Про Польщу вирішив, що все-таки тут напишу.
Отже, 5 травня, ІМХО, Украіна починає потроху переходити під сферу впливу Польщі, або польських еліт ( не думаю, що всі місцеві за). Їхній президент тоді заявив, що умовних кордонів між Україною та Польщею більше не буде.
15 травня - срачі щодо голосів українського журі за Польщу на Євробаченні і, особливо, пости в фейсбуках типу " от послухайте, яка класна в поляка пісня". Хоча, максимум цій пісні я б дав 2-3 бали з 12.
Вже за тиждень Дуда в Раді. Є заяви про спрощення митного контролю на польсько-українському кордоні і про те, що в поляків в Україні будуть такі ж права, крім права голосу, як і в українців, і навпаки.
Та найбільшим свідченням мого другого речення є дези Росії про "анексію Польщею західної України", "польсько-пруський союз" тощо. Очевидно, що геніальні дебіли в Кремлі бісяться, що просирають Україну після більш ніж 300 років панування над нею.
Ну така наша історія: щоб захиститись від орди, домовлялись з литовцями, які потім домовились з поляками. А пізніше, щоб від самих поляків захищатись, пішли на союз з Московським царством. Тепер домовляємось з поляками проти росіян.
Далі буде...