Доброго Дня всім!
Хочу поділитись цікавим "досягненням". Нарешті я зміг прийняти в м. Сновськ Чернігівської області DAB+ з м. Києва. Наводжу всі деталі нижче, також додаю відео.
ОБЛАДНАННЯ: 1. - Аудіосистема (інтернет-радіо) SilverCrest SIRD 14 B1. 2. - "польська" антена з підсилювачем "2000", розміщена просто на даху приватного будинку, висота від землі 4.5 м (+/- 30 см). Антена дуже стара і "побита", нема деяких елементів, сама ржава вже. Але є і те, що грає на руку: кабель новий, якісий і короткий, 6 м, тобто немає втрати сигналу. Також, "подовжені" верхні вуса до 75 см і вигнуті майже вертикально вгору. Направлена чітко на Київ, по траєкторії - метрів 50 немає перешкод, потім - дерева і дахи вищої (приватної) забудови.
СПОСТЕРЕЖЕННЯ: Прийом по шкалі якості сигналу вночі, вранці та пізно ввечері - майже завжди на рівні 30-50% (цифр немає у приймачі, лише шкала, видно по відео), вдень - сигнал мінімальний, може пропадати. Пропадає сигнал по принципу Т2 (впевнений, тут всі це знають краще мене), тобто або є, або "мовчання" пару секунд. В принципі, можна слухати цілодобово. Коли великий дощ - пропадає частіше, але після - сигнал супер. Але, скільки намагався прийняти при тропо на звичайну антену - ніколи не вдавалось. Така можливість рідко була. Впевнений, якщо спіймати крутий "тропо-ранок", то все б вдалось.
P.S: Відповідно, приймаються впевнено аналогові ФМ-ки з Києва, які не стикаються з місцевими частотами. Деякі - на рівні, ніби я в самому Києві.
Стосовно ТБ - не перевіряв, не цікаво. Але, думаю Чернігів мінімально та й зловило б точно. напрямок майже один.
P.P.S: дуже дякую учасникам Форуму, які втілили надію і рекомендували, писали що спробувати варто)))))Все вийшло.
https://drive.google.com/file/d/1hgbyuDCBBms4OOySUCHpVPRQnCAO7Shu/view?usp=sharing