ТРМ у Львівській області

Автор sohok, Грудень 08, 2010, 23:08:43

Попередня тема - Наступна тема

Vova.UA

Може зі старої вежі пустили ... Або не можуть дати повну потужність через те, що станції добавляються, а нових антен на ВЗ ніхто не доставляє.  Бо у Стрию від самого початку мовлення сигнал такий, що майже до Львова добиває... набагато сильніший, ніж на 101 і 107,9.
AH.FM - Leading Trance Radio 
#1 FOR TRANCE - COMMERCIAL FREE 24/7
  •  

pavlo_r

Може, але в самому Львові між Галицьким перехрестям і автовокзалом Північний сигнал дуже добрий. Єдине, що RDS спрацьовувало на телефоні з помилками. Особливо RT. Повний рядок без помилок я так і не побачив - постійно випадало то те, то інше слово.
  •  

Гоша

Через поганий прийом Шансону,вкотре виришив зателефонувати до БРГ,сказали,що через тиждень-півтора ситуація з прийомом має покращитись.Вони над цим будуть працювати(їх ствердження).Я дивуюсь,до Луцька мені 90км з гаком,прийом кращий,но незавжди стабільний.
  •  

Vova.UA

Цитата: Гоша від Лютий 06, 2014, 17:47:40
Через поганий прийом Шансону,вкотре виришив зателефонувати до БРГ,сказали,що через тиждень-півтора ситуація з прийомом має покращитись.
Ну нащщоооо ..... хай би так і було  :-(
  •  

pavlo_r

:) Vova.UA, ну прагнуть люди Шансону. А взагалі, яка різниця чути його в радіусі 5 км., чи 90? Слухачі львівських місцевих станцій навряд чи перебіжать до аудиторії Шансону, а частину рекламного пирога він собі так чи інакше відхопить і це печально. Моя б воля - я б відсотків 70% мереж вимкнув з ефіру.
  •  

Vova.UA

Цитата: pavlo_r від Лютий 06, 2014, 18:57:27
:) Vova.UA, ну прагнуть люди Шансону. А взагалі, яка різниця чути його в радіусі 5 км., чи 90?
Є різниця... я живу в місті з поганим прийомом, тому знаю
  •  

pavlo_r

Я мав на увазі, що радіус розповсюдження сигналу за Львовом рекламодавців навряд чи сильно зацікавить. Та й Вам би радив не хвилюватися, якщо не хочете слухати цю станцію.
P. S. Зараз перебуваю в себе на селі і доводиться слухати Львівську Хвилю з інтернету. 100,8 тут єдина львівська частота яка навіть Дегеном не приймається. Чомусь заважає Радіо Сокаль, хоча станції рознесені на 200 КГц.
  •  

Гоша

Я проживаю 15км від Сокаля,до Львова 70км,но на Деген Львівську хвилю можу спокійно прийняти,якщо 100,75 або 77.
  •  

pavlo_r

Львівська Хвиля на півночі Буського р-н ніколи добре не приймалася. Думаю це пов'язано з діаграмою направленості передавальної антени. Сам без проблем приймав 100,8 у Раві-Руській, місцями навіть на мобільний), знаю, що станцію можна слухати в деяких районах сусідньої Івано-Франківської області. В мене на селі я колись її приймав з слабким сигналом, але з минулого року тут покращився прийом Радіо Сокаль і 100,8 пропало. На частоті просто тишина. Ні шуму, ні наводок від 101,0.
До речі, тут відносно добре, десь на 3+, 4 приймаються 101,3 та 104,3 зі Львова, а в Жовкві ці частоти значно слабші. Можливо Gala i Kiss транслюються з однієї антени.  :dunno:
  •  

Гоша

У нас Ґала найслабше,стосовно Кісса можу сказати,прийом взагалі не можливий через 104,4 Нова фм,згадана радіостанція ловить у нас навіть з сладеною антеною найдешевшого приймача
  •  

superskidki

Цитата: Гоша від Лютий 07, 2014, 13:45:41
У нас Ґала найслабше,стосовно Кісса можу сказати,прийом взагалі не можливий через 104,4 Нова фм,згадана радіостанція ловить у нас навіть з сладеною антеною найдешевшого приймача
Когда я был во Львове (это месяц назад), прием Кисс Фм был ужаснейший, у Галы прием был лучше однозначно, при то что у Киса антена на 1 Квт, а у Галы на 200 Ват (хотя по лицензии на 500 Ват), и у Галы так же само на 101,4 ФМ забивает Твое радио. Думаю вряд ле на одной антене Кисс и Гала
  •  

pavlo_r

superskidki, потужність буває в передавача. А антена має коефіцієнт підсилення, поляризацію і діаграму направленості. Припущення про те, що Ґала і Кісс ідуть з однієї антени роблю тільки тому, що ці станції приблизно одинаково добре або одинаково погано приймаються в різних частинах області.
  •  

Vova.UA

По Львову 90,4 на портативку ловить  так собі... при русі часто пропадає, впринципі як і Кісс, але ще чуть гірше, хоча за містом - набагато гірше ніж Кіс. Зараз у Пустомитах можна нормально чути тільки на Деген з повною антеною, але в такому випадку треба маніпулювати антеною, бо заваджають поляки на 90,5.
РДС в мене навіть при хорошому рівні сигналу (біля вокзалу, 23-26 на плеєрі) відобразився не відразу, радіотексту не було взагалі.
  •  

Focs

:P
Цитата: pavlo_r від Лютий 07, 2014, 15:37:11
superskidki, потужність буває в передавача. А антена має коефіцієнт підсилення, поляризацію і діаграму направленості. Припущення про те, що Ґала і Кісс ідуть з однієї антени роблю тільки тому, що ці станції приблизно одинаково добре або одинаково погано приймаються в різних частинах області.
Сьогодні вернувся з Івано-Франківська. Шансону в той момент ще не шукав,  а от на рахунок Кісса, то він ще гірше приймається по області ніж Гала. Кісс лише до Бібрки, Гала трохи далі. Ще одне, рівень звуку Кісса приблизно в 2 рази менший ніж допустим у Люкса чи Русского чи в тої самої Гали.

Також в цьому напрямку ні Люкс ні Радіо24 ні Галичина далеко не добивають, ще у Львівській області на 104,7 вперто пробивається Радіо24 з Франківська. 100,4 сьогодні приймався 10 км за Львовом, правда на горбах. Також дорогою на Бібрку можна практично всю дорогу приймати 103.3 та 102,9. Місцями 102.7 та 103.5.

RDS на 90.4 SHANSON
  •  

Vova.UA

Доречі, Львівська хвиля не обійшла увагою запуск такої "хорошої" станції
https://soundcloud.com/lvivwaveradio/07-02-2014
  •