Вітаю! Я живий і здоровий, евакуація з Херсонської області пройшла успішно. Зараз знаходжуся в Естонії, у безпеці. Мали їхати автобусом через Крим і росію у Латвію, але в дорозі моїй дружині стало погано і плани трохи змінилися. Довелося зупинитися в Ростові-на-Дону, побули там два дні, відпочили, набралися сил, далі добралися вже поїздом до Санкт-Петербурга, а звідти автобусом в естонський Таллінн. Поки що сидимо тут, далі побачимо.
Проходження російських блокпостів (на кордоні з Кримом, потім на кордоні з естонською Нарвою) це був кошмар, який хочеться як найшвидше забути. Чоловіків рашисти там допитують серйозно, випитують про ставлення до "спецоперації", до путіна. Якщо не підтримуєш, треба брехати, інакше не пропустять. Перевіряють смартфони - історію переписок в месенджерах, фотографії, файли, якщо знайдуть щось українське і патріотичне, будуть проблеми (я про це чув, тому підготувався і все небажане видалив, накачав всякого російського лайна, підписався в месенджерах на декілька окупантських пабліків і мене пропустили швидко). Радий, що все це вже позаду. Коли я перетнув кордон з Естонією, було враження, що нарешті вибрався на свободу...
Постійно стежу за новинами з Херсонської області, читаю місцеві групи у мессенджерах. Останні новини з Бериславського району дуже втішають, це величезний прогрес!
Однак звільненя від рашистів лівобережної частини області може бути набагато складнішим. Коли 21 вересня я проходив кримський блокпост, побачив на власні очі, яка величезна кількість військової техніки прямує у Херсонську область через Армянськ.
Одна машина за другою, рух не припинявся ні на хвилину. Але хочеться вірити у краще, що їх з Херсонщини все ж таки виб'ють.