Правду кажучи, сперечаємось ні про що, бо від форуму ніяке телебачення не залежить. Просто хочеться висловитись.
Не потрібна ні монетизація, ні 70/30, ні ще якісь способи викидання грошей. Я ж добре знаю долю "безкоштовних" тюнерів при Януковичі. Тупе довбання про "кімнатну антену, і буде все добре" привело до того, що абсолютна більшість отримавших ці тюнери трошки потикались з кімнатною горе-антеною, отримали поганий результат, закинули тюнер подалі і забули.
А якщо людина небагата, без зайвих грошей, за свої гроші купила тюнер, ця людина буде зубами вигризати проблему з поганим прийомом, "бо я за тюнер такі гроші заплатив".
А от як перемогти підленьке нагадування "телебачення відключать, але буде кабельне, супутникове, ще й IPTV" із замовчуванням про те, що цифрове ефірне є безкоштовним, а всі інші - за гроші ... Адже нічого не робиться для звичайного нагадування: відключать аналогове, а ви через ту саму антену (тут незначна брехня) з допомогою тюнера будете і далі дивитись безкоштовно, і багато. Без художніх приколів, рекламні секунди дорогі.
А от не роблять цього.