Пару місяців назад купив ТВ-передавач на 1,5 Вт у Віталія (Crossovok). Розрахований він на метровий та дециметровий діапазони. Оце зробив за порадою Віталія антену Харченко - 4 розімкнутих ромба з додатковими вібраторами зверху і знизу. Розрахував антену на 24-й ТВК. Товщина дроту, з якого виготовлена антена, невелика. Читав про ці антени, що для виготовлення антени з максимальним підсиленням, налаштованої на один канал (тобто вузькосмугової) потрібно брати для полотна тонкий дріт. Я взяв алюмінієвий дріт для ліній електропередач товщиною приблизно 2 мм.
Підключав центральний провід до однієї точки, екран - до іншої, без погоджувальної петлі. Хоча читав, що фідер у таких антенах потрібно підключати через напівхвильову петлю. Але навіть без петлі радіус дії непоганий. Встановив на рівні даху (в мене одноповерховий будинок) і так майже ціле село накриває. При цьому рефлектор я не встановив. Живу я на краю села. Можливо, з погоджувальною петлею буде ще краще? А може поставити симетризатор? Кабель (фідер) використовую звичайний телевізійний довжиною 5 метрів. Кабель 7/8 не зміг дістати. Тут Віталій писав, що продає по 40 грн/метр, але для мене поки це задорого. Хоча, розумію, що втрати будуть менші.