Цитата: vital-fm від Лютий 09, 2025, 06:38:170,2 це ж забагато для завад.
Та й їх не станції, а УДЦР виявляє після тестових увімкнень.
Та я так розумію, що різні методики та різні підходи є чи щось таке. Бо, з одного боку, у Туреччині, наскільки мені відомо, в межах одного населеного пункту частоти рознесені із кроком 0.2 МГц. З іншого - у 2001 році хтось із житомирських радійників мені розповідав про те, що "Наше Радіо" ніби "зі скрипом" отримувало дозвіл на частоту 102.7 МГц - "бо у Києві є 102.5 МГц, і це дуже близько, лише 0.2". Хоча... У тому ж Житомирі тоді вже були частоти 104.5 МГц, 105.6 МГц та 106.1 МГц, які до "київських" ще ближче, та й 107.7 була, і 103.4 тоді, здається, із самого Житомира транслювалася, тому я вже не пам'ятаю всіх нюансів - можливо, там питання потужності були... Чи то просто комусь дуже хотілося, аби менше конкурентів було, і вони намагалися "за вуха" щось притягнути... Але, наскільки я пригадую, суть проблеми була у тому, що "Наше Радіо" спочатку мовило в Житомирі на частоті 104.5 МГц на паритетних засадах (12/12) з місцевою радіостанцією. І саме на 104.5 мала ліцензію. Коли у 1999 році Нацрада була "на паузі" через політичну турбулентність, ліцензії не видавалися - натомість були тимчасові дозволи від Мінзв'язку, і Наше Радіо отримало такий дозвіл на частоту 102.7 МГц. А потім Нацрада запрацювала, і почався процес юридичної "легалізації" цих "тимчасових частот", і от Наше Радіо чомусь довго не могло офіційно "проліцензувати" частоту 102.7 МГц, і навіть було змушено повернутися на 104.5 МГц на два роки, і подавалося на конкурс на інші частоти, що за той час виставлялися (зокрема, на 102.2 МГц, яка перед тим теж була "на дозволі", але з її "легалізацією" жодних проблем не виникало, а ось із 102.7 чомусь проблеми були).