ТРМ у Львівській області

Автор sohok, Грудень 08, 2010, 23:08:43

Попередня тема - Наступна тема

admin

Цитата: "Vova.UA" post=6132Може планують піднімати ??? Було би непогано, ато по місту місцями сигнал не дуже ...
я б ніколи не поставив би передавач 500 Вт працювати на 500 Вт.....хай буде 1 кВт, с запасом і щоб не працював на повну потужність...бо зазвичай повну потужність постійно не виходить отримувати  
  •  

Vova.UA

А старий передавач напево "суперам" втулили, їм зараз багато треба ))))))))
Цікаво би було ще взнати реальну потужність Львівської хвилі і Незалежності. Я в кіловат на 106,7 не вірю ...  
AH.FM - Leading Trance Radio 
#1 FOR TRANCE - COMMERCIAL FREE 24/7
  •  

pavlo_r

Цитата: "Vova.UA" post=6152А старий передавач напево "суперам" втулили, їм зараз багато треба ))))))))
Цікаво би було ще взнати реальну потужність Львівської хвилі і Незалежності. Я в кіловат на 106,7 не вірю ...
:lol:  :lol:  Почуємо коли запуститься... Еко-радіо звучало по особливому :) Якщо не брати до уваги передавач - то я ніколи не забуду їхній джингл "Про кампотик"  :sick:  
Подібним шляхом (якість звучання) рухається і Незалежність, складається враження, що за ефіром взагалі ніхто не слідкує. Я теж не вірю в кіловат, думаю ват 500 видають і дивуюсь як вони взагалі ще в ефірі тримаються (мабуть комусь так треба). А шкода, непогана станція була... :dry:  
  •  

Sanio

АСР1 - стара антена, трьохповерхова, тепер такі, мабуть, "Квант-Ефір" вже не випускає!
Оскільки потужність антени обмежена, а до антени тепер підключено по 3-4 передавачі, то при виведенні потужності на номінальну величину зявляється дуже велика відбита потужність, яка повертається антеною назад в передавач, через що спрацьовує захист по відбитій хвилі. Тому передавачі працюють на потужностях при яких відбита потужність не перевищує допустимі межі і передавач "не знімається" по захисту!
Передавач "Незалежності" насправді на 2 кВт, ліцензія на 1 кВт, але працює приблизно на 500 Вт у звязку з економією коштів на електроенергію.
Якість сигналу "ФМ Галичина" навряд чи покращиться, бо проблема не в передавачі була, а в антені, яка має іншу діаграму спрямованості, ніж інші антени і коеф. підс. лише 4,5 дБ і велика підозра на те, що це антена на діапазон 100-108 МГц, а тому нап частотах менше 100 МГц коеф. підс. ще менший...
Щодо "Еко-радіо", то багато людей дуже сумують за цією радіостанцією, і "ФМ Галичина" дуже програє по аудиторії "Еко". "Еко" було оригінальним проектом, аудиторія якого не пересікалася із жодною іншою станцією, а "Галичині" доводиться конкурувати мінімум з 3-4 дуже схожими за форматом станціями. І вона навряд чи зможе досягти тих показників по рейтингу, які мало "Еко"!  
  •  

pavlo_r

Так, Еко було дуже оригінальим радіо, за що їм великий плюс. Тільки зроблене це радіо було не дуже професійно: мікрофонний ефект в ефірі, тупі джингли, низька якість звуку і т.д. Я сам частенько вмикав цю станцію і шкода, що Галичина з'явилась замість неї, а не замість Шарманки.  
  •  

Vova.UA

Цитата: "admin" post=6113АСР1???
я щось подібного на сайті Кванту не бачу!!!

ACP-1    1KW Broadband Circular FM Broadcast Antenna 2.36Db

але я такої у Львові не бачив...

ЦитатаПередавач "Незалежності" насправді на 2 кВт, ліцензія на 1 кВт, але працює приблизно на 500 Вт
печально...
Ну станція теж унікальна, де ще можуть після клубного трека включити джаз ????  :lol:  :lol:  :lol:
Цитатаніж інші антени і коеф. підс. лише 4,5 дБ і велика підозра на те, що це антена на діапазон 100-108 МГц, а тому нап частотах менше 100 МГц коеф. підс. ще менший...
Вот, где собака зарыта ...  
  •  

admin

ЦитатаACP-1 1KW Broadband Circular FM Broadcast Antenna 2.36Db

але я такої у Львові не бачив...
отож....тому хто знайде ці антенни на вежі Львівського ОРТПЦ - з мене пиво

Sanio, яка приблизна висота цього барахла?  
  •  

admin

стоп
собака може бути зарати ось тут
http://www.google.it/url?sa=t&source=web&cd=2&ved=0CCQQFjAB&url=http%3A%2F%2Fwww.pira.cz%2Frvr-fm-yagi.pdf&rct=j&q=ACP-1%20fm&ei=hcmGTuP9GOOa0QWcv9jaD

як бачимо тут ACP-1 дуже схожа на FMC-01
якщо так то нижні 6*FMC-01 можут бути 3*FMC-01 + 3*FMC-01
і одна з цих є 3*ACP-1

але 4,5 Дб це 4-х поверхова ACP-1

Sanio, ти впевнений щодо 3-х поверховості?  
  •  

neekeri

отожбо

на висоті 57 метрів стоїть антена 6*FMC-01 102,1+104,7 MHz ТРК "Люкс"

між антенами ДМХ AS16-UTV-01 та оглядовим майданчиком знаходиться 4*FMC-01 102,5+105,4 MHz "УМХ"

а нижче між AS16-UTV-01 і 2-поверховою Зеонбудівською антеною знаходиться ще одна 4*FMC-01 (RVR ACP1)

ось тут її добре видно, а також і нижній диполь 4*FMC-01 102,5+105,4 MHz "УМХ"

•  

Sanio

Щодо поверховості, то можу помилятися, але антена точно АСР1, спрямована, з макс. коеф. підс. 4,5 в напрямку макс. випромінювання і 2,5 - в протилежному!
Розміщена на вежі на висоті 88 м  
  •  

admin

ДЯКУЮ

залишилось зрозуміти звідки мовлять

88.6 Ера FM
91.5 Радіо "Дача"
можливо оці йдуть разом з 4-х антен (наче DBA) що трохи нижче за 2-поверхову Зеонбудівську

101.3GALA

103.9 Алла
може разом з 102,5+105,4 MHz на 4*FMC-01?  
  •  

Vova.UA

Під Зеонівською є ще дві антени, (може потім краще сфоткаю) - на 4 диполя (біля фідерів), і на 6(раніше вроді теж було 4) - вони за внутрішнім периметром вежі.

•  

admin

так 6 це наче 91,1+100,8 MHz - 6*AJ1E
їх частково видно на деяких фотках
а от 4 невідомо хто
теж більш менш є фото (але якісно видно лише 3 диполя)
але бажанно б було мати гарні фото  
  •  

Vova.UA

Цитата: "admin" post=6252так 6 це наче 91,1+100,8 MHz - 6*AJ1E
Я підозрюю, що антена  91,1 і 100,8 - та, що поруч з УР-івською, 6 диполів, їх погано видно, бо вони при самій конструкції. Виглядають, як АСВП. Через це і покриття в цих станцій найкраще (140 метрів). Треба фоткати зі сторони вул. Б Хмельницького, я там зараз не часто буваю, але може якось загляну коли буду їхати на радіобазар.  
  •  

Vova.UA

Я затупив, це ж вона !!! ))))

А перпендикулярно - по 4 диполя Національного радіо  
  •