Цифрове телебачення DVB-T2 в Україні

Автор GMB, Квітень 16, 2011, 16:37:17

Попередня тема - Наступна тема

admin

Не розумію логіки.
ДМХ антенни потрібні щоб приймати аналогові канали в ДМХ та цифрові мультиплекси в ДМХ (читай Зеонбуд).
Чому вони гроші на вітер? додай знизу МХ антенну.
  •  

asdef78

Дивне рішення. Невже вони виходили з того факту що у населення досить багато польських решіток. Виходить якісні ДМ-антени тепер будуть неповноцінними?
  •  

fediv

Тут така справа... Дециметрова антена так-сяк бачить кілька верхніх метрових каналів, але дуже ослаблено. Комусь, може, й пощастить, а інші... Чого це ми відразу знайшли проблему ? Чи доживемо до нового метрового мультиплексу ?
  •  

admin

Тут два факти.
Перший - це однозначно більше покриття при інших рівних параметрах.
Друге - наявний парк антен. Мало де немає мовлення у 3-му діапазоні.
  •  

fediv

Цитата: admin від Квітень 28, 2017, 16:19:38
однозначно більше покриття при інших рівних параметрах.
Щось я туплю. Кривизна земної поверхні стандартна для всіх діапазонів. Невже за рахунок звичайної дифракції покриття стає більшим ?
  •  

admin

Чим вище частота тим менше покриття (тим ближче воно до зони прямої бачимості ).
  •  

Vova.UA

Цитата: fediv від Квітень 28, 2017, 19:17:06
Щось я туплю. Кривизна земної поверхні стандартна для всіх діапазонів. Невже за рахунок звичайної дифракції покриття стає більшим ?
у мене в районі місцями можна прийняти кіловатний 12 твк зі Львова на кімнатну антену. ДМВ - ніяк

А де там про потужності написано ?
AH.FM - Leading Trance Radio 
#1 FOR TRANCE - COMMERCIAL FREE 24/7
  •  

asdef78

А нет у Вас информации кто будет провайдером этого МП? Для Зеонбуда как то много точек.
  •  

admin

•  

Ігор

Рокитне із Таращою.
:super:
А для чого дві у Києві?
  •  

admin

•  

fediv

Ну, навкого  Лисої гори, як і на всіх Видубичах, місцевість досить нерівна, і подекуди в приватному секторі прийом ефірного телебачення був і є традиційно поганим.
Може, тому планується додаткова трансляція. Думаю, на Звіринецькій можна на даху одного з сучасних висотних будинків поставити трансляційну вежу, хоча і далі, в напрямку Обухова, також нерівна місцевість, там все одно будуть великі прогалини в трансляції.
  •  

AlexFM

А вообще никто не связывает решение НР про цифровизацию радиовещания и раскрытие метрового диапазона для типа ТВ? 
Логично, если национальные тв каналы типа (ут-1, культура, одтрк) перейдут в метровый МХ. А еще нацрадиовещание трех радиоканалов. Я б еще туда впихнул невпихуемое: для дальнобойщиков Авторадио, руРа и шансон - тогда продажа автомагнитол цифровых покрыла бы недостаток бюджета минфина ;)
  •  

admin

я тебя не очень понял. Ты предлагаешь Т2 принимать магнитолами?
  •