на увазі саме сніг на екрані і, що тюнер у нього підключений через шнур тюльпан-SCART. Я не знаю в чому причина, можливо в розпіновці таких шнурів і входів телевізорів, проте з власного досвіду при підключенні DVB-C тюнерів до телевізорів в яких AV-вхід тільки SCART, досить часто доводилося бачити засніжене зображення з тюнера. При чому у випадках, коли ТВ мав вхід на передній панелі під "тюльпани" - той же тюнер підключений через передній вхід показував нормально, а через SCART - зображення було засніжене.
Судячи з усього проблема поширена і серед глядачів Т2. Особливо серед тієї їх частини, котрі не в курсі, що цифра навіть при поганому сигналі не сніжить. І з сьогоднішнього випадку бачу - переконати їх в тому, що проблема десь на ділянці тюнер-телевізор (а може і в самому телевізорі) буває дуже складно.