Про радіоприймачі

Автор Smart, Лютий 23, 2011, 19:45:58

Попередня тема - Наступна тема

pavlo_r

Цитата: "vital-fm" post=15862Павло, де вам гарантійний ремонт написали?
Знайшов щойно гарантійний талон, в якому вказано, що продавець гарантує на час гарантії усунення дефектів (гарантійних) безкоштовно. Свій Деген брав у Львові, в універмазі на пл. Ринок. По гарантії не звертався (і не звернусь, бо закінчилась вже), але можу зайти запитати, де він їх ремонтує (якщо взагалі ремонтує).

П. С. Спробуйте в телемайстерню віднести.  
  •  

AlexFM

Есть схема дегена, если что.

А так-же ее можно скачать тут  
  •  

vital-fm

pavlo_r, запитайте будь ласка.
Можна навіть відповідати в приват.
Хотілося б зремонтувати на літо старенького.
AlexFM Ремонт в домашніх умовах - це не до мене.
А з місцевими сперечатися, якщо вони з такою технікою не знайомі...  
  •  

pavlo_r

Ок. Запитаю. Знаю одного хорошого спеціаліста (мій наставник під час практики), але він далеко від мене і не впевнений, що візьметься.  
  •  

samostav

Подскажите,где в Украине можно купить Тексун 310 и за сколько?  
  •  

pavlo_r

У Львові, здається бачив. Завтра як не забуду, гляну точно  
  •  

Vova.UA

Попав в руки плеєр SanDisc clip zip з альтернативним софтом Rockbox. Радейко серйозне )
Цікаво, наскільки правдиві покази рівня сигналу.

РДС починає відображатися, коли сигнал більше 15-16, стерео - після 20 dBu  
AH.FM - Leading Trance Radio 
#1 FOR TRANCE - COMMERCIAL FREE 24/7
  •  

pavlo_r

Я можу помилятися, але 15-16 dBu - це майже суцільний шум через який корисний сигнал навіть не проб'ється 20 - теж не дуже. Хоча в приймачі може відображатися співвідношення сигнал/шум, тоді цифри видаються більш правдивими. Прошу поправити мене, якщо не правий.  
  •  

Vova.UA

Цитата: "pavlo_r" post=18157Я можу помилятися, але 15-16 dBu - це майже суцільний шум через який корисний сигнал навіть не проб'ється 20 - теж не дуже.
Вдома я максимум витягнув на 91,1 зі Львова 28dBu. Решта станцій - не більше 20. Шум з'являється, коли менше 10, але то залежно , яка станція.

А на фірмовій прошивці навіть рдс не працює  :dash:  
  •  

Vova.UA

Далі тестую новий плеєр . Як і на старому - не відображається РДС на Радіо Рокс у Львові. При цьому на інших станціях ця функція спрацьовує дуже добре. Коли їхав додому - навіть прийняв Фм Галичина з Самбора з текстом, старому Самсунгу таке навіть не снилося  
  •  

Sid Meyer

Може комусь стане в нагоді, комп'ютерні ТБ-тюнери Compro (принаймні деякі) здатні приймати УКХ-діапазон нижче офіційних 87,5 МГц. Ось мій патч для ComproFM 2.2.0.5 з можливістю прийому 65,9-108 МГц. На тюнері TV/FM (M300) працює відмінно.  
  •  

Vova.UA

Sid Meyer, а що можете сказати про AVerTV  ?

У мене AVerTV Studio 509 FM UKR
Там діапазон 64-108 МГц.
От Промінь на 68,99 приймає добре, а от УР1 на 67,04 - мовчить, 66,26 теж. Навіть з зовнішньою антеною - пустий шум. Хоча звичайне радіо ловить на ура.
Цікаво, софт барахлить, чи залізо ?  
  •  

Sid Meyer

Vova.UA, якщо такий діапазон офіційно заявлений і дрова, софт нові, то напевно, залізо... Пам'ятаю, старі Авери добре приймали УКХ програмою Radiator, але то вже історія )  
  •  

mihaylin

Самый жесткий ПРЫЙМАЧ)))

http://www.youtube.com/watch?v=eMEzUp_8az8
Электрическая дуга от 90-метрового провода, который ловит ретрансляцию BBC в г. Бровары, Украина. Дуга вибрирует с частотой модуляции несущей, из-за этого прекрасно слышна трансляция.

The speaking electric arc in Brovary city, Ukraine. The 300-feet wire catches radio-waves from 150KW BBC transmitter located nearby and makes an arc with the wire connected to the ground  
  •  

Радиоман

Цитата: "Sid Meyer" post=18437Може комусь стане в нагоді, комп'ютерні ТБ-тюнери Compro (принаймні деякі) здатні приймати УКХ-діапазон нижче офіційних 87,5 МГц. Ось мій патч для ComproFM 2.2.0.5 з можливістю прийому 65,9-108 МГц. На тюнері TV/FM (M300) працює відмінно.
На 800-ой серии тоже идет. Теоретически, он должен подходить ко всем тюнерам марки, т.к. в тот диапазон частот, в котором вещает национальное ТВ вроде как входит FM+УКВ (админ, сразу прошу прощения, если что-то не так ляпнул :blush: ).
Но логичный вопрос: если есть возможность, то почему официально они позиционируются без поддержки УКВ?  
  •