Радіолюбителі (радіоаматори, радіопірати)

Автор Radiostyle, Вересень 16, 2011, 19:23:51

Попередня тема - Наступна тема

дрон

Цитата: "kopop" post=44428на фм будуть шукати піратів швидше ніж на СХ...

Так і слухачі шукати там навряд якогось пірата будуть.
  •  

Ігор

Імхо. Навпаки на СХ більше шансів комусь заважати. А якщо напишуть скаргу із за кордону будуть шукати ще швидше.
  •  

дрон

Цитата: "Ігор" post=44432Імхо. Навпаки на СХ більше шансів комусь заважати. А якщо напишуть скаргу із за кордону будуть шукати ще швидше.

З малою потужністю пірата на СХ мало хто почує, а з мовниками з-за кордону він завжди програє боротьбу передавачів на частоті. До того ж із потужним передавачем його швиденько знайдуть органи надзору.

Доречі, крім радіомовлення на СХ працюють навігаційні авіаційні маяки. Якщо буде пірат їм заважати - швидше шукатимуть і жорстокіше каратимуть.
  •  

igor0x2dcom0x2dua

Цитата: "kopop" post=44428... фм діапазон більш затребуваний,і тому на фм будуть шукати піратів швидше ніж на СХ...
Я читав, що в Греції на СХ вже і не шукають, бо там нема ні комерційного ні державного мовлення на СХ  :)
  •  

fediv

Подивіться на цю фотографію.

Старий радіолюбитель Володимир Юков, колишній працівник київського завода радіоапаратури, який потім називався "Маяк", виготовив цей телерадіокомбайн своїми руками. З часом комбайн модернізувався, телевізор став кольоровим, програвач пластинок під верхньою кришкою був замінений на магнітофон, зараз там програвач CD-дисків. Ламповий радіоприймач досі працює, лише УКВ-діапазон розширено до 100 MHz. До телевізора зараз додано тюнер DVB-T2, і телевізор показує цифровий ефірний сигнал.
Власник комбайна ще має трошки здоров'я, і ще помаленьку модернізує свій комбайн.
Ось таку цікаву людину зустрів.
  •  

Гвоздецкий

Со временем надо ЖК-телевизор с T2 и интернетом и медиаплеер для любых носителей встроить, а радио переделать с цифровой индикацией частоты, а то и цифровое. А так аппарат интересный, подобные в советские времена делали, например, телерадиолы.
  •  

andrey1985

Пару місяців назад купив ТВ-передавач на 1,5 Вт у Віталія (Crossovok). Розрахований він на метровий та дециметровий діапазони. Оце зробив за порадою Віталія антену Харченко - 4 розімкнутих ромба з додатковими вібраторами зверху і знизу. Розрахував антену на 24-й ТВК. Товщина дроту, з якого виготовлена антена, невелика. Читав про ці антени, що для виготовлення антени з максимальним підсиленням, налаштованої на один канал (тобто вузькосмугової) потрібно брати для полотна тонкий дріт. Я взяв алюмінієвий дріт для ліній електропередач товщиною приблизно 2 мм.
Підключав центральний провід до однієї точки, екран - до іншої, без погоджувальної петлі. Хоча читав, що фідер у таких антенах потрібно підключати через напівхвильову петлю. Але навіть без петлі радіус дії непоганий. Встановив на рівні даху (в мене одноповерховий будинок) і так майже ціле село накриває. При цьому рефлектор я не встановив. Живу я на краю села. Можливо, з погоджувальною петлею буде ще краще? А може поставити симетризатор? Кабель (фідер) використовую звичайний телевізійний довжиною 5 метрів. Кабель 7/8 не зміг дістати. Тут Віталій писав, що продає по 40 грн/метр, але для мене поки це задорого. Хоча, розумію, що втрати будуть менші.
  •  

Crossovok

На днях как раз думал о Вас, Андрей :)  А то уже пол года прошло.

Узкополосная антенна - это хорошо! Но настроить ее без приборов на таких высоких частотах не реально. Поэтому нужно применять трубки диаметром около 8 мм.

В телевизионном кабеле фантастические потери! Располагайте передатчик как можно ближе к антенне. Тогда и потери будут меньше и на длине кабеля сэкономите.

Рефлектор значительно усилит Ваш сигнал. Зачем Вам терять половину мощности в ненужном направлении!?

Какая максимальная дальность уверенного приема?  Ретранслируете со спутника?
  •  

andrey1985

На рахунок трубок і рефлектора зрозумів, треба буде так зробити. Дальність впевненого прийому не перевіряв. Було б легше перевірити, якби у мене був телефон з функцією прийому аналогового ТВ, але в мене його немає. Хоча в мене в селі і у віддалених місцях більш-менш впевнено можна приймати. Протяжність села десь до 2-х кілометрів. Транслюю відео з комп'ютера та з DVD-програвача. Супутникової антени в мене немає, є тільки тюнер DVB-T2.
  •  

Crossovok

для 1,5 ватта (мощность видеосигнала) и Вашей АФУ (антенны и кабеля), это очень даже неплохо!
  •  

kopop

Підкажіть хто знає,якщо подати напругу 90w на передаючу антену,потужність та покриття передавача  збільшиться?
  •  

Ігор

Цитата: "kopop" post=46664якщо подати напругу 90w
Ват чи Вольт?
  •  

kopop

•  

Ігор

А тепер поясніть звідки Ви зібралися взяти цю напругу?
Якщо відомий струм, можете підрахувати потужність по формулі, Р=UІ.
  •  

Vova.UA

Цитата: "kopop" post=46664Підкажіть хто знає,якщо подати напругу 90w на передаючу антену,потужність та покриття передавача  збільшиться?
:blink:  :blink:  :blink:
AH.FM - Leading Trance Radio 
#1 FOR TRANCE - COMMERCIAL FREE 24/7
  •