ТРМ в Київській області

Автор MrVlaDor, Серпень 03, 2010, 23:57:52

Попередня тема - Наступна тема

Ігор

В Мелодії ще й інша поляризація, тому антени дійсно різні.

kopop, а де в Мелодії краще покриття?
  •  

kopop

Цитата: "Ігор" post=39100Покриття має бути приблизно однакове, але наприклад в мене в дома в Шансона сигнал кращий.
я недавно їздив в ніжин електричкою з києва, 101.9 приймався до бобрика,а 95.2 аж до носівки:)
  •  

admin

Може на Мелодія антенна як раз спрямована у згадану сторону, а у Шансона в іншу.

Не треба розмірковувати дивлячись лише ліцензійну потужність
  •  

Ігор

Тільки що перевіряв телефоном, в мене Шансон приймається краще за Мелодію. 95,2 більше зникає, 101,9 майже не зникає, і біля вікна прийняв навіть на автонастройці.
  •  

kopop

Мелодію приймав телефоном samsung 3510 на який не дуже добре приймається фм діапазон...
  •  

Ігор

В лютому коли буду їздити в Київ на сесію, треба буде заради цікавості послухати обидві радіостанції. І порівняти як вони приймаються в мою сторону?!
  •  

kopop

Цитата: "admin" post=39101Може антенни різні, а може Мелодія одна на антені (Шансон через суматор), може у Мелодії насправді 5 кВт потужності а у Шансона лише 1 кВт потужності (або якісь інші цифри)
імхо... мелодія мовить з однієї антени з носталжі,та ур-1 на самій верхівці КРТПЦ :-)
  •  

Ігор

Але у Носталджі, і в УР1 найкращі сигнали. У Мелодії не дуже.
  •  

kopop

А й справді...можливо у мелодії тоді менше диполів...не буду вгадувати скільки...
  •  

Ігор

Цього ми не вгадаємо. Було б непогано щоб в інших радіостанцій були такі сигнали як в Гала, або Ностальджі чи УР1.
З РАТЕЛа взагалі ловлять нестабільно :(
  •  

kopop

Коли я був недавно у селі у родичів, я при кожному тропо приймав 100.0 95.2 98.5 94.2 92.4 99.0 101.9 104.0, при чому 100.0 95.2 та 101.9 більш-менш регулярно...
  •  

benedict

Цитата: "kopop" post=39108
Цитата: "admin" post=39101Може антенни різні, а може Мелодія одна на антені (Шансон через суматор), може у Мелодії насправді 5 кВт потужності а у Шансона лише 1 кВт потужності (або якісь інші цифри)
імхо... мелодія мовить з однієї антени з носталжі,та ур-1 на самій верхівці КРТПЦ :-)

Ностальжі та УР-1 на 105,0 мовлять з тієї ж антени, з якої мовить телеканал 1+1. Якщо нічого за останні роки не змінилося.
З якої антени мовить Мелодія - не знаю.
Оновлено о 13:08:19
Цитата: "Ігор" post=39111Цього ми не вгадаємо. Було б непогано щоб в інших радіостанцій були такі сигнали як в Гала, або Ностальджі чи УР1.
З РАТЕЛа взагалі ловлять нестабільно :(

Як сказати. Коли з РАТЕЛу транслювали 105,0, я приймав сигнал аж за Білою Церквою. Не дуже якісно, зрештою. Але, здається, то була єдина частота за РаТелу, що там приймалася.
При цьому по Києву тоді прийом цієї частоти був не дуже якісний.
А у вересні цього року чув 103,6 неподалік Таращі. Інші частоти тоді не було можливості перевірити - це у водія в машині, в якій я їхав, приймач з автосканом перестрибував з 103,6 (Київ) на 103,8 (БЦ), і назад - залежно від рельєфу траси, напевно.
  •  

Ігор

Біля Рокитного я приймаю всі радіостанції з РАТЕЛа, але сигнал може просто зникати. З КРПТЦ прийом  стабільний.
З якої вежі в 2004-2006 мовило радіо Апельсин 104,6?
В 2004-2005 в них була горизонтальна поляризація, і їх було важко прийняти, весною 2005 вони почали мовити з вертикальною поляризацією, і прийом покращився.
Оновлено о 13:30:36
Зараз прийом 104,6 знову поганий.
  •  

Radiostyle

Цитата: "Ігор" post=39107В лютому коли буду їздити в Київ на сесію, треба буде заради цікавості послухати обидві радіостанції. І порівняти як вони приймаються в мою сторону?!
В мене аналогічно,Мелодія гірше,Шансон краще приймаються.
Можливо (або навіть точно) як казав Влад,все залежить від направленості антенн і тп.
Оновлено о 18:28:28
Цитата: "benedict" post=39115Коли з РАТЕЛу транслювали 105,0, я приймав сигнал аж за Білою Церквою. Не дуже якісно, зрештою. Але, здається, то була єдина частота за РаТелу, що там приймалася.
Зараз так само НР-1/Промінь приймається у мене в квартирі на 2-му поверсі на 4+/5-,залежно від погоди та інших чинників,РДС відображається добре.
  •  

Sergut

Так Мелодія гірше,Шансон краще приймається ,у мене на дачі (с Чепеліївка) мелодія приймається тільки зранку і вечором а в день ніяк ) А шансон кожного дня слухаю.  :music:
  •