Українське радіо, Промінь та Культура

Автор admin, Січень 01, 2008, 22:24:54

Попередня тема - Наступна тема

admin

А УР-1 якщо буде у ФМ, то що зміниться кількість реклами? Дебілізму збільшиться? Чи репертуар зміниться?
Про що ти стільки букв написав?
  •  

дрон

Цитата: FMDX від Листопад 03, 2014, 21:37:14
музика на короткохвильовій 4026, 6070 та інших, ну хай на СХ-частотах то зовсім інше ідчуття, атмосфера (не любите з Bладом, як розумію, використання цього означення про КХ-СХ, та воно точне, від нього не утечеш :-) ), тут просто не потрібен цілком препарований, суперчистий звук, тут інше, про що велась мова, але про що вам (і Bам особисто) складно пояснити...

Можна додати, що ота магія радіо виникає саме при прослуховуванні на лампових приймачах.
Коли слухав у 80-х на ламповому Р-326 СУПЕРРОК Радіо KYOY - це була просто бомба.
  •  

ass1995

Цитата: дрон від Листопад 03, 2014, 20:29:27
Живу в Харькове. Хочу слушать УР-1 на ФМ. Не могу, нет пока такой возможности. И только тарановский передатчик на 837 кГц такую возможность даёт.
А УКВ на 67.13 и 67.91 МГц?

P. S. А "УР-1" в FM транслировать далеко вглубь оккупированных территорий, нужно просто для вещания выбрать там более-менее свободный от вещания диапазон частот, а мощность сделать как у передатчиков FM в Киеве. Толку будет на много больше, чем от СВ.

А можно и больше, чем в Киеве. Влад, сколько у нас в Киеве мощность по E. R. P. выходит?
Тут, помню, Yuriy писал, что в США есть FMки и по 1000 кВт E. R. P. Тогда можно взять за образец FM в США.
  •  

дрон

Цитата: ass1995 від Листопад 03, 2014, 21:51:07
А УКВ на 67.13 и 67.91 МГц?

А де є такі мобілки в яких приймачі можуть приймати "радянський діапазон" УКХ? :dunno:
  •  

admin

грубо 10х5=50 кВт это верхний потолок для Киева
  •  

pavlo_r

Цитата: admin від Листопад 03, 2014, 21:43:47
А УР-1 якщо буде у ФМ, то що зміниться кількість реклами? Дебілізму збільшиться? Чи репертуар зміниться?
Про що ти стільки букв написав?
Про те, що в Рівному нічого слухати на ФМ.  :dunno: Мені у Львові на ФМ є, що слухати. Від появи в нашому місті УР1 саме на ФМ не відмовлюсь. От нема в мене ні в плеєрі ні в телефоні середніх хвиль, а радіо я слухаю переважно в дорозі. І мова зараз йде не про те, в якому діапазоні, кому приємніше слухати радіо, а про масовість охоплення сигналом. На СХ вона, не зважаючи на територію поширення середніх хвиль на порядки нижча від FM, тому мережа СХ й не виправдовує затрат на себе. Тільки й всього.
  •  

ass1995

Цитата: дрон від Листопад 03, 2014, 21:55:15
А де є такі мобілки в яких приймачі можуть приймати "радянський діапазон" УКХ? :dunno:
Мобилок с СВ тоже нету.  :wink:  Просто ты писал: "Хочу слушать УР-1 на ФМ. Не могу, нет пока такой возможности. И только тарановский передатчик на 837 кГц такую возможность даёт". Вот я и спрашиваю и насчёт УКВ, так как оно ведь пока тоже является одним из способов прослушивания НРКУ.  :wink:

Цитата: admin від Листопад 03, 2014, 21:56:04
грубо 10х5=50 кВт это верхний потолок для Киева
Вообще замечательно. ради вещания украинского радио, можно и переплюнуть, причём прилично.
  •  

FMDX

Цитата: ass1995 від Листопад 03, 2014, 21:51:07

P. S. А "УР-1" в FM транслировать далеко вглубь оккупированных территорий, нужно просто для вещания выбрать там более-менее свободный от вещания диапазон частот, а мощность сделать как у передатчиков FM в Киеве. Толку будет на много больше, чем от СВ.

Зараз теж на ФМ з сусідніх звільнених територій транслюють -- дуже добиває :wink:? НАСКІЛЬКИ добиває? НАСКІЛЬКИ ЯКІСНО "добиває"? А СХ залізно проходитиме 8-), хоч і з незначними шумами...

Цитатачто в США есть FMки и по 1000 кВт E. R. P. Тогда можно взять за образец FM в США
Ага-ага, будуть збільшувати потужність УР на ФМ (за ЯКІ "шиши"? Різниця за знищення СХ наряд чи перекриє) :laugh:

•  

admin

ну чому ж? СХ в Україні для 100% покриття як мінімум 1500 кВт потужності. :hi: :hi:
Луч/Красне/Бровари/Докучаївськ/Таранівка ;) ;)
  •  

admin

Цитата: FMDX від Листопад 03, 2014, 22:02:07
Зараз теж на ФМ з сусідніх звільнених територій транслюють -- дуже добиває :wink:? НАСКІЛЬКИ добиває? НАСКІЛЬКИ ЯКІСНО "добиває"? А СХ залізно проходитиме 8-), хоч і з незначними шумами... 
150 кВт и буде якісно добивати, питань немає :klass: ;)
а ще краще 8 передавачів по 10 кВт  через кожні 40 км ;) ;)
а ще 7 десь в іншому місці України;)
  •  

FMDX

Цитата: admin від Листопад 03, 2014, 22:31:50
ну чому ж? СХ в Україні для 100% покриття як мінімум 1500 кВт потужності. :hi: :hi:
Луч/Красне/Бровари/Докучаївськ/Таранівка ;) ;)
Бгг, а що, хтось говорить про 100ове покриття й такі потужності?! Там, де зручніше СХ, лишаемо СХ (точніше УР на СХ), ДЕ фм -- великі облцентри та деякі інші міста -- покриваємо ФМ-мережею :ermm:... Якісь розмови про знищення СХ можна буде вести ЛИШЕ ТОДІ, коли будуть розрахунки за цифрами, скільки з того коштів буде й наскільки економічно вигідно закривати/міняти на ФМ, а наскільки ні, а не займатись тут голослів'ям та гаданням на кавовій гущі :wink: Гаразд.
  •  

admin

Цитата: FMDX від Листопад 03, 2014, 22:59:31
Бгг, а що, хтось говорить про 100ове покриття й такі потужності?! Там, де зручніше СХ, лишаемо СХ (точніше УР на СХ), ДЕ фм -- великі облцентри та деякі інші міста -- покриваємо ФМ-мережею :dry: ... Якісь розмови про знищення СХ можна буде вести ЛИШЕ ТОДІ, коли будуть розрахунки за цифрами, скільки з того коштів буде й наскільки економічно вигідно закривати/міняти на ФМ, а наскільки ні, а не займатись тут голослів'ям та гаданням на кавовій гущі ;) Гаразд.

я тобі і зараз можу навести приклади що ФМ менш затратне аніж СХ чи СХзУКХ;) гаразд? ;)
чи може згадаєш скільки кіловат жруть СХ передавачі? ;) і який ККД у радянськіх передавачів? ;) і скільки коштує обслуговування цих передавачів? ;) гаразд? ;)

доречі зручніше усього мовити на супутнику :super:  та й дешевше бабло
чим зручніше Луч на СХ чим ФМ у Миколаїві наприклад? ;)
  •  

дрон

Цитата: ass1995 від Листопад 03, 2014, 22:01:28
Мобилок с СВ тоже нету.  :wink:  Просто ты писал: "Хочу слушать УР-1 на ФМ. Не могу, нет пока такой возможности. И только тарановский передатчик на 837 кГц такую возможность даёт". Вот я и спрашиваю и насчёт УКВ, так как оно ведь пока тоже является одним из способов прослушивания НРКУ.  :wink:

Ну речь ведь шла про прослушивание радио через приёмники в мобилках.

Про использование сотен киловатт на передачу в ФМ диапазоне. Сталкивался с таким когда в Германии был - едешь в автобусе, слушаешь эфир через дешевенький китайский сканирующий приёмничек, рельеф местности - предгорья Альп, а на сотни километров сигнал (СИГНАЛИЩЕ)...
Допустим, найдётся такой передатчик и для УР. Допустим, после отключения телеканалов МВ освободится место на участке 93-100 МГц, но используя передатчики такой мощи, нужно решать вопрос с соседями (а сосед только палки в колёса будет вставлять)...
  •  

admin

Италия не выполняет предписания ИТУ и не умерла, а что там параша думает это вобще никого не волнует. Да и 100 кВт передатчики не нужны, нужна сеть 1 и 5 кВт, и 10 кВт в милионниках
  •  

admin

И да, в Германии не 100 кВт rms а 100 излучаемой скорее всего, что достигается 5 кВт rms на 10 Дб антенны (грубо)
  •