Про прийом DVB-T2

Автор HDTVUkraine, Липень 26, 2011, 19:56:23

Попередня тема - Наступна тема

MotoR4ikk

Тюнер sat integral 1329, зі зміною країни спробую дякую за рекомендацію. Підсилювач я тільки і так живлю, коли ставив антену, зовнішній блок живлення теж пробував але з ним гірше, навіть регулювання його напруги не допомагало. Тому його викинув і живлю від тюнера.
Порахував що потрібно десь 70 см поставити.
  •  

MotoR4ikk

Попросив знайомого в селі щоб зробив маніпуляції з антеною.
Прикрутив 2 алюмінієвих прути до елементу перед вібратора по 35 см. МХ 7 так і не працює, сигнал 0. Зміна країни теж не допомогла. Інші канали теж пропали.

Потім прикрутив до перших елемента спереду від вібратора.

Сигнал на 34 и 38 каналі покращився і тепер 90%/100% і 72%/100%. 51 і 64 теж як не ловили так і не ловлять, но я і не надіявся. А на 28 молдова взагалі 100/100%.

Щя маніпуляція явно покращила сигнал на нижчих частотах але не допомогла спіймати МХ7, може він і не працює в Ямполі. Думав що прийняти його буде простіше, а як виявилось ні. Спробую ще надіслати туда полячку. Може на ній буде працювати.
Всіх дякую за відповіді.

fediv

Цитата: MotoR4ikk від Січень 30, 2025, 12:59:13Зміна країни теж не допомогла. Інші канали теж пропали.
Поганий експеримент псує ідею. Звісно, інші канали при зміні країни (наприклад, на Польщу чи Німеччину) повинні пропасти, доки знову не перелалаштувати тюнер на канали. Якщо поставити на Велику Британію, то метровий діапазон зникне навіть з меню. Більше нема до чого причіпитись, лише звернув увагу, що ви не бачили і не бачите самі верхні мультиплекси. Тут допоможе лише дорогий експеримент: підняти антену вище. Взагалі-то одна знайома мені сім'я в Київській області не практично не бачила прийому, підняла антену на 2 метри і (фантастика) почала все бачити.

MotoR4ikk

Верхні діапазони приймаються в сусідньому будинку на висоті нижче мої. Ба більше я біля будинку в різних місцях де ставлю антену то одні канали ідуть то інші. Ще з цікавого проста cdma антена ідеально приймає 64 канал навіть без підсилювача на висоті 5 метрів. Тоді як хвиля на висоті близько 10 метрів не хоче, або то є то немає.
Ще з цікавого ця хвиля якщо ставлю з іншої сторони будинку навіть нижче ловить 51 і 64 але погано вже 34 і 38.  Ось так цікаво все.
  •  
    Подякували за цей пост: corazon

игорь88

Цитата: fediv від Січень 31, 2025, 08:34:33Поганий експеримент псує ідею. Звісно, інші канали при зміні країни (наприклад, на Польщу чи Німеччину) повинні пропасти, доки знову не перелалаштувати тюнер на канали. Якщо поставити на Велику Британію, то метровий діапазон зникне навіть з меню. Більше нема до чого причіпитись, лише звернув увагу, що ви не бачили і не бачите самі верхні мультиплекси. Тут допоможе лише дорогий експеримент: підняти антену вище. Взагалі-то одна знайома мені сім'я в Київській області не практично не бачила прийому, підняла антену на 2 метри і (фантастика) почала все бачити.
Дивлячись на результати та все написане, можна зробити висновок про те що рівень сигналу в точці прийому не дуже.
В мене прийом зашкалює як для відстані 40км, а там схоже загальний стан речей такий, що на 25км потрібно дві хороші окремі антенни МВ та ДМВ на хорошій висоті.
Оборудование: Tecsun pl 880. Правый берег Каменское/Днепродзержинск, на высокой точке города

MotoR4ikk

Цитата: игорь88 від Січень 31, 2025, 12:41:51Дивлячись на результати та все написане, можна зробити висновок про те що рівень сигналу в точці прийому не дуже.
В мене прийом зашкалює як для відстані 40км, а там схоже все в такому стані, що на 25км потрібно дві хороші окремі антенни МВ та ДМВ на хорошій висоті.
Ба більше навіть 3) для прийому МВ, для 28-38 каналу(хвиля добре справляється) і для 51 і 64 стару CDMA))).

Все діло в рельєфі, сам Ямпіль в ямі, і моє село в ямі.

•  

fediv

Давайте розколемо цю проблему до кінця, хоча б теоретично.
1. "проста cdma антена ідеально приймає 64 канал"
2. "Верхні діапазони приймаються в сусідньому будинку на висоті нижче мої."
3. "ця хвиля якщо ставлю з іншої сторони будинку навіть нижче ловить 51 і 64 але погано вже 34 і 38"
У сусідів все чудово, а у нього - ну, ніяк.
По-перше, яма тут ні до чого, бо не приймало би навіть у самих козирних сусідів.
По-друге, десь може бути особисте джерело перешкод (живлення тюнера, живлення телевізора, збудження антенного підсилювача, чи ще щось).
По-третє, всі експерименти йдуть, я так відчуваю, з тим самим антенним кабелем.
І у всіх експериментах один і той самий улюблений підсилювач. Незважаючи на козирний номер 9999, він не є самим хорошим. Коефіцієнт підсилення в якомусь іншому підсилювачі може бути меншим, але без ніякого збудження.
І у всіх експериментах - той самий тюнер.
Хто додасть ще якісь версії ?
  •  

MotoR4ikk

Цитата: fediv від Січень 31, 2025, 19:34:48Давайте розколемо цю проблему до кінця, хоча б теоретично.
1. "проста cdma антена ідеально приймає 64 канал"
2. "Верхні діапазони приймаються в сусідньому будинку на висоті нижче мої."
3. "ця хвиля якщо ставлю з іншої сторони будинку навіть нижче ловить 51 і 64 але погано вже 34 і 38"
У сусідів все чудово, а у нього - ну, ніяк.
По-перше, яма тут ні до чого, бо не приймало би навіть у самих козирних сусідів.
По-друге, десь може бути особисте джерело перешкод (живлення тюнера, живлення телевізора, збудження антенного підсилювача, чи ще щось).
По-третє, всі експерименти йдуть, я так відчуваю, з тим самим антенним кабелем.
І у всіх експериментах один і той самий улюблений підсилювач. Незважаючи на козирний номер 9999, він не є самим хорошим. Коефіцієнт підсилення в якомусь іншому підсилювачі може бути меншим, але без ніякого збудження.
І у всіх експериментах - той самий тюнер.
Хто додасть ще якісь версії ?

Сусідній будинок, будинок бабусі, і обладнання однакове ба більше я навіть  брав ту антену і тюнер і ставив тут. Бо теж думав що проблема можливо в обладнанні. Але ситуація така ж). Кабель finmark 690bv, підсилювачі різні пробував swa кучу різних, ще брав брав aln-187 і йому подібні.
  •  
    Подякували за цей пост: corazon

avvkkk

Спробуйте все Ваше обладнання, по черзі і гуртом,там, де прийом нормальний.
Допомогти не допоможе, але якусь інформацію може отримаєте
  •  
    Подякували за цей пост: MotoR4ikk

fediv

Отже, в сусідньому будинку все чудово приймає. Якщо ви берете їхню антену, кабель і тюнер і ставите антену на такій самій висоті, але на своїй ділянці, і у вас приймає не все, і погано, то я би обезточив весь будинок, вимкнув все, залишив телевізор і тюнер. Якщо почне нормально приймати, то у вас своє джерело радіоперешкод.
Якщо буде так само погано, то пора опускати руки: це федінг (ефект такий). Значить, треба тягти сигнал із сусідньої хати з антеною, сигнал розмножити на два напрями, підсилити і тягти до себе.
  •