А взагалі трохи скидається на піар-акцію.
З практичної точки зору варто було б - якщо є фінансові проблеми дійсно - "погасити" весь УКХ - і верхній, і нижній. Та залишити живим СХ, аби накрити більшу частину України.
Але вони погасили саме ті частоти, на яких УР слухає більша частина населення, лишивши кілька передавачів в різних "урюпінськах", де вони погоди не роблять.
Це мені нагадує, як я колись дуже давно працював в одній фірмі, що розтошовувалася у підвалі жилого будинка. Будинок був доволі великий, але внаслідок якоїсь аварії до нього було підведено замість 4 фаз лише одну, чи може дві (вже не згадаю). Ну, щось там колись згоріло, його нашвидкоруч полагодили "тимчасово", а до нормального ремонту так і не дішло.
Звісно, рівень напруги був нижче норми - бо всі сиділи на одній (чи двох) фазах замість рівномірного розподілу квартир між чотирма фазами.
Зрозуміло, директор фірми час від часу робив заявки у відповідні органи, аби електромережу полагодили як слід. Тим більше, що фірма займалася компами та оргтехникою. Але відповідні органи відповідали, що зроблять, але трохи згодом. То грошей нема, то техніки, то ще чогось.
Мешканці ж самого будинку схоже особливо не переймалися.
Але у тому ж підвалі, де була фірма, висів "головний рубильник", яким можна було відмикати весь будинок від електропостачання.
Врешті решт директору все набридло, і він почав щодня - то на годину, то на півгодини - відмикати електроживлення - то всьому будинку, то якомусь одному під'їзду. А мешканцям казав - "Що ви хочете? Весь будинок - на одній фазі, ви телеівзори, пилососи, пральні машини вмикаєте всі одночасно - йде перевантаження, автоматика вимикає! Пишіть у ЖЕК, аби полагодили всі фази, бо досі лише я писав!"
Щоправда, це не допомогло
Врешті-решт в будинку відкрилася ще якась фірма - чи то солярій, чи щось таке, і їм нормальне електроживлення було потрібне ще навіть більше. І тоді кілька фірм разом, у складчину, купили кабель і ще там щось. Щоправда, ЖЕК і тоді продовжував впиратися...
Не знаю, чим там все скінчилося - я звідти пішов.
Але то таке.
Ситуація з НРКУ мені нагадує ту ситуацію. Залишили всю країну без радіо, але тримають кілька FM-передавачів включеними і просять ще FM-частоти, формуючи "громадську думку", що в FM можна було б слухати по всій країні