Про прийом DVB-T2

Автор HDTVUkraine, Липень 26, 2011, 19:56:23

Попередня тема - Наступна тема

agkvas

Там другий варіант: "Поддерживает разрешения Full HD 1080p и 4K" так що я б обрав цю...))

Насправді, є у мене щось подібне до другої але від ROMSAT. Купляв якраз під T2 на вулицю, але виявилося, що Зеонбуд приймається добре і на шафі у будинку на відстані близько 25 км. від РТПС

Але ціна зараз на це залізяччя.....
  •  

DVB

Цитата: Vova.UA від Червень 13, 2024, 11:24:15Ну так є ж фото з Франківська - там антени такі як у Львові горизонтальні. Тільки поверхів менше.
Але тут був користувач digitalif, який рівно рік тому, вперто всім доводив, що там вертикальна полярізація.
Цитата: digitalif від Червень 13, 2023, 17:23:29Прохання не вигадувати, а читати уважно тему на попередніх сторінках. Написано ж: антена нова, поляризація вертикальна.
  •  

admin

Є фото антени на сторінці.
  •  

Vova.UA

Цитата: Radio_2019 від Червень 22, 2024, 19:01:20Натрапив на ось такі цікаві універсальні антени:
https://antenna-market.com/ua/p230573256-logoperiodicheskaya-antenna-energy.html

https://vroda.co.ua/product/televiziiyna-antena-spravlena-dvb-t2-iskra-vhfuhf-mux8_10656386026

Зупинився на першій. Можливо, хтось порадить, чи варто її купувати? Чи добре вона прийматиме як Зеонбуд, так і MX-7?
я б вибрав другу, якось надійніше виглядає... ну і при потребі з допомогою "молотка і зубила" можна зробити вертикальний метровий діапазон :)
AH.FM - Leading Trance Radio 
#1 FOR TRANCE - COMMERCIAL FREE 24/7
  •  
    Подякували за цей пост: Roman3101

digitalif

Цитата: DVB від Червень 23, 2024, 00:06:35Але тут був користувач digitalif, який рівно рік тому, вперто всім доводив, що там вертикальна полярізація.

Моє повідомлення грунтувалось на попередніх повідомленнях інших користувачів.
Перепрошую, що ввів вас в оману.
Фото сторінки Франківська у мене не відображаються. Нічого більше з цього приводу не можу сказати.
  •  
    Подякували за цей пост: Roman3101

admin

Геть забув. Зараз фото лише адміністрації.
  •  

Roman3101

Сьогодні вже третій день як немає прийому другого мультиплексу МХ-2 DVB-T2 від Зеонбуду на 41 тВк (634 мГц) з м.Івано-Франківськ.Раніше прийом був завжди стабільним з рівнем сигналу 98% та якістю сигналу 38%. Всі інші мультиплекси приймаються стабільно з хорошим рівнем сигналу.Сусідній по частоті (642 мГц) перший Мультиплекс МХ-1 на 42 тВк приймається з рівнем сигналу 98% та якістю сигналу 43%. Прохання до користувачів форуму з Івано-Франківської області написати про умови і якість прийому другого мультиплексу МХ-2 з м.Івано-Франківськ.

Radio_2019

Вітаю.
Маю дивну проблему. Затухає телевізійний сигнал в метровому діапазоні (MX-7) від увімкнення комп'ютера, світильника, проїзду автомобілів повз будинок і т.д. Подібні проблеми були навіть тоді, коли сигнал сягав 92/100, хоча й менш відчутні. Щоправда, зараз, через проблеми із штекером показники гірші, але, думаю, що кардинально ситуацію це не змінює. В ДМХ-діапазоні з окремою антеною подібного не спостерігаю навіть на частотах зі слабким сигналом. Мабуть, варто замінити кабель на якісніший, з кращим екрануванням? Чи встановити знімні феритові кільця на існуючий?
Антена "ЕНЕРГІЯ МВ 6-12 канал", 5 елементів, розміщена на висоті ~ 7 м, підсилювач SWA-9999. До передавача 40 км, прийом в моїх краях задовільний. З "рідним" метровим симетризатором все було аналогічно. Невелике збільшення висоти антени теж не допомогло. Найбільш цікаво, що завади лише в метрах. Прийом ведеться на 6 каналі (184,5 МГц), потужність передавача 2,2 кВт, до вежі 40 км, антена на висоті ~ 6 м. Іноді (досить часто) натяку на сигнал немає, при тому, що всі електроприлади вимкнені... Запитував на форумі Т2 у ТГ, але вирішив написати це й сюди. Мені відповідали, що, можливо, це через перевантаження транзисторів підсилювача надмірним сигналом. Та, як на мене, справа не лише в цьому.
Можливо, ще хтось дасть ще якісь поради) Завчасно дякую.
Слава Україні! Героям слава! 🇺🇦
  •  

Roman3101

Цитата: Radio_2019 від Сьогодні в 16:31:04Вітаю.
Маю дивну проблему. Затухає телевізійний сигнал в метровому діапазоні (MX-7) від увімкнення комп'ютера, світильника, проїзду автомобілів повз будинок і т.д. Подібні проблеми були навіть тоді, коли сигнал сягав 92/100, хоча й менш відчутні. Щоправда, зараз, через проблеми із штекером показники гірші, але, думаю, що кардинально ситуацію це не змінює. В ДМХ-діапазоні з окремою антеною подібного не спостерігаю навіть на частотах зі слабким сигналом. Мабуть, варто замінити кабель на якісніший, з кращим екрануванням? Чи встановити знімні феритові кільця на існуючий?
Антена "ЕНЕРГІЯ МВ 6-12 канал", 5 елементів, розміщена на висоті ~ 7 м, підсилювач SWA-9999. До передавача 40 км, прийом в моїх краях задовільний. З "рідним" метровим симетризатором все було аналогічно. Невелике збільшення висоти антени теж не допомогло. Найбільш цікаво, що завади лише в метрах. Прийом ведеться на 6 каналі (184,5 МГц), потужність передавача 2,2 кВт, до вежі 40 км, антена на висоті ~ 6 м. Іноді (досить часто) натяку на сигнал немає, при тому, що всі електроприлади вимкнені... Запитував на форумі Т2 у ТГ, але вирішив написати це й сюди. Мені відповідали, що, можливо, це через перевантаження транзисторів підсилювача надмірним сигналом. Та, як на мене, справа не лише в цьому.
Моя порада змінити місце встановлення антени.Також можна спробувати замінити плату підсилювача на інший номер. Велике значення має стан кабелю.Якщо є підозра на тріщини, бажано поміняти на новий кабель.Остання порада- блок живлення підсилювача повинен бути з регулятором.Можливо у вас збудження і перевантаження зв'язано з живленням підсилювача , йому достатньо 6V. 12V може давати перевантаження.
  •  

pati

Цитата: Radio_2019 від Сьогодні в 16:31:04Вітаю.
Може в твоїй місцевості можливий прийом не тільки з Тернополя а й з інших напрямків (Бережани, Кременець) і вони тобі тупо забивають прийом ?
  •  

Radio_2019

Цитата: Roman3101 від Сьогодні в 17:52:21Остання порада- блок живлення підсилювача повинен бути з регулятором.Можливо у вас збудження і перевантаження зв'язано з живленням підсилювача , йому достатньо 6V. 12V може давати перевантаження.
Підсилювач саме з регулятором, при подачі меншої напруги ситуація не змінюється.
Цитата: pati від Сьогодні в 20:57:22Може в твоїй місцевості можливий прийом не тільки з Тернополя а й з інших напрямків (Бережани, Кременець) і вони тобі тупо забивають прийом ?
Не думаю - Бережани занадто далеко, а на Кременець конкретно в мене ніколи не було й натяку на жодному MX. Та й у випадку чого, мережа наче нормально засинхронізована.
Слава Україні! Героям слава! 🇺🇦
  •  

Vova.UA

Цитата: Radio_2019 від Сьогодні в 21:17:41Та й у випадку чого, мережа наче нормально засинхронізована.
я б не був такий впевнений... у мене з двох точок мав би йти 7 канал, але сигнал дьоргається і канали не скануються
AH.FM - Leading Trance Radio 
#1 FOR TRANCE - COMMERCIAL FREE 24/7
  •