Потрібно було вибрати тематичну категорію дзвінка (тобто чого абонент дзвонив), вибрати зі списку варіантів, що ти йому радив і додати короткий коментар у випадку потреби. Робити це можна і під час дзвінка, але не завжди виходить шукати дані по особовому рахунку і паралельно заповнювати дані по дзвінку. На все-про-все давалось 13 секунд після завершення дзвінка. В принципі за два-три дні можна набити руку і вже не втикати 10 секунд в довжелезний список, шукаючи там потрібну категорію, але спочатку це важко. Куди складніше вписатися в ліміт часу на дзвінок, тривалість якого небажано допускати довше 3 хвилин, але і обривати самостійно розмову нема права (логічно). Тому коли абонент попадається впертий - можна і всі 15 хвилин з ним проговорити. Кілька раз чув як супервайзер на весь зал кричала до якогось оператора, щоб та закруглялася повторювати одне й те саме по десятому колу і закінчувала дзвінок. Розмови, ясна річ, записуються. Але кожного оператора раз в тиждень вибірково слухають і виставляють зауваження. Наприклад, хибно вказана тематика дзвінка в звіті чи недостатньо часто звертався до абонента на ім'я, або ж інша фігня. За помилки знімають бали, а можуть зняти і зарплату. Оплата праці там погодинна. Тому якщо нема навантаження - тебе просто відправляють додому раніше, отже і платять менше. Якщо ж вирішать, що ти занадто багато порушив лімітів - то можуть і подовжити зміну. Безоплатно, звісно. Я багатьох цих радостей зміг уникнути тільки через те, що не встиг там попрацювати як слід. Найкумеднішим було те, що в день закінчення мого стажування, я в 10:00 підписую з Укртелекомом трудовий договір, а вже в 14:00 мені телефонують з теперішньої роботи і кажуть, що моє резюме їх зацікавило. Тож вийшло так, що Укртелеком - це було місце, де я працював рекордно короткий час - три дні після підписання договору. Потім, десь через місяць, вони мені кілька разів дзвонили, щоб я прийшов і забрав зароблені гроші (тиждень оплачуваного стажування + три робочих зміни). Тому можу впевнено сказати, що принаймні обіцяне там виплачують.