То був 2012 рік. Їхав я якось в автобусі по Львову. В південній частині. Слухав радіо на телефоні. Телефон Samsung Galaxy Gio.Перед тим дощ пройшов. Зловив я ось таке:
88.0 FM-Polskie radio Radio Polonia. Інфи знайти не зміг.
90.5 FM-Planeta FM Ольштин. Львів-Ольштин-600 км.
90.7 FM-Radio Ave Plus Radom. Львів-Радом-331 км.
96.3 FM-Polskie Radio Radio Opole.Наче мовить з міста Kluchborg.Зі Львова-553 км.
19.06.2012-я теж в автобусі їхав. Зловив ось таке
96.8 FM-Polskie Radio Jedynka. Duszniki-Zdroi. Зі Львова-647 км.
98.9 FM-Polskie Radio Kaszebe.Передавач розташований або в Wejherowo(зі Львова-778 км) або в Puck(зі Львова-784 км)
95.0 FM-Radio Zet. Tarnobrzeg. Зі Львова-220 км
105.1 FM-Polskie Radio Radio Opole. Передавач розташований в Strzelec-Opolski. Зі Львова-478 км.
На рахунок вищеперерахованиї станцій- я не впевнений що то саме вони на тих частотах ловилися. Я просто не мав змоги більше послухати. А ідентифікацію робив у неті-вводив частоту і мені вибивало звідки воно мовить. Але найбільше я впевнений за ось цю станцію:
103.2 FM-Polskie Radio Lublin. Навіть був присутній RDS: Polskie Radio Lublin. Telefon 801501022. Передавач-ретранслятор знаходиться у Феліксувці
http://pl.wikipedia.org/wiki/Wie%C5%BCa_radiowa_w_Feliks%C3%B3wce недалеко від Замосця. Зі Львова 125 км.
Я думаю що то було або сорадичне або тропосферне проходження цих всіх станцій. Хто що скаже з цього приводу? Чи хтось ловив у Львові польські станції з таких відстаней?
Відстані від Львова до польських міст прокладені в гуглі типу автодорога.. Напряму не знаю як прокладати.