Про радіоприймачі

Автор Smart, Лютий 23, 2011, 19:45:58

Попередня тема - Наступна тема

tandem33

Маю стареньку магнітолу Sharp WQ-CD220 та портативний Sony ICF-SW 10 (попередник 11-го, 1997 року). Середні і короткі майже з однаковою чутливістю та вибірковістю ловить. Практично без різниці. FM магнітола витягає краще за чутливістю і "вибиванням" стерео при поміхах. Особливо дальні станції "пробиває" гарно, коли інші приймачі не тянуть вобще.

А от з довгими хвилями прікол. При підключенні до звичайної батареї поблизу Донецька ICF-SW 10 ввечері і вночі ловить румунську Antena Satelor, "Голос России" з Талдому, Romania Actualitati, кілька станцій арабів, турків, єгиптянське Radio Sava інколи пробивається. Навіть радіо "Свобода" російською на 150 з Москви є. Водночас Polskie Radio 1 і білоруський 1-й канал з Соснового не чути вобще.
Sharp WQ-CD220 на довгих ловить лише Antena Satelor, "Голос России", Polskie Radio 1 з поміхами, ледве пробивається Romania Actualitati та білоруський 1-й канал з Соснового. І все. Від чого це залежить? Мікросхеми чутливості та вибірковості? Чи потрібна антишумова та посилювальна антена? Дякую.  
  •  

pavlo_r

Люди допоможіть! Загубив ручку валкодера від Дегена. Де поділась не знаю, але буду вдячний якщо хтось підкаже, де можна знайти таку, бо якось не комплект виходить  :дякую:  
  •  

Vova.UA

Моя вже тоже один раз відлітала, чую - не останній.
[img size=200]http://i.piccy.info/i7/c7bb48cf9e689d4c7fac64c9a8854b58/1-5-3871/24105769/IMG_1290.jpg[/img]

У Львові на радіобазарі можна пошукати. Якщо не рідну, то хоть якусь більш-менш пвдходящу ...  
AH.FM - Leading Trance Radio 
#1 FOR TRANCE - COMMERCIAL FREE 24/7
  •  

дрон

Цитата: "pavlo_r" post=15114Люди допоможіть! Загубив ручку валкодера від Дегена. Де поділась не знаю, але буду вдячний якщо хтось підкаже, де можна знайти таку, бо якось не комплект виходить  :дякую:

На сайті РАДИОСКАННЕР є така тема: Вышел из строя валкодер Degen DE1103 - что делать?

http://www.radioscanner.ru/forum/topic17045.html

А якщо у гуглі пошукати: замена валкодера деген-1103

то і на РАДІОСКАННЕРі, та на інших сайтів інфу знайти можна.

http://www.radioscanner.ru/forum/topic13752-27.html  
  •  

Serhiy1970

•  

Serhiy1970

Цитата: "tandem33" post=14832Від чого це залежить?
Скорее всего это гармоники. Мой Деген 1103, например, на 189 кГц ловит гармонику с частоты 1089 кГц с Краснодарского передатчика. И это не только у одного меня ...  
  •  

дрон

Цитата: "Serhiy1970" post=15131
Скорее всего это гармоники. Мой Деген 1103, например, на 189 кГц ловит гармонику с частоты 1089 кГц с Краснодарского передатчика. И это не только у одного меня ...

И московскую Свободу(1044кГц) на 144 кГц. Но это не гармоники - это фантом. Гармоники всегда выше сигнала (в разы, кратно), а фантомы - ниже (в зависимоси от частоты преобразования).  
  •  

AlexFM

Цитата: "pavlo_r" post=15114Люди допоможіть! Загубив ручку валкодера від Дегена. Де поділась не знаю, але буду вдячний якщо хтось підкаже, де можна знайти таку, бо якось не комплект виходить  :дякую:

Ну у меня Деген разбитый есть, ручка там целая. Могу подарить за бутылку)))  
  •  

mask@mail.ru

Хто підскаже де можна купити хороший приймач?Щоб у навушниках стерео і була середня чутливість і цифровий.  
  •  

samostav

Цитата: "AlexFM" post=15135
Цитата: "pavlo_r" post=15114

Ну у меня Деген разбитый есть, ручка там целая. Могу подарить за бутылку)))
что с твоим дегеном?плата морды целая?могу купить приемник у тебя.  
  •  

tandem33

Цитата: "дрон" post=15134
Цитата: "Serhiy1970" post=15131

И московскую Свободу(1044кГц) на 144 кГц. Но это не гармоники - это фантом. Гармоники всегда выше сигнала (в разы, кратно), а фантомы - ниже (в зависимоси от частоты преобразования).
Цікаво. Не знав що така фігня буває. Знав лише про дзеркальний сигнал, який на коротких хвилях буває. Дякую за інформацію.  
  •  

admin

что-то мне кажутся странными подобные гармоники/фантомы  
  •  

Serhiy1970

Вчера получил в качестве приза радиоприёмник от "Радио Швеции" за победу в предновогоднем конкурсе. Таможня его раскурочила.

•  

дрон

Цитата: "Serhiy1970" post=15217Вчера получил в качестве приза радиоприёмник от "Радио Швеции" за победу в предновогоднем конкурсе. Таможня его раскурочила.

Поздравляю с получением. А раскурочила насколько? Просто заднюю крышку снимали, или и схему повредили, уроды?  
  •  

Serhiy1970

Цитата: "дрон" post=15219А раскурочила насколько? Просто заднюю крышку снимали, или и схему повредили, уроды?
Деревянный корпус был разбит на его составляющие (бруски). Каркас, в котором находились плата, динамик и др. запчасти - цел.  
  •