Тюнери та CAM-модулі DVB-T2 (загальна тема)

Автор admin, Липень 24, 2011, 22:37:55

Попередня тема - Наступна тема

ntfs

Дивився на Петрівці Стронга. Просять 600грн. В павільйоні показував 32 канали чисто на маленьку антенку, як от йдуть в комплекті з юсб тюнерами часто. Там "дротик" 10см ))
  •  

Satellite

Цитата: "admin" post=29178так на 42-х дюймов либо нужно расстояние, либо нужно ТВЧ
не могу понять претензий
Претензии в том, что со спутникового тюнера показывает лучше. В тюнере дело или в битрейте утверждать не могу т.к. не имею достаточной информации. Знаете, есть аудиофилы, которые могут отличить Audio-CD от mp3 на слух. Так вот и тут получается что-то в этом духе.
Выложу несколько скринов. Скрины делались с композитного выхода Strong 8500 с интервалом в 0.3 сек. Картинка была увеличена на тюнере Strong 8500 на один шаг (в инструкции не указан множитель) по причине того, что разрешение телевизора 1380х768, а захват велся в разрешении 768x576.

и следуююие

•  

admin

я бы наоборот, считал бы счастьем что спутник хорошо показывает на 42 дюйма
и вобще что существует спутниковое вещание украинских телеканалов

между прочим, спутниковое вещание телеканалов (общенациональных украинских) это раздача в регионы, для телевышек и кабельщиков
и то что Вы смотрите этот телеканал это всего лишь побочный эффект

И скрины (сравнения) таким образом не делаются
  •  

oldman

Цитата: "admin" post=29182ожидаем гвозди с наклейкой DVB-T2 B)
Даже логопериодическую сделают.
  •  

Satellite

Цитата: "admin" post=29187я бы наоборот, считал бы счастьем что спутник хорошо показывает на 42 дюйма
А я и не говорю что это плохо. Я всего лишь хочу понять почему некоторые каналы идут приемлемо, а некоторые при резких изменениях сцены - не очень. Меня всего лишь интересует техническая сторона вопроса.
Цитата: "admin" post=29187И скрины (сравнения) таким образом не делаются
Предложите лучший метод. Был бы у меня тюнер DVB-T2 в компьютере, я бы посмотрел не только качество картинки но и битрейт, и скрины делал бы не с композита, а прямо с потока (по крайней мере региональных т.е. открытых каналов).
  •  

admin

а зачем увеличивать то?
у меня монтор-телек от Филипса
разрешение для компьютера 1680х1050
когда переключаю на Т становится разрешение телеканала
вот
https://sites.google.com/site/litaliaindigitale/muxnazionali/raimux1trentino
https://sites.google.com/site/litaliaindigitale/muxnazionali/raimux2
https://sites.google.com/site/litaliaindigitale/muxnazionali/raimux3
у некоторых битрейт в 1300 и этом МПЕГ-2...на нормальных телевизирах смотреть можно (конечно если не приближать в 2 раз :))
спутник естественно лучше
ибо там больше битрейт

проигрывайте видео на тех страницах
неплохо видно качество
  •  

zahar09

Цитата: "Satellite" post=29186
Цитата: "admin" post=29178так на 42-х дюймов либо нужно расстояние, либо нужно ТВЧ
не могу понять претензий
Претензии в том, что со спутникового тюнера показывает лучше. В тюнере дело или в битрейте утверждать не могу т.к. не имею достаточной информации. Знаете, есть аудиофилы, которые могут отличить Audio-CD от mp3 на слух. Так вот и тут получается что-то в этом духе.
Cо спутника наши каналы идут лучше чем в Т2.Это факт.
При чем наши каналы на амосе и сириусе среди СД каналов на спутниках выглядят вообще очень неплохо.
Что с этими исходниками от телекомпаний делает Зеонбуд не понятно до конца,но в качесвте они теряют однозначно.
Спутниковые версии на жк 42 дюйма выглядят очень хорошо.При чем с любого расстояния.Вопрос того что такая диагональ с СД картинкой нормально начинает воспринимается глазами после 2-х+++ метров я не обсуждаю.
Но если даже в упор подойти к матрице-то смотрится всё нормально,четко-просто что конечно смотреть так никто конечно не будет.
Но стоя в магазине перед самсунгом 40 дюймов,где включено эфирное Т2 сразу видна "пластилиновость" и "неживость" картинки.
  •  

admin

Цитата: "zahar09" post=29202Что с этими исходниками от телекомпаний делает Зеонбуд не понятно до конца,но в качесвте они теряют однозначно.
пережимает в нужный битрейт
что заказали, то и получили
  •  

Sl@vko

Цитата: "admin" post=29204
Цитата: "zahar09" post=29202Что с этими исходниками от телекомпаний делает Зеонбуд не понятно до конца,но в качесвте они теряют однозначно.
пережимает в нужный битрейт
что заказали, то и получили

Щиро надіюся, що Ви в душі солідарні з такими як я, і не підтримуєте тих, "что заказали".
Впевнено скажу - я "такого"  - не замовляв! Виходить, все вирішили за споживача, і надіюся в осіб, які приймали таке рішення, були й інші причини крім "піпл схавает", наприклад, співвідношення ціна-якість або ціна-територія покриття.
Чому було не побудувати схожу систему мовлення, але з супутника? Зі 100%-м покриттям території. Невже значно дорожче, ніж обладнання Зеонбуда? Вплив погодніх умов на прийом в межах кількох годин в випадку супутникового мовлення  ніколи не зрівниться з повною відсутністю сигналу у регіонах в випадку Зеонбуду... Як держава планує оповіщати населення про надзвичайні ситуації в разі потреби? СМС-ками?... Чи чекають моменту для впровадження нового проекту для викачування грошей з бюджету?

P.S. Ніяких дорікань в сторону адміністратора чи інших зацікавлених осіб. Просто  наболіло.
Адміну - ваш сайт колись став мені першою допомогою по питаннях ефірного телебачення, не закривайте його. З тих пір завжди живу з цим форумом.
  •  

admin

Цитата: "Sl@vko" post=29216Надіюся, що Ви в душі солідарні з такими як я, і не підтримуєте тих, "что заказали".

ні

Цитата: "Sl@vko" post=29216Впевнено скажу - я "такого"  - не замовляв! Виходить, все вирішили за споживача, і надіюся в осіб, які приймали таке рішення, були й інші причини крім "піпл схавает", наприклад, співвідношення ціна-якість або ціна-територія покриття.

телеканали замовляли, а не Ви!
Ви можете прийняти цю пропозицію, або не прийняти....наприклад перейти на супутникове платне телебачення
де якість ліпша, але коштує дорожче
  •  

Sl@vko

Цитата: "
телеканали замовляли, а не Ви!
Ви можете прийняти цю пропозицію, або не прийняти....наприклад перейти на супутникове платне телебачення
де якість ліпша, але коштує дорожче[/quote
Неправильно називати пропозицією те, що є ультиматумом без права вибору альтернативного варіанту на тих же умовах (читай - по вартості).
Я як і тисячі інших українців, нікуди не перейду і залишуся  на супутниковому БЕЗКОШТОВНОМУ телебаченні, де якість ліпша і коштує дешевше. Поки не прикриють. Можливо, телеканали  до того часу зрозуміють, що споживач бажає не тільки впізнавати їх логотип, а й дивитися якісну картинку... Незважаючи на умови Зеонбуду чи інших причетних до цього сторін.
  •  

admin

Цитата: "Sl@vko" post=29221Неправильно називати пропозицією те, що є ультиматумом без права вибору альтернативного варіанту на тих же умовах (читай - по вартості).
неправильно називати супутникове мовлення альтернативою

Цитата: "Sl@vko" post=29221Я як і тисячі інших українців, нікуди не перейду і залишуся  на супутниковому БЕЗКОШТОВНОМУ телебаченні, де якість ліпша і коштує дешевше. Поки не прикриють.
та будь ласка

Цитата: "Sl@vko" post=29221Можливо, телеканали  до того часу зрозуміють, що споживач бажає не тільки впізнавати їх логотип, а й дивитися якісну картинку... Незважаючи на умови Зеонбуду чи інших причетних до цього сторін.
можливо, а можливо й ні
  •  

ntfs

Та нормальна якість Т2. Мені на 32" чудово виглядає. Єдиний канал з поганим зображенням - то Гумор ТБ з пакету DVB-T.
  •  

admin

Цитата: "Sl@vko" post=29216Чому було не побудувати схожу систему мовлення, але з супутника? Зі 100%-м покриттям території. Невже значно дорожче, ніж обладнання Зеонбуда? Вплив погодніх умов на прийом в межах кількох годин в випадку супутникового мовлення  ніколи не зрівниться з повною відсутністю сигналу у регіонах в випадку Зеонбуду... Як держава планує оповіщати населення про надзвичайні ситуації в разі потреби? СМС-ками?... Чи чекають моменту для впровадження нового проекту для викачування грошей з бюджету?
від кого тобі потрібна відповідь?
від держави? державі начхати + СМСки більш дієвіші

відповідь від телеканалів?
телеканали годуються від реклами
Зеонбуд це усе в одному флаконі - цифра на більш ніж 90% терріторії, УПП та супутникова роздача - і платиш раз

усі інші йдуть і купують Виазад/НТТ/Хтра тв
  •  

Охрим

Цитата: "ntfs" post=29242Та нормальна якість Т2. Мені на 32" чудово виглядає. Єдиний канал з поганим зображенням - то Гумор ТБ з пакету DVB-T.
Там на скринах какой-то региональный канал. Наверно дают абы-какое видео - лишь бы частоту застолбить.
  •