Без вигадки. Також про купони.
Колись (справді дуже давно) я трохи засильно відпочив в Севастополі, запізнився на свій поїзд, білет здав, і ще, можливо, вистачало грошей, щоб купити інший білет. Вистояв ненормальну чергу в касу і (от чудо) є купейний білет на Київ. А у мене не вистачає приблизно карбованця. Я сказав касирці, щоб почекала, вибіг на вулицю, годинник зняв, думаю штовхнути годинник. Тут виходить з вокзалу молодий чоловік з Ленінграда, який стояв за мною в черзі, запитує, що я тут роблю. Я пояснив. Він вийняв три карбованці, дав мені, нічого не захотів брати, сказав негайно бігти в касу за білетом. Коли я вернувся, його вже не було.
Через певну кількість років в Києві були перші, ще відрізні купони, їх треба було при покупці відрізати від великого купонного листа. Я п'ю дефіцитну каву десь в кафе, бо так кави не купиш, біля мене стоїть якийсь чоловік, розказує мені, що він з Пітера, у відрядженні, а тут така чудова ковбаса продається, купив би додому, але немає відрізних купонів.
Я вийняв своїх відрізних купонів, дав йому, щоб вистачило на ковбасу., і сказав , що грошей за купони мені не треба.
Ось так вдалося купонами віддати борг.