Українське радіо, Промінь та Культура

Автор admin, Січень 01, 2008, 22:24:54

Попередня тема - Наступна тема

vital-fm

Ви ще згадайте період голосу росії на 936, на яких передавачах НРКУ вони теж мовили ще в той час?
Також 2000-і роки, тільки не пригадаю чи до 2005-го чи після.
  •  

vital-fm

Цитата: RomHol від Квітень 20, 2017, 21:34:32
20 квітня on-line мовлення Харківського обласного радіо перенесено на сервер Українського радіо за посиланням http://91.218.213.49:8000/kharkiv
Раніше про цей сервер не знав. Помітив, що, крім чотирьох каналів Центральної дирекції, зараз там у переліку є також трансляція Криворізької та Донецької філій.
Поки що невідомо чи вони переадресовують, чи централізовують все мовлення на одному сервері, Кривий Ріг паралельно мовить і за старим посиланням, а у Харкова - 404, чи вже все чи тимчасово - подивимось вдень. Тоді і відредагую.
Було б добре й всі решту додати, як країна, а не з rtmp...
  •  

DeJar

Ще з історії місцевих включень: пишуть, що на передавачі УР-1 в Криму на 648 кГц були місцеві включення як з Криму, так і з Херсону, тобто передавач обслуговував два регіони. У 2005 році там вже йшов чистий УР-1.

Цитата: vital-fm від Квітень 21, 2017, 00:32:06
Ви ще згадайте період голосу росії на 936, на яких передавачах НРКУ вони теж мовили ще в той час?
До 2005 або 2006 року ГР був також на 972 кГц з Луча і ще був задіяний 1278 кГц у Петрівці, але лише на кілька місяців.
Згідно з розкладом у 2008 році ще було мовлення ГР на 936 кГц (Красне) і 1431  кГц (Луч)
  •  

Sanio

Цитата: RomHol від Квітень 19, 2017, 16:20:44
Дуже дякую. Все одно майже на всю область поза Харковом у цей час йде УР-1 на проводову мережу. Тому будемо сподіватися на денне включення Харківського обласного радіо о 14:10.
Обласне радіо на проводову мережу може виходити з 14.10 до 15.00 лише у суботу і неділю. У будні в ліцензії НСТУ відсутній відрізок мовлення з 14.00 до 15.00 - тому там немає і трансляції УР-1. Або технологічна перерва або мовлення комунальних чи комерційних ТРК за погодженням з "Укртелекомом". Зараз багато міськрайонних радіо ведуть мовлення у цей час, оскільки о 6.30-6.45 "Укртелеком" не забезпечує комутацію (переключення).

У Львові обласне радіо здійснює мовлення за старою сіткою - 4 год. на ФМ і 2 год. 10 хв. - на проводах. Перехід на єдину сітку на 3 год. 20 хв. наразі гальмується - не хочуть віддавати відрізок 9.10-10.00 для трнасляції УР-1 на ФМ.
  •  

RomHol

Дякую за роз'яснення, Sanio! Дійсно, згідно рішень Нацради № 410-412 від 23 березня 2017 року три канали Українського радіо не мають ліцензій на мовлення на проводовій мережі у будні дні з 14 до 15 години. Тобто мовлення на проводах для обласних радіомовників має складати 2 години 30 хвилин на добу. Хоча перед цим і стверджували, що їх мовлення на УКХ-, FM- та проводовій мережі буде синхронізовано та становитиме 3 години 20 хвилин на добу, навіть у наказі "Щодо вдосконалення організації трансляції радіопрограм ПАТ «НСТУ»", який цитували на форумі.
  •  

Evgeniy

И на УКВ сохраняется перерыв в дневное время (УР-1 и УР-3), поэтому отрезок РД (в моём случае радио Запорiжжя) 14:10-15:00 в УКВ не попадает. 
  •  

RomHol

У Харкові на УКХ денної перерви у мовленні УР-1 немає. Перерва на УКХ з 14 до 16 лише на УР-2. Взагалі дивно, що у Запорізькій області є  денна перерва для УР-1 на УКХ. Я був певен, що по Україні її десь рік тому дійсно десь на тиждень ввели для УР-1, а потім скасували, і залишили лише для "Променя" і "Культури".
  •  

RomHol

Цитата: vital-fm від Квітень 21, 2017, 00:35:53
Поки що невідомо чи вони переадресовують, чи централізовують все мовлення на одному сервері, Кривий Ріг паралельно мовить і за старим посиланням, а у Харкова - 404, чи вже все чи тимчасово - подивимось вдень. Тоді і відредагую.
Було б добре й всі решту додати, як країна, а не з rtmp...
Я не знаю, чи є переадресація, проте помітив такий збіг. Вже як добу не працює сайт Харківської філії, і одночасно зникло зі списку Харківське обласне радіо на сервері Українського радіо. Виходить, що тепер його on-line не можна послухати – на мою думку, потрібно резервувати потоки за різними адресами, щоб такого не було. Від
старої адреси відмовилися, а на новій адресі харківського радіо зараз немає. Перелік станцій у списку на сервері генеруються автоматично при появі потоку? Можливо, хтось підкаже? А взагалі на сервері ще додали сьогодні декілька потоків радіо Львівської філії, але чим вони відрізняються, я не знаю.
  •  

RomHol

Запрацював сайт Харківської філії, а разом з цим з'явилося посилання на ефір Харківського обласного радіо на сервері Українського радіо . Тобто сайт філії та сервер пов'язані між собою. Таким чином, на мою думку, система передачі потоку радіомовлення філії на сервер Українського радіо працює не досить надійно.
  •  

Влад

Із заставкою Харківська регіональна дирекція сьогодні вперше обласне радіо вийшло в ефір за новим розкладом о 14.10. І проанонсували,  що ввечері працюватимуть тепер до 22. В денній програмі- суцільні повтори, якщо чесно,  то муть,  яка нікому не цікава,  говорящие голови ні про що. Передача про товариство учасників руху,  говорильня соцпрацівників... Повчились би у колег з Києва добирати цікаві теми..
  •  

admin

•  

Влад

Харківська регіональна дирекція НСТУ
  •  

admin

•  

vital-fm

Цитата: RomHol від Квітень 25, 2017, 16:24:00
А взагалі на сервері ще додали сьогодні декілька потоків радіо Львівської філії, але чим вони відрізняються, я не знаю.
Бітрейтом, 2 і 4 в 32, львівське радіо не крутить "УР 1", а свій плейлист з врізками програм, може також перейшли на новий графік - слідкую, і шукаю різницю.
  •  

admin

хлопці, я би якось онлайн мовлення філій перевів би в іншу тему
  •