Цифрове телебачення DVB-T2 в Україні

Автор GMB, Квітень 16, 2011, 16:37:17

Попередня тема - Наступна тема

Djundich

Цитата: GMB від Вересень 12, 2014, 21:57:00
странно. Ну ладно
Хотя ситуация не так проста как мне показалась.
Канал БТБ на Strong SRT 8500 значек € активен, в отличии от канала Голдбери, но при этом они оба показывают на GI Matrix 2.
GI Matrix 2 показывает что кодировка IRDT на каналах Голдбери и БТБ и значек $.
В сравнениями с другими открытыми каналами Т2, GI Matrix 2  пишет CF Free и нет значка $ на каналах.
Любимые телеканалы: NewsOne, 112, Zik, Наш, КРТ.
  •  

GMB

Strong 8502 показывает, что БТБ тоже кодирован уже
записи з ТБ: http://www.youtube.com/user/Serery
                         http://www.dailymotion.com/serery
записи з радіо: http://soundcloud.com/gmb_krm
  •  

Djundich

Вот фотографии с информацией о каналах, все каналы с одного мультиплексора и одной РРТ.

Канал БТБ

Канал Голдбери

Канал 112
Любимые телеканалы: NewsOne, 112, Zik, Наш, КРТ.
  •  

Mr. Sander

Сегодня  (13.09.2014 15:20) на своём ТВ пересканировал эфир  без CAM-модуля и принял следующие "открытые" каналы T2: Интер, Украина, 1+1, НТН, К-1, УТ-1, ICTV, СТБ, ТЕТ, Новый канал, М-1, 5 канал, Мега, 2+2, Тонис, ОТБ, 112-UA(НОВЫЙ ФОРМАТ), ТОНИС-ЦЕНТР и Тест("матрас"). Каналы Голдберри и Банк ТБ значатся у меня как "закрытые", однако при переключении на них сначала появляется сообщение об ошибке "нет доступа", но тут же они начинают показывать, несмотря на то что на экране светится "ключик", говорящий о том, что канал как бы "закрыт".
  •  

hash67

Почалося, заворушилися...
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення звернулася до представників найбільших телевізійних груп із проханням дати своє бачення щодо порядку і строків відключення аналогового телебачення. Про це стало відомо на засіданні Нацради 17 вересня, інформацію на брифінгу підтвердив член Нацради Олександр Ільяшенко.

Зі слів пана Ільяшенка, на першому засіданні робочої групи Нацради з питань цифрового телебачення була висловлена пропозиція «Українського державного центру радіочастот» (УДЦР) починати поступове відключення аналогового телебачення з північних регіонів, потім західних, центральних, південних і насамкінець - східних.

«Виникла пропозиція, що потрібно почути думку індустрії з цього приводу. Вирішили, що найкраще звернутися до центральних телегруп, щоб вони дали своє бачення. Адже вони мають законні ліцензії на аналогове мовлення, і без їх відома ми не можемо його відключати», - пояснив пан Ільяшенко.

За його словами, Нацрада цікавиться в телегруп, яким вони бачать порядок відключення.

Під час засідання 17 вересня член Нацради Олег Черниш поцікавився в представника телеканалу «Інтер», чи не планує канал відмовлятися від частини зі своїх 389 частот, на яких веде аналогове ефірне мовлення. Керівник регіональної служби телеканалу «Інтер» Олександр Кравцов відповів, що «Інтер» отримав лист Нацради і наразі його опрацьовує.
http://www.telekritika.ua/rinok/2014-09-18/98227
"Фашисти майбутнього називатимуть себе антифашистами" Х'юї Пірс Лонг, сенатор від штату Луїзіана, 1935 р.
  •  

FMDX

От цікаво -- від чого вони збираються відмовлятись... А вони вже забезпечили ХОЧ ЯКИЙСЬ сигнал УСІМ, а не тільки на папері?  У Рівному й досі у одному будинку на 5 поверхів сигнал може бути, наприклад, на 5ому, а не 2му, як у моєї мами, узагалі ознак життя не подає тюнер. То що, їй ще купувати ще додатково антену за 100-200 гривень, щоб мати щастя переглядати увесь той мотлох Тя2? Чи вони усе ж підсилювачі мали би поставити? Простіше (над чим вона й думає) підключити якесь кабельне, хоча б мінімальню соціялку, де усе це голосно розкручене Т2 мовлення йде у пакеті (ті ж канали)...
  •  

admin

антени та підсилювачі на дахах багатоповерхівок це проблеми мешканців.
я зрозумів що ти розійшовся останнім часом критикувати. Але багатоповерхівки мають мати колективні антенни
  •  

asdef78

ефірне цифрове ТБ це для села та приватного сектора в містах... в багатоквартирних будинках вже намертво прокладені мережі кабельного ТБ... де і вибір каналів кращий і якість стабільна... не бачу в тебе проблеми... в наш час є стільки способів дивитись телебачення (поки воно існує)
  •  

hash67

Цитата: FMDX від Вересень 18, 2014, 14:46:57
От цікаво -- від чого вони збираються відмовлятись... А вони вже забезпечили ХОЧ ЯКИЙСЬ сигнал УСІМ, а не тільки на папері?  У Рівному й досі у одному будинку на 5 поверхів сигнал може бути, наприклад, на 5ому, а не 2му, як у моєї мами, узагалі ознак життя не подає тюнер. То що, їй ще купувати ще додатково антену за 100-200 гривень, щоб мати щастя переглядати увесь той мотлох Тя2? Чи вони усе ж підсилювачі мали би поставити? Простіше (над чим вона й думає) підключити якесь кабельне, хоча б мінімальню соціялку, де усе це голосно розкручене Т2 мовлення йде у пакеті (ті ж канали)...

Не розумію вчому проблема, я 25 км від Рівного - теж було погано - нулью. Звичайна комнатна антена (польська) - викиніу за вікно - проблема пропала. Не знаю ні одної комнатної антени, яка б ловила Т2 В КІМНАТІ, я так зрозумів антена у кімнаті?
Іще - чого обурюватись коли вибір є  :P , коли я в селі бувало бігав по пару метрів з антеною, щоб подивитись той чи інший канал і нічого. Я радий, хай відключають, зато цифра тепер ловить 100 на 100 і ніякого гемор..я.
"Фашисти майбутнього називатимуть себе антифашистами" Х'юї Пірс Лонг, сенатор від штату Луїзіана, 1935 р.
  •  

admin

головне що є вибір. Кабельне, цифрове, супутникове. І усе має свою ціну.
  •  

FMDX

Нє, ну от тільки не треба мені й тут критику шити :ermm: Я кажу за конкретні речі -- коли сигнал недостатньо поширюється по усьому місту, то до чого тут окремі мешканці? У під'їзді майже у всіх кабельне плюс колективна аналогового (на нього підсилювач можна ставити чи окрема антена має бути?). ХТО ще має і на цифру ставити? Мешканці? Бо вони подають недостатню потужність для хоч якогось прийому сигналу УСЬОМУ місту... Хіба Рівне такий один населений пункт? А аналог вже вимикати зібрались... :nono:

asdef78, так не мені (у мене УСЕ доступне через Нет), а мамі, ій і стількох вистачатиме, але хочеться, щоб зображення не мерехтіло, бо й так з зором препогано, а той же популярний СТБ у нас паршиво показує майже по усьому місту... Та й 45 гривень за соціальний з кишені теж немало у загальному бюджеті (коли ДЕХТО :censored: хоче узимку відправити у відпустку за свій рахунок)...
  •  

admin

На колективну можна ставити підсилювач. Якщо на даху усе йде без зривів, то це проблеми вашоі багатоповерхввки а не Зеонбуда. СТБ погано показує, чому його не вимкнути, питань немає. Звідки інфа що потужність недостатньа? Бо ти так вирішив? А хто ти такий?
  •  

admin

Ти маєш сертифікацію та необхідне обладнання для того щоб замірити сигнал на даху і довести що він нижче за мінімум?
  •  

hash67

я скажу по простому (зі свого досвіду) - якщо аналог всі канали показують по нориальному, то і цифра буде нормально, а якщо ні, то краще галіма цифра ніж поганий аналог
  •  

asdef78

лично меня сигнал цифрового ТВ устраивает... если найдешь мои старые сообщения, то там я ругался на качество Т2... но все намного проще... стоило мне поднастроить антену и как все проблемы исчезли... и если год назад я был один на весь поселок с Т2, то сейчас в каждом 4 доме т2 работает и еще в половине лежит на готове... и пока не отключат аналог то 100% качества не будет... ИМХО
  •