Цитата: pavlo_r від Січень 08, 2016, 14:36:07
Я теж чув історію про те, що треба занести певним людям $2500 і ти проходиш відбір в поліцію...
Без Інтернета і без "хтось десь чув". Один мій родич служить в міліції, він хлопець не дуже юний, дослужився до майора. І тут доводиться атестуватись, щоб залишитись в поліції, бажано на своїй звичній посаді. Треба набрати бажаних 100 балів.
Я розумію, що це мій родич, і що я йому співчуваю, а не ставлюсь до цього нейтрально. Справа в тому, що ці екзамени, ця переатестація, і ці 100 балів, виявляється, дуже жорстока штука.
"Запитання будуть відповідно до кваліфікаційних вимог до вашої посади і вашого знання. Точка".Все правильно, але звичайний мент за роки служби надійно забув багато специфічних нормативів і підзаконних актів, які він мав би пам'ятати, але за роки служби йому ні разу не прийшлось на практиці їх застосовувати.
"В яких випадках інформація про правопорушення направляється в ЖЕО ?" А він справді не знає, що таке ЖЕО, і чи подібне воно на який-небудь ЖЕК, чи це щось інше.
Словом, набрав він 60 балів, це мінімальна норма. Шансів залишитись на своїй посаді майже немає, та й в поліції залишитись також мало шансів.
Я розумію, що це болото треба змінювати в кращу сторону. От тільки під це діло "зарубають" багато звичайних служак, не "оборотнів в погонах", які могли би дуже-дуже пригодитись, наприклад, на нижчих посадах, зі своїм практичним досвідом, з правом майбутньої переатестації через кілька років.
Я розумію, що він - мій родич. Я не об'єктивний.