Біла Церква

Автор VALENTAYN, Грудень 08, 2010, 19:38:03

Попередня тема - Наступна тема

Ігор

Вiдновлено мовлення на 106,2. Тiльки не знаю о котрiй годинi.
  •  

Radiostyle

Мовлення на Ретро було припинено в неділю після обіду,а поновилося вчора після 16-ти,потім знову пропало,десь після 20-ти,і знову поновилося сьогодні зранку.
І знову ВЧ забагато  :angry:
  •  

iskostya

Цитата: "Radiostyle" post=28378І знову ВЧ забагато  :angry:
Видимо там какая-то поломка, ведь на данной сети минимум оборудования используется:
типичная схема ретрансляторов: АБР-202 - с него сигнал попадает на синее гнездо компьютера, в случае с ретрансляцией - звук транзитом проходит через звуковуху, выходя с зелёного гнезда - и далее всё на передатчик.
Для регулировки низких-средних-высоких нужно дополнительно ставить как минимум микшерный пульт в развязку между компом и передатчиком, но как-правило если всё в стойке стоит, то места для него нет, да наличие микшеров не приветствуюется точки зрения безопасности эфира.
  •  

oldman

ВЧ на Ретро ФМ добавили в Киеве, ещё весной и теперь такой сигнал идёт через спутник по всей Украине. Где-то его убавили (если есть чем), где-то так и идёт. У многих при шипяще-свистящих звуках, в приёмниках срывается сигнал пилот тона.
При этом, местные рекламные вставки, с компьютера, идут с очень хорошим качеством.
Такое ощущение, что весной, к оборудованию Ретро ФМ в Киеве, попал человек с проблемами слуха.
Возможно он плохо слышит высокочастотные звуки.Такое бывает у людей преклонного возраста.
  •  

Ігор

Не краще ці гнізда називати лінійним входом і виходом? ;)

там ще і високий рівень гучності.

Схоже що в УР1 знизили потужність, раніше їдучи на роботу я їх телефоном слухав в автобусі. Тепер прийом такий самий як і в радіостанцій Тавра :( послухати не можу. Спробую ввечері вдома послухати.
  •  

iskostya

Цитата: "oldman" post=28427Такое ощущение, что весной, к оборудованию Ретро ФМ в Киеве, попал человек с проблемами слуха.
Возможно он плохо слышит высокочастотные звуки.Такое бывает у людей преклонного возраста.
Не поверю, там всё-таки в техническом департаменте несколько человек!
  •  

Radiostyle

Цитата: "oldman" post=28427При этом, местные рекламные вставки, с компьютера, идут с очень хорошим качеством.
Підтверджую,дійсно,при місцевих врізках ні шиплячо-свистящих,ні перевищення рівня гучності (що аж уші "ріже"),нічого цього немає,звучання нормальне.
  •  

Radiostyle

На Ретро фм несуча  :|
Вул.Ярослава Мудрого 42 (Ретро фм)
Сьогодні був у тому районі,вирішив сфотографувати з більш об'ємнішого ракурсу

Владе,якщо можна,будь-ласка заміни це фото тим,що зараз на сторінці БЦ.
  •  

iskostya

Цитата: "Radiostyle" post=28577На Ретро фм несуча  :|
Хм...в случае поломки спутника - идёт наземный местный резервный плейлист. В случае поломки компа - звучит чистый спутник. Если несущая - значит ни того - ни друогого нет.
  •  

admin

фотку добавил
1)жалко ФМ антенн не видно
2)на самой макушке вроде ДМВ антенна
  •  

Ігор

Я ще десь біля Нового року придивився що там не видно фм антени. Таке враження що вони на ту верхню і мовлять.
  •  

admin

ФМ? щось мало віриться
  •  

Ігор

Я кожного разу коли там буваю дивлюся, і не можу зрозуміти, вона схожа на "штирь" довжиною близько 60см (може і менше).
Якби була можливість вийти на дах і глянути, може там низько стоїть диполь? І його не видно.
Сигнал в них гірший ніж той що був до переносу, а особливо в 2007 - 2009 він був набагато кращим.
Завтра якщо там буду ще раз подивлюся.
  •  

Ігор

Цитата: "iskostya" post=28596Хм...в случае поломки спутника - идёт наземный местный резервный плейлист. В случае поломки компа - звучит чистый спутник. Если несущая - значит ни того - ни друогого нет.
згдав, коли я звук своєї автомагнітоли з лінійного виходу (тюльпанами) подав на вхід компа, звук з'явився при увімкненні, і зник при вимкненні.
Можливо у них чомусь вимкнувся комп'ютер.
  •  

iskostya

Цитата: "Ігор" post=28605Можливо у них чомусь вимкнувся комп'ютер.
Вероятнее всего... причём причиной может быть даже банальный перегрев
  •