Автор pavlo_r, Лютий 22, 2012, 14:07:49
ЦитатаТелеканали «Інтер» та «Україна» — одні із найрелігійніших на українському телебаченні. На відміну від «1+1», що «спеціалізується» на історіях українського патріархату, ці двоє частіше розповідають про московських братів у хресті та всюдисущого Вадима Новинського. Але у вересні на «Інтері» почали піарити ще одного, тринадцятого, апостола. Без жартів, саме так себе називає лідер духовного центру «Відродження», пастор Володимир Мунтян.3 вересня «пастор» розповідав у «Подробностях»: «Пенсия очень маленькая[...] Пожилой человек, к примеру, дедушка или бабушка, они оставлены, просто буквально оставлены на существование[...] Каждый месяц минимум 375 тысяч гривен мы выделяем только на продукты. Плюс к этому, это операции и лекарства. И наша задача - это быть ответом для пожилых людей, потому что то, что мы видим, насколько это важно сегодня».Складно вигадати сюжет піарніше, ніж коли люди розповідають про свою благодійність без інформаційного приводу. Хоча, формально, він, звісно, був. Ось як почала матеріал ведуча Наталя Бєлишева: «С октября в Украине должны повыситься пенсии. Учитывая новый уровень минимальной зарплаты, хотя средний показатель выплат до сих пор оставляет желать лучшего. Большинство из 12 миллионов пенсионеров едва сводят концы с концами. Старики выживают за счет детей и помощи благотворительных организаций».Тільки от, яка на «Інтері» статистична вибірка «стариков», щоб робити такі висновки, глядачам не повідомлять. А в статистичній вибірці благодійних організацій, взагалі, знаходиться лише благодійний фонд «Возрождение», саме йому дякують обидві героїні сюжету.Людмила Заворотна: «Я очень благодарна и нашему фонду. Всегда когда приходит помощь, всегда они первые. Всегда они первые. Поэтому благодаря "Возрождению" я здорова».Євгенія Полонська: «Я обратилась в нашу церковь к пастору Владимиру Мунтяну и я написала, что я нуждаюсь, в церкви с самого первого дня, и я нуждаюсь в вашей помощи. И он говорит - нет проблем. Подъехали ко мне машиной и дали оставшиеся деньги[...] Я очень благодарна Владимиру Мунтяну, иначе я бы не жила».Усе це виглядає схожим на рекламу Фонду, мовляв, вступайте/звертайтеся й вам теж допоможуть. От тільки «церква» Мунтяна не безкоштовна, про що випущено чимало розслідувань (ще тут і тут). Узагалі, за запитом «Відродження Мунтян» можна знайти чимало критичних матеріалів. Це, мабуть, і пояснює наступний сюжет «Інтера» 13 вересня.Ведуча Наталія Бєлишева розповідає:«И еще два человека, лишились денег в Тернопольской области. Оба получили смс о том, что банковская карта заблокирована и сообщили мошенникам свои реквизиты[...] В Украине настоящий бум финансовых пирамид, сект..».У сюжеті кореспондентка Оксана Григорьєва перелічує кілька афер: «Еліта-центр», «Кінгс Кепітал», картки за 500 доларів, що лікують від усіх хвороб. А потім заявляє:«Из-за бума мошенников от черного пиара пострадал и духовный центр "Возрождение", который активно занимается социальной работой в Украине».Отже, інформаційним приводом для цього сюжету стали двоє тернопільчан, які, до речі, окрім підводки, жодного разу у ньому не згадані. Висновок про «бум» пірамід та сект не ґрунтується на жодній чіткій інформації. Сам, очевидно, сучасний «бум» проілюстрований у матеріалі актуальними прикладами «Еліта-центр» 2006 року та «Кінгс Кепітал» 2008 року. Від чорного піару через цей «бум» постраждало «Возрождение», про яке негативні сюжети виходять щонайменше із 2013-го. «Інтер» та Мунтян навіть не стараються.У сюжеті тривалістю три з половиною хвилини всю останню хвилину виділяють Володимиру Мунтяну, який спростовує міфи про «Возрождение: «Люди, которые говорят, к примеру, что "Возрождение" — это секта, или, к примеру, говорят обо мне, что я мошенник. Это в основном люди, которые ничего не знают ни о "Возрождении", ни обо мне, которые никогда не сталкивались лично со мной...».На Wikipedia написано, що секти — це «релігійні об'єднання, які навчанням і обрядами відрізняються від панівних релігійно-церковних організацій». «Возрождение» називає себе «християнським центром духовного просвітлення...» і його сайт має розділ з назвою «учение о 4 измерении». У Біблії цього немає, але є в Interstellar.Далі Мунтян знову згадує про свою благодійність:«Мы помогаем пожилым людям[...]Нужно смотреть всегда на дела». І завершується матеріал експертною рекомендацією від кореспондентки: «Именно на то, чем занимаются организации и куда направляют средства, нужно смотреть в первую очередь, советуют эксперты, это поможет отличить, где ложь, а где правда».І хоч ці експерти анонімні, ми, здається, знаємо, про кого йдеться.Проблема цих «новин» навіть вже не стільки не в банальному піарі. Якби «Інтер» просто випустив сюжет про «Возрождение» — це було б сумно, але цілком звично. Проблема в тому, як невміло ці сюжети намагаються замаскувати під корисні (про соціальну допомогу та опір шахраям). І як в них грають на почуттях малозахищених верств населення (похилого віку та обманутих). І як вони виходять в ефір новин, позбавлені будь-якої новинної цінності. Хоча, можливо, це робилося саме зараз під «Телекрусейд» (не смійтеся, він так і називається) Володимира Мунтяна 29 жовтня. Після «Білого братства», здається, ми чи не вперше знову бачимо таку активну участь телебачення у піарі «духовних центрів».
Цитата: kram2000 від Жовтень 15, 2017, 14:04:32 де грала Тетяна Арнгольц, яка їздила в анексований Крим.
Цитата: GMB від Жовтень 16, 2017, 15:41:15а у нас лица, ездившие в Крым через закрытые пункты пропуска считаются запрещенными к показу по тв? Въезд в Украину - да, они нарушили границу.
Цитата: kram2000 від Жовтень 16, 2017, 13:35:34Дожилися.... Слідом за холдингом УМХ почав піарити секту "Возрождение" Володимира Мунтяна канали Інтер Медіа ГрупА тепер питання: Мунтяну не вистачає піару через свій телеканал "Возрождение ТВ", що поперся в ефіри ТБ та радіо???
Цитата: kotenko. від Жовтень 16, 2017, 15:49:48Мене от інше бісить, їхні російськомовні анонси і російськомовні плашки (Далее-Подробности, Сейчас - Вещдок і т.д.). Навіть при Януковичі такого не було.
Цитата: kram2000 від Жовтень 16, 2017, 17:45:36Російськомовні анонси на Інтері почали з'являтися ще наприкінці 2013- напочатку 2014 року. А за плашки я не знав, бо не дивлюсь цей анал.
Цитата: BanderaTV від Жовтень 16, 2017, 18:37:59Плашки з'явились нещодавно в знак "протесту" проти закону "мовних квот".
Цитата: koschkin від Жовтень 20, 2017, 11:12:28программа Ситуацiя про ДТП в Киеве
Цитата: kram2000 від Жовтень 20, 2017, 15:34:39Тільки що відкопав у ютубі найперший випуск програми "Шиканемо" з Кузьмою за 2006 рік.