Тропосферне проходження

Автор E.v.g., Червень 25, 2009, 03:13:26

Попередня тема - Наступна тема

Radiostyle

Вчора після 20:00 було тропо БЦ-Чернігів (248 км)
http://www.youtube.com/watch?v=HcAZPNjq_yU вибачте за жахливу якість,тропо тривало близько  5-ти хвилин,тому знімав тим,що було під рукою (1.3 Mega pixels-моб.),приймав теж на моб з гарніт. 2 поверх висота 3 м  :music:  
  •  

loreniola

Але тропо по ТВ може тривати і 2 години а може й більше.Я колись так цілий фільм подивився по 4tv.
Сьогодні тропо майже нема, хіба що на окремих тв-каналах звук проривався.
І ще вдалось зловити польське радіо ZET на 107,0.Трансляція йде або з Любліна або з Хелм.  
  •  

Vova.UA

Цитата: "loreniola" post=9624І ще вдалось зловити польське радіо ZET на 107,0.Трансляція йде або з Любліна або з Хелм.
Після відключення Мелодії я ZET часто став ловити на 107 і 107,4  
AH.FM - Leading Trance Radio 
#1 FOR TRANCE - COMMERCIAL FREE 24/7
  •  

RadioS

Скільки раз помічав що  саме краще тропо проходить коли на дворі туман, і сьогоднішній день не став виключенням, радіо трек 106.4  слухав май же до бучача (терноп обл 234 км від рівного) поки не почало пробиватись автораіо з франківська на тій же частоті,і взагалі фм простір був забитий румунами та львівськими станціями які перебивали одна другу  
  •  

Гвоздецкий

Точно, при тумане часто Одесса ловится.  
  •  

loreniola

Цитата: "RadioS" post=9760Скільки раз помічав що  саме краще тропо проходить коли на дворі туман, і сьогоднішній день не став виключенням, радіо трек 106.4  слухав май же до бучача (терноп обл 234 км від рівного) поки не почало пробиватись автораіо з франківська на тій же частоті,і взагалі фм простір був забитий румунами та львівськими станціями які перебивали одна другу
В мене ловилось найкраще тропо восени ,коли встановився антициклон з високою температурою повітря.
А еффект тропо буває коли зі збільшенням висоти температура підвищується а не зменшується.Це називається інверсія.А туман це холодне повітря а наверху тепле повітря ось і виходить інверсія.  
  •  

Гвоздецкий

Помню, на Новый год (если не ошибаюсь, 1999-й, при ясной и морозной погоде несколько дней слушал Одессу в хорошем качестве (как если бы где-нибудь в районе Коблево находился). В основном тогда слушал Русское радио (тогда еще московское, в Николаеве его не было). А еще тогда же ехал поездом в Кировоградскую область, в районе Долинской куча станций ловилась, жалко, что время около полуночи было, нельзя было проверить по рекламе, откуда идет вещание. Использовал приемник Tecsun R303/  
  •  

loreniola

Минулого року на початку листопада коли встановився теплий антициклон з температурою +15 +18 дуже добре ловилися далекі телеканали (Тернопіль, Хмельницький)навіть один з Беларусі був.
А у січні 2010р. коли встановився холодний антициклон з температурою нижче -20, то дуже добре ловилося польське радіо, а телебачення далеке не ловилось.
І цього року коли були зимою окремі холодні дні то зранку ловились далекі радіостанції.
І тому висновок такий : якщо дуже теплий антициклон то ловиться радіо і телебачення, а якщо дуже холодний то тільки радіо а телебачення на дециметрових хвилях практично не йде.
А літом можна приймати далеке радіо та ТВ коли рядом потужні грози.  
  •  

Radiostyle

Мені цікаво,коли прийде потеплішення,і буде туман проходження буде кращим?!  
  •  

anatolij69

Был за городом ,ориетируюсь по краматорскому передатчику,130км сигнал еле еле пролетает.ут 1 -22дмв и 34 дмв хоть и ясная погода,но уВЫ. тоже проход сигнала с Валуйского района 21дмв и 33дмв.То же а ФМ диапазоне. В ноябре ручку не провернуть было .то Луганск,то Донецк. РДС прописывало. А сейчас думал я ,что фидер на антенне на морозе вышел погулять. Но в 50км от Харькова,в районе Гракосвого Радиотелескопа -все заработало(Харьков)  
  •  

GMB

сейчас в Краматорске чем больше мороз, тем больше снежит СТБ, 5-й канал, 1+1, Тор  
записи з ТБ: http://www.youtube.com/user/Serery
                         http://www.dailymotion.com/serery
записи з радіо: http://soundcloud.com/gmb_krm
  •  

Evgeniy

Я заметил, что прохождение улучшается в морозную и тихую погоду, но до 150 км. Но если есть ветер с севера, то ждать нечего, что  видно и на www.dxinfocentre.com/tropo_eeu.html  
  •  

samostav

ближайшие пару дней на територии Украины будет прохождение,думаю километров 250 макс.Так ,что крутим свои приемники.  
  •  

volh1

Сигнал имхо был из Краснодарского края  
  •  

mask@mail.ru

В Старконі вчора впіймав рекорд фм на105.2 з бердичева на 4 і 91.1 супер на 3 житомира 90.9люкс з рівного на 3  
  •