Українське радіо, Промінь та Культура

Автор admin, Січень 01, 2008, 22:24:54

Попередня тема - Наступна тема

vetal-rock

Цитата: vital-fm від Квітень 19, 2017, 09:41:22
Навряд, у нас наприклад є комерційний мовник на проводах і нову сітку ввели, в іншій темі показував приклад Кривого Рогу.

За моїми власними спостереженнями, на Миколаївщині обласне радіо лише в FM-діапазоні мовить, а на 549 кГц іде чистий УР-1.
  •  

RomHol

На усіх СХ-передавачах УР-1 по Україні ввімкнень обласних радіо немає, і наскільки я знаю, і не було потягом останніх 30 років, принаймні. Це логічно, оскільки вони поширюють програму не на одну область, тим паче як зараз передавач на 549 кГц.
  •  

Влад

У Харкові з 14-15 на проводах іде приватне Радіо Слобожанщини. Щойно перевірив.
  •  

RomHol

Дуже дякую. Все одно майже на всю область поза Харковом у цей час йде УР-1 на проводову мережу. Тому будемо сподіватися на денне включення Харківського обласного радіо о 14:10.
  •  

DeJar

Цитата: RomHol від Квітень 19, 2017, 14:50:48
На усіх СХ-передавачах УР-1 по Україні ввімкнень обласних радіо немає, і наскільки я знаю, і не було потягом останніх 30 років, принаймні.
Та ні, не 30. На початку 2000-х була якась вказівка не транслювати на СХ обласні включення.
Вняток - 1044 кГц, там у лютому чув місцеві включення: "Говорить Івано-Франківськ".
  •  

vital-fm

Вони ніби і дотепер збереглись.
Також включення були у волинської філії, коли було мовлення на СХ, ну і в Чернівців також були програми інослужби на "Культурі" свого часу.
  •  

RomHol

Дякую за роз'яснення, DeJar та Vital-FM. Цікаво було дізнатись, що вони були на декількох передавачах та ще є на 1044 кГц. Я написав про 30 років, базуючись на інформації про потужні передавачі. Наприклад, ввімкнення Харківського обласного радіо на 837 кГц ніколи не чув.
  •  

sanyo

Днепропетровское областное радио тоже было на св.Где то в конце 90-х начало 2000-х.Точно увы уже не припомню года но то что было это точно.Я их еще на ламповую радиолу  принимал в вечернее время -принимал тогда из кировоградской области.
  •  

Влад

В середині 90-х Харківське обласне вмикалось о 22.15 на 837 на Промені з програмою Музичний експрес. При чому, не синхронно з 1 каналом.  То був ніби 2 канал обласного радіо.
  •  

Lupus68

Цитата: RomHol від Квітень 19, 2017, 14:50:48
На усіх СХ-передавачах УР-1 по Україні ввімкнень обласних радіо немає, і наскільки я знаю, і не було потягом останніх 30 років, принаймні. Це логічно, оскільки вони поширюють програму не на одну область, тим паче як зараз передавач на 549 кГц.
Були ввімкнення на СХ: з кінця 90-х протягом кількох років, а можливо й цілого десятиліття: Донецьке обласне радіо, окрім УКХ, паралельно мовило й на СХ на частоті 711 кГц (потужний СХ передавач у Докучаївську, що до захоплення територій рашою транслював УР-1 на 711 кГц, та УР-2 і, під кінець, УР-3 на 1242 кГц).
  •  

дрон

Цитата: Lupus68 від Квітень 20, 2017, 15:25:09
Були ввімкнення на СХ: з кінця 90-х протягом кількох років, а можливо й цілого десятиліття: Донецьке обласне радіо, окрім УКХ, паралельно мовило й на СХ на частоті 711 кГц (потужний СХ передавач у Докучаївську, що до захоплення територій рашою транслював УР-1 на 711 кГц, та УР-2 і, під кінець, УР-3 на 1242 кГц).

Причому, той передавач у Докучаєвську на 711 кГц був єдиний радіопередавач, який працював на всю Україну у нічний час.
Це сталося після того, як вийшов з ладу передавач ВМСУ "Бриз"...
  •  

RomHol

Дякую усім, хто поділився спогадами про мовлення обласних радіомовників на СХ. Дізнався багато цікавого.
  •  

RomHol

20 квітня on-line мовлення Харківського обласного радіо перенесено на сервер Українського радіо за посиланням http://91.218.213.49:8000/kharkiv
Раніше про цей сервер не знав. Помітив, що, крім чотирьох каналів Центральної дирекції, зараз там у переліку є також трансляція Криворізької та Донецької філій.
  •  

Evgeniy

Цитата: sanyo від Квітень 20, 2017, 12:10:44
Днепропетровское областное радио тоже было на св.Где то в конце 90-х начало 2000-х.Точно увы уже не припомню года но то что было это точно.Я их еще на ламповую радиолу  принимал в вечернее время -принимал тогда из кировоградской области.
Это про 2-й канал обласного радио? Оно только на СВ и вещало, просто обласного не припомню. Запомнилось ещё на 1359 кГц из Докучаевска, тоже 2-й канал лупило в своё время неплохо, сильнее Днепра)
  •  

Lupus68

Цитата: Evgeniy від Квітень 20, 2017, 21:59:44
Это про 2-й канал обласного радио? Оно только на СВ и вещало, просто обласного не припомню. Запомнилось ещё на 1359 кГц из Докучаевска, тоже 2-й канал лупило в своё время неплохо, сильнее Днепра)
Что только не вещало в 90-х на 1359 кГц: Радио Свобода, Голос Америки, Радио МУЗ (позже ставшее УР-3 "Культура") до 3 ночи. Потом эту частоту подобрало Донецкое облрадио, которое, кстати, и на ФМ какое-то время параллельно работало. Позже от ФМ вещания "Радио Донеччины" отказалось, оставив себе СВ-частоту в расчете на охват всей области. Но тут возникли проблемы с финансированием передатчика на 1359 кГц, как, впрочем, и на 1242 кГц ("Промiнь/Культура"), диапазон СВ тогда молчал месяцами или же работал по пару часов в день...
  •