Тропосферне проходження

Автор E.v.g., Червень 25, 2009, 03:13:26

Попередня тема - Наступна тема

loreniola

Я у Львові 27 жовтня вперше у цьому році спіймав 1 програму Румунського радіо на 99,6 зранку.З якого міста трансляція не знаю.
Восени найбільше тропопроходження чомусь зранку або опівночі.
Вобід нічого не ловиться  
  •  

Vova.UA

Цитата: "loreniola" post=8798Я у Львові 27 жовтня вперше у цьому році спіймав 1 програму Румунського радіо на 99,6 зранку.
Ага ) Було діло, тільки я не знав , що то 1 програма  
AH.FM - Leading Trance Radio 
#1 FOR TRANCE - COMMERCIAL FREE 24/7
  •  

Sergey 89

Я живу в селі 20 км від Черкас
В різні роки (2005-2011) приймав такі канали
ОРТ- твк нажаль не згадаю
ТЕТ-Вінниця на 44 ТВК приймав десь в травні 2005
літо-осінь 2010
приймав канали
Prime з Молдови
румінські канали та молдавський канал NIT.
а частіше "тропить"
Тоніс з Києва та Тоніс з Каніва,СТБ,ТЕТ,ТРК "КИЇВ" з Києва.
ще восени 2010
було тропо що перебивало черкаські каналі
на 33 ("ICTV") блиснув 33 ТВК з Вінниці ("Вінничина")
на 49 ("М1") перебив 49 ТВК з села Дибинці (Богусласького району) (КДТРК) як відомо з березня 2011
в Дибинцях не мовить.  
  •  

zoz

Цитата: "zemlekop" post=8688
Цитата: "RadioS" post=8678
Цитата: "dxman" post=8676Точно на 99.5 (а не 99.6 як писав просто 99.4 заважало трохи ) ЛЮКС З Полтави бо йшла Полтавська реклама магазинів та акцій.
Radiostyle стильне на 103.8 при цюму тропо не чув .
Румунів ( і особливо радіо 21 ) чув в тому році з 2 по 4 листопада - гриміли як місцеві.Вцьому році ще не чув В загалі сьогодні тропо слабіше хоча Вінницю, Житомир і чути але не все і слабо. З далеких лише люкс на 99.5
В минулому році десь також у цю пору ,радіо 21 на 97.1 мгц з Румунії валило не гірше місцевих,цілодобово та впевнено по всій південній частині рівненської обл та по всій тернопільській області, тропо тривало близько тижня.
В минулому році це було 2-4 листопада. Було дуже потужне тропо. В Рівненській області вдалось приймати FM-станції Болгарії та Туреччини (Стамбула). Це більше 1000 км. Якщо хтось цікавиться - можу вказати шлях в інтернеті до своїх журналів спостережень.
zemlekop,я напевно бачив твій сайт , і антени твої , яле щось довго він  не обновлявся.  
  •  

Vova.UA

Цитата: "zoz" post=8832zemlekop,я напевно бачив твій сайт , і антени твої , яле щось довго він  не обновлявся.
ссилку в студію  :cheer:  
AH.FM - Leading Trance Radio 
#1 FOR TRANCE - COMMERCIAL FREE 24/7
  •  

zoz

Цитата: "Vova.UA" post=8833
Цитата: "zoz" post=8832zemlekop,я напевно бачив твій сайт , і антени твої , яле щось довго він  не обновлявся.
ссилку в студію  :cheer:
та його хтось тут кидав , десь пару тижнів назад
http://kru.org.ua/ B)  
  •  

kolya-ua

Я тоже в детстве жил в селе Мыроны Семеновск.р-н Полтавская обл.И вот хочу поделится своими наблюденияи 93-96 года.Телевизор у меня был Весна 305 Д ,антена самодельная 12 элиментная(медь) ,кабель целостный ,спаянный с антеной,высота была гдето 14 метром. Так вот необяснимые явления происходили после того как пройдет дождь у меня ,а туча пойдет дальше в сторону откуда идет сигнал.или осенью когда сильный туман или погода мрячит,еще утром с 6 и пока неначнет солнце подыматся ,гдето к 9.Ловил каналы  БТ(Белоруское телевиденье),Гравис,Тетатет ,Винницу,Сумы,Днепропетровс .Вообще все эти явления происходили с переменой погоды  
  •  

zoz

Цитата: "kolya-ua" post=8873Я тоже в детстве жил в селе Мыроны Семеновск.р-н Полтавская обл.И вот хочу поделится своими наблюденияи 93-96 года.Телевизор у меня был Весна 305 Д ,антена самодельная 12 элиментная(медь) ,кабель целостный ,спаянный с антеной,высота была гдето 14 метром. Так вот необяснимые явления происходили после того как пройдет дождь у меня ,а туча пойдет дальше в сторону откуда идет сигнал.или осенью когда сильный туман или погода мрячит,еще утром с 6 и пока неначнет солнце подыматся ,гдето к 9.Ловил каналы  БТ(Белоруское телевиденье),Гравис,Тетатет ,Винницу,Сумы,Днепропетровс .Вообще все эти явления происходили с переменой погоды
Да , модный тельчик был.
Как говорил один персонаж: -"Да , славные были денёчки в конце 20 века! ":cheer:
А если серьёзно , то тоже самое наблюдалось только на телевизоре Славутич 34ТБ-412Д.  
  •  

digitalif

Цитата: "loreniola" post=8798Я у Львові 27 жовтня вперше у цьому році спіймав 1 програму Румунського радіо на 99,6 зранку.З якого міста трансляція не знаю.
Восени найбільше тропопроходження чомусь зранку або опівночі.
Вобід нічого не ловиться

Сьогодні зранку, 30 жовтня, на мобільник із "полячкою" йшли 90,8 Радіо Яшь та хвиля 99,6 із Румунії, але 97,1 Радіо 21 - набагато краще. А також Чернівці (91,3 + 103,2 + 103,6 + 105 +106,6) та Коломия. Тернопіль, як завжди, йшов по-різному. Місце прийому - Галицький район.  
  •  

loreniola

Цитата: "digitalif" post=8901Сьогодні зранку, 30 жовтня, на мобільник із "полячкою" йшли 90,8 Радіо Яшь та хвиля 99,6 із Румунії, але 97,1 Радіо 21 - набагато краще. А також Чернівці (91,3 + 103,2 + 103,6 + 105 +106,6) та Коломия. Тернопіль, як завжди, йшов по-різному. Місце прийому - Галицький район.
Радіо Яшь то напевно з міста Ясси.Я ще це радіо ловив один раз на 96,3-96,4 у 2008р.
І воно чути на середніх хвилях 1053kHz у Львові ввечері  
  •  

loreniola

Цитата: "kolya-ua" post=8873Я тоже в детстве жил в селе Мыроны Семеновск.р-н Полтавская обл.И вот хочу поделится своими наблюденияи 93-96 года.Телевизор у меня был Весна 305 Д ,антена самодельная 12 элиментная(медь) ,кабель целостный ,спаянный с антеной,высота была гдето 14 метром. Так вот необяснимые явления происходили после того как пройдет дождь у меня ,а туча пойдет дальше в сторону откуда идет сигнал.или осенью когда сильный туман или погода мрячит,еще утром с 6 и пока неначнет солнце подыматся ,гдето к 9.Ловил каналы  БТ(Белоруское телевиденье),Гравис,Тетатет ,Винницу,Сумы,Днепропетровс .Вообще все эти явления происходили с переменой погоды
Я у 2006р. гостював також у Полтавскій області в серпні.І також ловив на своє радіо MASON на телескопичну антену.А серпень - це останній місяць у році коли йде спорадік.Ну і я наловив Європу.
Спочатку все почалося з хорватської радіостанції
Потім периодично мінялися Італія
Потім Німеччина , одну станцію ідентифікувал як радіо Баварії
Також шла Чехія.І все це на FM.
А скінчилося то все тим що на УКВ, десь у районі 71MHz ловився телевізійний сигнал, якоюсь екзотичною мовою, я думаю що Угорська(точно не слов'янська і не романська).  
  •  

kolya-ua

Я на радио VEF212 ловил Румынов каждый день,вот только сам в этом языку не бум бум,а сосед в отпуск приезжал летом  он был настоящим полиглотом ,знал 12 языков,так вот он с отцом моим  вечером по рюмочке сема любил розпить ,заоднот и мне иностранные радиостанции переводил ,ну что они там джеркотят!!!  
  •  

digitalif

Цитата: "loreniola" post=8926
Цитата: "digitalif" post=8901Сьогодні зранку, 30 жовтня, на мобільник із "полячкою" йшли 90,8 Радіо Яшь та хвиля 99,6 із Румунії, але 97,1 Радіо 21 - набагато краще. А також Чернівці (91,3 + 103,2 + 103,6 + 105 +106,6) та Коломия. Тернопіль, як завжди, йшов по-різному. Місце прийому - Галицький район.
Радіо Яшь то напевно з міста Ясси.Я ще це радіо ловив один раз на 96,3-96,4 у 2008р.
І воно чути на середніх хвилях 1053kHz у Львові ввечері

Найперше повідомлення в цій темі.
Радіо Яси, по-румунськи - Яшь, чути на 90,8 МГц із міста Кимпулунг-Молдовенеск.

2 kolya-ua
В якому діапазоні ви тих румунів приймали?  ;)  
  •  

kolya-ua

Ребятки чесно скажу просто не помню,это были 90-94 года ,мне тогда было с 11-15 лет,а придумывать и темболие врать вам нехочу!  
  •  

sergioo

Доповнення до частот

м.Городок Хмельницька обл.

90.8 Radio Iasi щоденно - (переважно з 00 до 12, з 20 до 00)
92.7 румуни (невідома станція)- щоденно (переважно з 00 до 12, з 20 до 00)
95.0 ITSY BITSY - щоденно (переважно з 00 до 12, з 20 до 00)
96.0 Romania Actualitati - щоденно (переважно з 00 до 12, з 20 до 00)
96.7 ProFM щоденно - щоденно (переважно з 00 до 12, з 20 до 00)
97.1 Radio 21 - щоденно (переважно з 00 до 12, з 20 до 00)
98.7 Romania Cultural - щоденно (переважно з 00 до 12, з 20 до 00)
99.6 Romania Actualitati - щоденно (переважно з 00 до 12, з 20 до 00)
100.8 Romania Cultural - щоденно (переважно з 00 до 12, з 20 до 00)
101.6 Romania Cultural - щоденно (переважно з 00 до 12, з 20 до 00)
103.8 румуни (невідома станція)- щоденно (переважно з 00 до 12, з 20 до 00)

101.8 Мелодія Снятин - щоденно (переважно з 00 до 12, з 20 до 00)
106.6 Блиск ФМ Чернівці - щоденно (переважно з 00 до 12, з 20 до 00)  
  •