И ещё на ту же тему от Романа Коляды (12.05.2017 заседание НацРады):
"Народе радійний і слухацький. Звертаюся до вас.
Може скластися ситуація, що поки ми красиво транслюємо Євробачення, поки в НСТУ "міжвладдя", поки всі садовлять картоплю абощо... нас знову тупо "кинуть".
Завтра засідає Національна рада з питань телебачення і радіомовлення. Перше питання у порядку денному - оголошення конкурсу на вільні радіочастоти. Яке може бути одночасно і підбиттям підсумків (де факто), якщо буде заявлено якийсь вузький формат, який знову не дозволить податися на конкурс, зокрема, УР-2 і УР-3.
Я вже колись висував тезу, що Нацрада - це орган, який забезпечує частотним ресурсом комерційних мовників. Про державу чи суспільство йому багато років не йшлося. Виняток поки був тільки один - УР-1. Якщо завтра ми почуємо на засіданні вузькі форматні умови для презендентів - значить хтось вирішив діяти за принципом "погралися і досить. Досить з вас одного розмовного радіо і одного музичного. А далі ми будемо робити комерцію". Ну чи якось інакше. Можливо красивішими словами.
Я завтра прийду до Нацради дізнатися чи правий я, чи праві ті, хто мені не без іронії казав "вас все одно поімєют", чи ми всі неправі. Приходьте й ви. Тим більше нас запрошували під час недавнього "розбіралова" на радіо.
Якщо я "дмухаю на холодну воду" - ок. Я краще подмухаю.
І чемно прошу - не треба про "цифру". Набридло.
Репост не завадить.
А Євробачення о 21.53 на Промені вмикайте - буде красиво
Якщо знайдете де послухати"
https://www.facebook.com/rvkolyada/posts/1317487358286791