Українське радіо, Промінь та Культура

Автор admin, Січень 01, 2008, 22:24:54

Попередня тема - Наступна тема

Radiostyle

Цитата: SO від Вересень 27, 2014, 16:53:03
Через рельєф кращий варіант більше включити потужність в Києві, тоді південь області буде накритий сигналом.
Коли УР-1,2,3 було по 15 кВт покриття було далі ніж БЦ.
Чесно кажучи,я не розумію навіщо НРКУ взагалі полізла в БЦ,я з Києва УР-1/Промінь приймаю,як місцеву станцію з потужністю 100-150 Вт (наприклад Хіт фм) а то буває і краще (ну звісно центр міста проблематично з його чисельними завадами від антен CDMA операторів і тд.),а УКВ так взагалі всі 3 канали приймаються в будь якій точці міста,звичайно на відкритій місцевості,в приміщенні спостерігаються шуми)
Я якби і ставив передавач УР,то з включеннями місцевої радіостудії та ОДТРК "Голос Києва" і "Студія Майдан")
  •  

SO

Цитата: Radiostyle від Вересень 27, 2014, 18:26:44
Чесно кажучи,я не розумію навіщо НРКУ взагалі полізла в БЦ,я з Києва УР-1/Промінь приймаю,як місцеву станцію з потужністю 100-150 Вт (наприклад Хіт фм) а то буває і краще (ну звісно центр міста проблематично з його чисельними завадами від антен CDMA операторів і тд.),а УКВ так взагалі всі 3 канали приймаються в будь якій точці міста,звичайно на відкритій місцевості,в приміщенні спостерігаються шуми)
Я якби і ставив передавач УР,то з включеннями місцевої радіостудії та ОДТРК "Голос Києва" і "Студія Майдан")

Скоро таке планується

http://www.telekritika.ua/rinok/2014-09-18/98262
  •  

Radiostyle

•  

Ігор

Краще Радіо Голос Києва і місцеву студію.
  •  

admin

Цитата: Radiostyle від Вересень 27, 2014, 18:26:44
бо усе через одне місце, замість того щоб зробити повноцінний передавач УР-1 на 105 у Києві (без ТБ антенни та десь 15 кВт), а усе інше у Київській області віддати під УР-2 чи УР-3 (звісно теж зробити якісно), маємо те що маємо.
зато хор є
  •  

Radiostyle

Цитата: SO від Вересень 27, 2014, 18:22:24
А якщо спробувати приймати вдома УР-1 і порівняти з ФМ у БЦ по затримці.
Спробуйте, я здається знаю причину.
Затримка між супутниковим прийомом і ефірним складає приблизно 1 секунду)
А між проводовим і ефірним з БЦ 3-4 секунди)
  •  

2692775

Цитата: дрон від Грудень 27, 2011, 17:49:47
Падлюки, це вони вирішили  ще і середні хвилі засрати DRM-глушилками, бо саме так "приймається" DRM на аналогові приймачі.
Розкажіть будь-ласка детальніше. Я так зрозумів DRM створює перешкоди лише на одній частоті?
  •  

2692775

А чому б УР-1 не заощадити гроші на FM шляхом зменшення потужності на СХ ввечері (так як це роблять в Америці). Всеодно в Європі є радіостанції які також віщають на частоті 549khz. А одже і шанси, що УР-1 чують в Європі ввечері мізерні. Чи згідно ліцензії забороняється знижувати потужність сигналу протягом доби?
  •  

fmdxua

Цитата: 2692775 від Вересень 30, 2014, 08:25:43
А чому б УР-1 не заощадити гроші на FM шляхом зменшення потужності на СХ ввечері (так як це роблять в Америці).
Здається, вони так і роблять. Може не завжди, але я не раз спостерігав, як увечері (в момент, коли темніє надворі) УР-1 на 549 кГц приймається слабше, ніж вдень.
Все мои  публикации,  в которых Россия изображается негативно,  никаким образом не относятся к тем хорошим, умным, добрым людям, которых  много в данной стране.  Любые подобные сообщения  о тех, кто поддерживает или является участником российской агрессии по отношению к моей родной стране - Украине
  •  

Yuriy

Цитата: Александр від Травень 25, 2014, 16:58:43
Может вы знаете про это. Кажется в прошлом году НРКУ установила в Измаиле 10-киловаттный передатчик и протестировала его в режиме DRM. Частота 1404 кГц.
Было бы больше толку, если  новый СВ передатчик был  в Луче. А этот, который в Измаиле, можно в Старобельск. Для кого они там в Измаиле всё это вещают? Для острова Змеиный? 
  •  

Yuriy

Ухвалено перші рішення, що дадуть можливість створити національну мережу ФМ-мовлення
ЦитатаПерші рішення про переоформлення ліцензій обласних телерадіокомпаній у частині зменшення обсягу їх мовлення на ФМ-частотах ухвалено на засіданні Національної ради 2 жовтня. Це початок процесу, який дасть можливість створити національну мережу українського радіо в ФМ-діапазоні.

«Це той проект, який дасть змогу сформувати національну систему ФМ-радіомовлення, заощадити гроші, збалансувати мовлення, щоб національний мовник мав частоти там, де досі цього не було, і водночас місцевий мовник матиме кілька годин на добу на мережах НРКУ, де не має», – висловився на засіданні голова Національної ради Юрій Артеменко.

На сьогоднішньому засіданні внесено зміни до ліцензій п'яти ОДТРК – Тернопільської, Запорізької, Сумської, Житомирської, Херсонської, де обсяг мовлення на ФМ-частотах зменшено до 4 годин на добу. Компанії тепер мовитимуть у певні відрізки часу: 08:10 – 09:00, 10:10 – 10:20, 12:10 – 12:20, 13:10 – 15:00, 16:10 – 16:20, 18:10 – 19:00.

Юрій Артеменко також повідомив, що сьогодні має відбутися робоча зустріч із цього питання із представниками Державного комітету телебачення і радіомовлення. На наступному засіданні Національної ради очікується подальший розгляд заяв на переоформлення ліцензій обласних державних телерадіокомпаній.

http://nrada.gov.ua/ua/news/radanews/23920.html
  •  

admin

главное что НРКУ "нашла" финансирование, а то и передатчики уже есть, и релейки проложены (коммутировать на ОДТРК и в ручную могут)

итого в плюсе
облцентры:
Запорожье
Сум
Житомир
Херсон

другие города
Бережаны, Днепрорудное (12 часов), Токмак (12 часов), Белополье (можно вместо нынешнего УР-1 пустить Культуру), Тростянец, Конотоп, Лебедин, Шостка, Олевск (можно вместо нынешнего УР-1 пустить Культуру), Васильевка

в Запорожской будет в ФМ: Запорожье, Днепрорудное (12 часов), Токмак (12 часов), Орехов, Куйбышево

в Тернопольской: Кременц+Бережаны

в Сумской 100% по стравнению с советским УКВ+ 1 частота для другой сети

в Житомирской больше чем на УКВ+ 1 частота для другой сети

в Херсонской станет как УКВ

мне нравится
  •  

Yuriy

В Олевске на 101.9 лучше Культуру, на 100.2 лучшая зона покрытия. Да, идея хорошая, только что будет с людьми, которые там работали?
  •  

admin

•  

Yuriy

Я бы ещё дал местным вещателям 5 минут на выпуск местных новостей.
  •