Цитата: kotenko. від Жовтень 23, 2018, 13:42:45
Десь в січні 2000-го близько 8-30 ввімкнув телевізор. Був вихідний день через свята, здається середа, але замість програм КДРТРК я побачив "матрас" з пищалкою і лого Інтера. Десь о 8:58 пищалки вже небуло, а о 8:59 десь з 30-ої сек. пішов годинник.
https://www.youtube.com/watch?v=5lPvZouYMfcОсь є відео за 1998 рік (судячи з коментарів - це 1998, а не 1999), де вже є матрац з логотипом Інтера. Судячи по якості - запис точно з аналогу.
Тобто Інтер сам по собі в 1998 році вже мав матрац. Але по факту, як я писав в іншій темі "відеозаписи 90х - 2000х" - наскільки пам'ятаю, в ефір частіше давали УЕІТ без логотипа (судячи по всьому, від Концерну, а не від самого Інтера, таке відео теж є в ютубі), але іноді був такий матрац з логотипом Інтера, як на цьому відео.
Аналогічно з 1+1, але тут не пам'ятаю точно. Відео кінця ефіру 1+1 в ютубі тільки за 2004 рік знаходяться (ті самі, що є в темі "відеозаписи") - є з УЕІТ без логотипа, а є з матрацом з логотипом.
Тож з загальнонаціональних каналів матрац першим використав, думаю, саме Інтер, або ж 1+1.
Підозрюю (можу помилятися), що ці два канали самі по собі УЕІТ не використовували взагалі (мається на увазі УЕІТ
з логотипом зі студії самого каналу, а не від Концерну) - але підтвердити чи спростувати це, думаю, вже ніхто не зможе.
Spoiler
Є одне відверто фейкове відео буцімто за 1996 рік, де є УЕІТ з логотипом Інтера.