Тут на попередніх сторінках говорилось про боротьбу з кардшарингом. Я з цього приводу думаю, що не з кардшарингом треба боротися, а з цінами на офіційні платні пакети каналів. З такими цінами і не дивно, що користуються кардшарингом. А на місці контролюючих органів, було б доречно поставити ультиматум операторам платного ТВ, щоб або коригували ціни на тв відповідно до рівня зарплат українців (тобто в декілька разів їх знижували) і тоді з шарою начнуть боротися або нехай залишають такі як є, але ніяких претензій до шарінга не висувають.
Ось наприклад якщо порівняти Англію з Україною, в Англії середня з/п 3655 доларів в місяць, в нас 317,7, тобто в 11,5 раз нижча. А тепер порівняти ціни на ТВ, взяти наприклад оператора skysat (
http://www.skysat-europe.com/services/) де повний набір SD каналів і 40 каналів в HD коштує 35.75 GBP (а це приблизно 450 грн) в місяць. В Україні враховуючи нашу зарплату нормальна ціна для такого пакету була б (450 грн / 11,5), тобто 39 грн в місяць. А що ми маємо? Наприклад в Віасаті пакет далекий до скайсату тільки з 8 HD каналами аж 200 (!!!) грн в місяць. За що там платити 200 грн??? А в Екстра тв здається взагалі нема HD.
Можна ще порівняти з Росією. В провайдера Триколор ТВ за 24 HD канали і більше сотні SD платять всього 900 р на рік (в гривнях це 238 грн в рік або 19,8 грн в місяць). І це при тому що в Росії вища середня заробітня плата чим в нас, у нас такий пакет мав би бути ще дешевшим! А тепер знову порівняйте з пакетом Віасату за 200 грн в місяць.
Так що поки ціни на платне тв не знизять до того рівня, що позволяє наша зарплата, або хоча б до рівня Триколору, то я буду двома руками за кардшаринг! Просто у багатьох більше нема ніякого вибору.