Автор Radiostyle, Березень 02, 2016, 20:31:51
Цитата: krasaffcheg від Квітень 19, 2021, 21:41:54Кстати, ошибся. RTE вещает не на средних, а на длинных волнах. Но не суть. Вот и ирландцы прикинули и поняли... Вещают с 2006 года, а только 8% населения обзавелись приёмниками. Из всей аудитории только 0,5% слушало радио через DAB. При этом через IP (смартфон, ПК, умные колонки) суммарно слушает на порядок больше - 8,5%.
Цитата: DrewUA від Квітень 18, 2021, 19:50:56Всі - треба розвивати й перейти з FM на DABІрландія - не треба.Доречі я раніше топив за те щоб наша країна перейшла нарешті на DAB, тому що багато радіостанцій недоступні у деяких областях України, таким чином їх можна вмістити в мультиплексах, і слухати по всій країні, тим самим збільшивши авдиторію. Допоки мене не зацікавив FM DXing, тому зараз мені вже всерівно.
Цитата: TV-Ukr від Квітень 20, 2021, 12:25:33Тут я згоден. Бо при DAB хоч у Києві, хоч в Конотопі (де в FM нічого слухати) можна слухати усі радіостанції ТАВРів, УМХ, Люксів, Суспільного і т.д.
Цитата: admin від Квітень 20, 2021, 12:33:41Проблема DAB, это в первую очередь проблема новых частот и затрат на их освоение.Если вдуматся то цифра пришла на место аналога, и где-то в 80-90% домохозяйства нужен был просто новый "девайс" которые бы декодеровал старый добрый сигнал на том же ТВК.Для радио, что бы было также легко, надо было выбирать HD Radio (HDR) на ФМ и СВ, а не городить с нуля DAB.Теперь уже слишком поздно, у самого в авто любое радио по 4G, хреново только на паркинге на -2м этаже....
Цитата: Віталій від Квітень 20, 2021, 21:16:39Пару років тому. Я читав інтерв'ю генерального продюсера ТАВР медіа. Так от він сказав, що для них цифрове радіо DAB+ поки не є пріоритетом. На томість він сказав, що краще FM і Інтернет. І зараз ми бачимо як ТАВРи розвиваються в Інтернеті
Цитата: admin від Квітень 20, 2021, 21:46:35гасити ФМ це як стріляти собі в ногу. ФМ та DAB, це не як аналог та Т/Т2 .... і близько ніколи не було. Тут просто потрібно дочекатися ще більшого розвитку інтернету та індустрії 4.0 і можна гасити ФМ, цифри швидше за все не буде.