У Львові теж черги до банкоматів, хоча в Жовкві щойно бачив наче б то робочий банкомат без черг. В Жовкві сьогодні інше:
Люди налякані тим що відбувається в Україні і дуже часто на цьому фоні поширюється інформація сумнівної правдивості. Останні кілька днів у мене постійно включене радіо, де триває цілодобовий марафон. Близько 16-ї на Львівську Хвилю телефонує якась дівчина із Жовкви і повідомляє, що в Жовкву їде ДВА!? автобуси з тітушками. Далі з її слів у місті закриті магазини, а люди збираються в центрі, щоб захистити Жовкву від погромів. Віддам належне ведучій за запитання: "А що їм (тітушкам) в Жовкві треба?" На що дівчина сказала, що не знає, але автобуси наче б то їдуть з Сокаля, де вже влаштували погроми. А й справді, на фіга їм Жовква? Чесно кажучи я певний час вагався іти в центр чи не іти, адже хоч інформація і сумнівна, та "Куля в лобтм" не найкращий спосіб переїзду з Жовкви. Все ж вирішив сходити подивитись, але перед тим зателефонував на радіо Сокаль, хто хто, а вони мали б бути в курсі ситуації в їхньому місті. Думаю, що вони справді в курсі, бо спростували всі чутки. Та й не логічно якось їхати зі сходу спочатку в Сокаль, а потім в Жовкву. Хіба через Луцьк. Але знову ж: на фіга їм Жовква?
В центрі міста зібралося близько пів-тисячі людей. Тут плюс за самоорганізацію. Люди тримаються групами, розмовляють. Жоден магазин чи супермаркет не зачинений. на запитання звідки інформація про гастолерів ніхто конкретно мені сказати не зміг. Хтось почув про тітушок як і я - по радіо. В одному магазині, мені повідомили, що щось таке чули, але закриватися поки не планують, хоча якщо інформація підтвердиться - то так і зроблять. Між собою люди говорили про погроми в Перемишлянах, в якихось селах. Хтось казав, що чув про те, що приїхали до Львова, а люди вирішили перестрахуватися. Почув розмову двох хлопців, один з яких сказав, що ніхто в Жовкву не приїде. Хоч і не можна казати "Гоп" завчасно, але я теж схиляюся до цієї думки. Подзвонив на Львівську Хвилю і розказав, що бачив. В ефір пішло спростування. Через кілька хвилин в ефірі з'явилась кореспондент ЛХ з Жовкви, яка підтвердила, що люди зібрались, але в місті все спокійно (чомусь мені здалось, що то та сама дівчина, яка дзвонила вперше, я тоді просто погано розчув). Також вона сказала, що ніхто ніяких автобусів чи тітушок в Жовкві не бачив. Можливо вони десь ховаються. Ага, ховаються. Заховатися в такому мегаполісі як Жовква разом з двома автобусами простіше простого))) Що ніхто в Жовкву не приїде говорити ще зарано, але незважаючи на сумнівність такої можливості - впевнений - їх тут зустрінуть.
П. С. Трагічні події в Києві, погроми у Львові і інших містах надто сприятливий ґрунт для поширення дезінформації. Приємно, що люди, хоч і налякані та не втратили здатності до самоорганізації, але разом з тим прикро, що є достатньо безвідповідальних людей, які невідомо чим керуючись запускають в народ різні вигадки.