Тропосферне проходження

Автор E.v.g., Червень 25, 2009, 03:13:26

Попередня тема - Наступна тема

loreniola

Так як у Львові спіймати румунів на FM тяжко то вирішив спробувати щастя на СВ ввечері.
І ось що наловив.Найчастіше зустрічалося  Romania Actualitati (1 радио Румунии).
756 Romania Actualitati
855 Romania Actualitati
909 радіо Клуш (у румунів є місто Клуж-Напока).
1053 радіо Яшь(також є місто Ясси)
1152 Romania Actualitati
1179 Romania Actualitati
1323 радіо Тиргу-Муреш (також є таке місто)
1332 Romania Actualitati
1404 Romania Actualitati
1458 Romania Actualitati  
  •  

digitalif

У Франківську ще:
567 - RRA
630 - Radio Timisoara

А ввечері весь MW завалений румунами  
  •  

loreniola

В інтернеті знайшов список всіх частот які використовує радіо Romania Actualitati
Тут є і FM І СЕРЕДНІ ХВИЛІ
А на деякі ще й вказана потужність + RDS

http://www.predavatel.com/ro/radio/srr_romania-actualitati  
  •  

Vova.UA

Сьогодні зранку у львові на 4-му поверсі на плеєр (!) приймалися словаки.
Fun radio, Radio Slovensko, Jemne melodie.
Йшли чисто,ловилися автосканом.  
AH.FM - Leading Trance Radio 
#1 FOR TRANCE - COMMERCIAL FREE 24/7
  •  

dxman

Народ хто зі Стрия чи сканив там ефір (і тв і радіо)цікавить що там зараз при невеликих тропо тай просто кожного дня  можна прийняти (особливо Поляки Словаки). Запитую бо останніми роками зёявилось багато місцевих передавачів навколо. Тож думаю ситуація змінилась.
Особисто я зараз не у ЛЬвові цікавоб зараз там пошарити по діапазону. А в мене ці два тижня таке враження що я живу в Житомирі. Прийом станцій з цього міста майже не зникає. Давно такого небуло. Правда вчора додалися станції з Чернігова ( 101.3 Мелодія, ера, 107.2 Руское радіо та 107.7 Мфм.  
  •  

Vova.UA

Щось не чув поляків в Стрию. Хоча, я детально не сканував ефір, бо не було часу.  
  •  

dxman

Раніше було чути. Але як вийде то на наступному тиждні буду в Дрогобичі, Та усебе в квартирі у Львові і заїду то Стрия просканую. Все запишу на відео. От тільки на тропо можу не попасти тож напишу в тему про Львівську область  
  •  

дрон

Сегодня в центре Харькова, на Университетской Горке, Мюзик Радио на 88,5 из Днепра (190 км) идет чистенько, в стерео. :music:  
Там же, на частоте 90,9 в стерео проходили МФМ из Днепра и Р.Эра из Сум (146 км), друг другу не мешают, достаточно телескоп развернуть.

А Мюзик Радио из Днепра даже в северной части Харькова (в районе Героев Труда) принимается, с шипением, но в стерео. Обычно в этой точке
только радиостанции из Белгорода поймать можно.  
  •  

Evgeniy

Согласен, тропо сейчас обширное. В Запорожье сейчас из Харькова слышно 90.0 MFM(лучше всего, на 3-), 89.3 радио Рокс(2+), различимо Русское 88.0(иногда).
А вот из Донецка радио Дача 92.3, Перец 100.0 со своим бегущим РДС и Люкс на 4-ку, Люкс из Тореза 92.9 с РДС. Ну и Бердянск, Мариуполь с Ретро FM неплохо.  
  •  

Zheka

Цитата: "Evgeniy" post=9369Согласен, тропо сейчас обширное. В Запорожье сейчас из Харькова слышно 90.0 MFM(лучше всего, на 3-), 89.3 радио Рокс(2+), различимо Русское 88.0(иногда).
А вот из Донецка радио Дача 92.3, Перец 100.0 со своим бегущим РДС и Люкс на 4-ку, Люкс из Тореза 92.9 с РДС. Ну и Бердянск, Мариуполь с Ретро FM неплохо.
фиговое тропо! летом видали и по-лучше... ;)
особенно когда проверяешь с 9 этажа, а другие с земли...(  
  •  

дрон

Цитата: "Zheka" post=9371фиговое тропо! летом видали и по-лучше... ;)

Так то ж леееетом!
Принимал все с уровня земли. И исключительно на телескоп.  
  •  

Evgeniy

Цитата: "Zheka" post=9371фиговое тропо! летом видали и по-лучше... ;)

Ну я не с уровня земли и не с 9-го этажа, а где-то посередине :lol:
то есть на 10 м от уровня земли. Только что пробовал в комнате - немного идёт Бердянск, Донецк.
А ещё зависит от района города(если где-то на южном или осипке то - неповезло). :(  
  •  

dxman

Сьогодні тропо продовжується. Чути було в ранці багато станцій. Адже сьогодні Зкиева не транслюваласьб половина станцій тому класна можливість була. Крім тих сстанцій що приймаю завжди ( я вище викладав список) Було чути КІС FM з Житомира (104.5) раніше його приймав ледве із-за того що заважало 104.6 з столиці. Але найдальший прийом на сьогодні молдавани та це поляки.
87.6 PR2 ZAMOSC (600 км)
91.3 PR3 ZAMOSC (600 км)
97.3 ДІ FM З МОЛДОВИ тільки незнаю з відки саме йшла денс муз потім рос попса і знову західний мікс пізніше викладу відео  
  •  

loreniola

Тропо продовжується і можна ловити не тільки радіостанції але і телеканали.
На рахунок поляків що цікаво то зловив ПР-1 на 100,0 з Любачув.Цікаво то що там в основному забиває ефір RMF FM  а не ПР-1.
-----------------------------------------
Вперше зловив СУПЕРРАДІО на 105,1 з Хмельницького.І також НАШЕ РАДІО на 103,1 з Хмель.
Ловилися 2 ІНТЕРА (Тернопіль, Хмельницький(потужніше))
1+1 з Хмельницького
ПОДІЛЛЯ (ділило ефір з Екслюзив)і показувало в чорно-білих тонах.
Розпливчатість на фото то так сфотографувалось  
  •  

Vova.UA

По прогнозах завтра зранку теж має бути добрий прохід.

Вчора ввечері перший раз я почув, як УР1 з турки мішало Незалежності зі Львова (106,7 і 106,9)  
  •