Українське радіо, Промінь та Культура

Автор admin, Січень 01, 2008, 22:24:54

Попередня тема - Наступна тема

admin

Цитата: fmdxua від Листопад 03, 2014, 13:04:57
Я хіба казав, що потрібно перевести в моно, щоб мовлення було тільки на СХ.  А я за те, що на СХ можна також чудово слухати програми НРКУ, в тому числі і музичні. І поки не буде хорошої  FM мережі відмовлятись Україні від СХ ще дуже рано.
чудово це у твому розумінні.

Цитата: fmdxua від Листопад 03, 2014, 11:20:07
Можливо Ви нормально СВ не слухали, на людський приймач? Як по мені, УР-1 на СВ звучить, не гірше, ніж на FM.
якщо для тебе немає різниці стерео чи моно....і усе чудово, тоді значить що можно усе переводити у моно.
бо звучить не гірше

Цитата: fmdxua від Листопад 03, 2014, 13:04:57
Ти сам продемонстрував, що воно доступне тим, у кого є нормальний інтернет. Так само можна слухати зі супутника.
І окрема подяка розробникам сайту НРКУ за те, що вони викладають архів свох передач.
і нащо тоді СХ? якщо можно у інтернеті (наживо чи у запису) або зі супутника послухати, твоєю логикою
  •  

fmdxua

Цитата: admin від Листопад 03, 2014, 13:01:01
ну так гроші "освоїли" на СХ мовленні
Ну так "освоїли" ж, а не освоїли.
Все мои  публикации,  в которых Россия изображается негативно,  никаким образом не относятся к тем хорошим, умным, добрым людям, которых  много в данной стране.  Любые подобные сообщения  о тех, кто поддерживает или является участником российской агрессии по отношению к моей родной стране - Украине
  •  

fmdxua

Цитата: admin від Листопад 03, 2014, 13:07:14
і нащо тоді СХ? якщо можно у інтернеті (наживо чи у запису) або зі супутника послухати, твоєю логикою
Бо інтернет є не всюди і не у всіх і не завжди його можна використати. За прослуховування ефірного радіо платити не потрібно.
Все мои  публикации,  в которых Россия изображается негативно,  никаким образом не относятся к тем хорошим, умным, добрым людям, которых  много в данной стране.  Любые подобные сообщения  о тех, кто поддерживает или является участником российской агрессии по отношению к моей родной стране - Украине
  •  

admin

Цитата: fmdxua від Листопад 03, 2014, 13:07:56
Ну так "освоїли" ж, а не освоїли.
ну так і далі будуть освоювати, і з пару сотень радіолюбителей будуть плескати у ладоні та розказувати про чудову якість та м'ягкий тембер. наче це і є приоритет УР-1.
Цитата: fmdxua від Листопад 03, 2014, 13:10:09
Бо інтернет є не всюди і у всіх і не завжди його можна використати.
ну раз немає, до державне радіо має бути усюди у якісному форматі доступному на будь який приймач, а не танці з бубнами щоб прийняти СХ та ще й у якості СХ.
(якби НРКУ було за власні гроші, то мені начхати як вони мовлять, але НРКУ це державне радіо на державні гроші для державних цілей..... державне радіо не відповідає потребам громадян, на гроші яких існує....звісно відповідає потребам радіолюбителей, але це не одне і те саме)
  •  

fmdxua

якщо для тебе немає різниці стерео чи моно....і усе чудово, тоді значить що можно усе переводити у моно.
бо звучить не гірше
Не треба перекручувати зміст, ти зрозумів, що я мав на увазі, тому варто припинити суперечку.

і з пару сотень радіолюбителей будуть плескати у ладоні та розказувати про чудову якість та м'ягкий тембер. наче це і є приоритет УР-1.
Ще на радіолюбителів спиши...
  •  

admin

Цитата: fmdxua від Листопад 03, 2014, 13:13:07
Не треба перекручувати зміст, ти зрозумів, що я мав на увазі.
я нічого не перекручую, я вказаю тобі те що ти забуваєш для чого існує, за які гроші і для кого має мовити НРКУ.
  •  

Александр

Коллеги, не путайте два понятия: аудиокачество радиопередач и информационная ценность. Аудиокачество прежде всего касается музыкальных передач и соответствующих радиостанций. Тут, естественно, логично применение ФМ вещания. Для государственно важного информационного вещания, к представителям которого можно отнести УР1, аудиокачество имеет опосредованное значение. Главное информационная ценность передач. Недаром непритязательным слушателям достаточно было иметь примитивную радиоточку, чтобы воспринимать информацию.
Любителям же аудиокачества пожалуйста - большой выбор ФМ музыкальных радиостанций. Хорошо было бы, чтобы и трем программам УР нашлось там место (или будущему общественному радио). Но если это еще вилами по воде писано, и не все из радиослушателей доживут до того счастливого времени, а существующая еще сеть СВ передатчиков при соответствующей финансовой поддержке (хорошо бы олигархи и прочие медиамагнаты поспособствовали бы для страны родной в трудный час) поработала бы еще для информационного блага нашего общества. Также и для успеха борьбы с врагами. Главное охватить все население информацией, аудиокачество здесь на втором месте.
  •  

admin

Всё верно, но парк приёмников ФМ намного больше СВ, и от этого надо исходить. Пацанёнок с мобилой в которой есть ФМ тоже имеет не меньшее (а то и большее право), чем дедушка с отрытым приёмником СВ на горище (про КВ вобще умолчим). Тем более что около 80% домбаса и крыма можно и нужно простреливать ФМ.
  •  

Александр

Повторяемся. Думаю никто не против, чтобы в перспективе был бы всюду и в ЛугДонбассе ФМ. Будем надеяться, что в будущем так и будет. Но сейчас это невозможно. Все-таки единственно быстрое решение вопроса - использовать более дальнобойные существующие СВ передатчики. Хорошо, что три такие пока работают. Дай бог, чтобы они продолжали работать. Вы сомневаетесь, что их кто-то слушает? Думаете, что все там слушают только ФМ. Но на безрыбье и рак рыбой станет - заслушают желающие, как только узнают о такой возможности. Жаль только, что нет передач на русском. НРКУ глючит с этим делом. :ermm:
Я бы еще запустил не очень мощный КВ передатчик, предположим 10 кВт. А то получается, что одни наши радиолюбители только и воюют (на 7050 кГц и т.п.) :bravo:
Также запустил бы львовский СВ для западных областей. Там, в Карпатах,например, местами УР и не слышно тоже.

П.С. Пару часов назад по УР1 в "Відкритій студії" услышал, что 1 минута рекламы (на радио?) стоит 250 тыс. Вот где деньги текут!!!. бабло
  •  

GMB

у меня нет ни одного знакомого, который слушал бы СВ. Да и в суть толком не вникают - что это такое. Конечно - может люди за 40 и помнят то все. Но думаю, что сейчас достаточно того, что есть. Ведь территория Украины покрыта сигналом СВ УР1? Покрыта более-менее. А вот проникновение ФМ гораздо лучше, уже практически в любом телефоне ФМ-приемник есть. Или кто-то будет покупать приемник, что бы слушать УР? Да никто же.
У нас не тайга же, что бы между городами было сумасшедшее расстояние и ФМ там просто не особо выгодно. ФМки с Краматорска раньше покрывали почти половину Донецкой области. Так что тут есть к чему стремится.
записи з ТБ: http://www.youtube.com/user/Serery
                         http://www.dailymotion.com/serery
записи з радіо: http://soundcloud.com/gmb_krm
  •  

admin

перспектива, перспектива, плохому танцору яйца мешают, Радио 24 взяли и сделали. а НРКУ СВ которое никто включило, молодцы

PS никто из моих друзей СВ тоже не слушает
  •  

дрон

Цитата: GMB від Листопад 03, 2014, 19:52:47
А вот проникновение ФМ гораздо лучше, уже практически в любом телефоне ФМ-приемник есть.

Живу в Харькове. Хочу слушать УР-1 на ФМ. Не могу, нет пока такой возможности. И только тарановский передатчик на 837 кГц такую возможность даёт.
  •  

GMB

в этом и беда, как раз. Да, согласен - пока не стоит вырубать СВ вообще, но и не стоит тратить деньги на развитие этой сети.
А еще есть второй момент - программное наполнение... Перший ТБ уже начал двигатся к более современным каналам.
записи з ТБ: http://www.youtube.com/user/Serery
                         http://www.dailymotion.com/serery
записи з радіо: http://soundcloud.com/gmb_krm
  •  

admin

Цитата: дрон від Листопад 03, 2014, 20:29:27
Живу в Харькове. Хочу слушать УР-1 на ФМ. Не могу, нет пока такой возможности. И только тарановский передатчик на 837 кГц такую возможность даёт.
10 кВт в Изюме перекрывали бы приличную часть Харькова, но разве этим занимаются? ещё часть можно было бы перекрыть повышенной мощностью из В,Бурлука. Особенно с AF было бы уже дело. Но увы...Таряновка
  •  

FMDX

Цитата: pavlo_r від Листопад 03, 2014, 10:54:38
У мене в квартирі СХ повністю мертве. Та й хоч вбийте, але я не розумію задоволення слухати музику на середніх хвилях. Це ж якесь знущання над вухами.
У мене майже теж (увечері нормальньо), АЛЕ... Павле, не про СХ, а про КХ, утім, якщо мова про УР, то різниці нема чи майже нема, що іхній сигнал на СХ, а що іншоі станціі з середнім (не найкращим) звучанням на КХ. Якщо я, наприклад, захочу послухати з криштально чистим звуком радіостанцію з піснями у 128 чи навіть 320, то залізу у Нет і відшукаю потрібний потік (не завжди, до речі, можна найти з такою якістю), але, наприклад, музика на короткохвильовій 4026, 6070 та інших, ну хай на СХ-частотах то зовсім інше відчуття, атмосфера (не любите з Bладом, як розумію, використання цього означення про КХ-СХ, та воно точне, від нього не утечеш :-) ), тут просто не потрібен цілком препарований, суперчистий звук, тут інше, про що велась мова, але про що вам (і Bам особисто) складно пояснити... Та й на музичних ФМках , як підкреслено вище, репертуар інший (ніякий :sick:, за рідкісними винятками-станціями, котрих у наших містах і нема, а приймати можна тільки через Нет) та море реклами, мовчу вже про дебілізм (коментування) ведучих...
  •