Цифрове телебачення DVB-T2 в Україні

Автор GMB, Квітень 16, 2011, 16:37:17

Попередня тема - Наступна тема

velychko.op

Цей Олег Черниш саботував засідання.... Із-за нього місяць не могли зібратися, бо він ультиматуми ставив.
  •  

krasaffcheg

О как. Цитирую сюжет. "Юрист 1+1 провела членам НацРады правовой ликбез". Нет, не вступила в дискуссию, а именно начала учить членов и юристов НацРады.
Вот у меня вопрос. Как может быть действительна лицензия на вещание с использованием радиотехнологии, не предусмотреной Планом использования радиочастотного ресурса? Вот и аннулируют аналоговые лицензии. Как правильно заметил на заседании Артеменко: "вам шашечки или ехать?"

Ещё интересно. Как же круто "журналист" сам себе противоречит. Мол "некоторые каналы продолжат вещание, но выбор каналов не пояснили". Ну ясно же было сказано (и это есть в сюжете) - телекомпании, не имеющие лицензий в сетях Зеонбуда. Да, 5 канал продолжит вещание. Т.к. в Зеонбуде вещает НБМ, а аналоговая лицензия - у Экспресс-Информа. Но точно по этой же причине останется и 2+2. Ведь в Зеонбуде вещает Реал-Истейт, а в аналоге - Гравис-Кино.

А то, что вопросы о политизированности процесса члены НацРады не слышат... Я бы, наверное, в силу несдержанности, вообще послал "репортёра".
  •  

velychko.op

•  

vital-fm

На рахунок сьогоднішнього засідання.
1. А навіщо їм було подавати заяви про переоформлення/анулювання?
Конкурент продовжує, а я відмовлюсь і зекономлю?
2. На місці регулятора я б прийняв одне рішення типу: у зв'язку з вимкненням аналогового мовлення телеканалам привести свою діяльність у відповідність діючій мережі.
Це б і було тим окремим рішенням, після якого б могла настати ера перевірок і логічних, за потреби, судових тяганин.
Подібні варіанти пропонувались на засіданні, адже ніхто не проти цифри, більше того, мають цифрові ліцензії, просто грають нацрадою з тим питанням.
У регулятора вже не один раз було таке, коли технологія застаріла, а дія ліцензій припинялась тільки перед закінченням терміну дії.
Тож могли прийняти одне рішення з дорученням привести у відповідність, а не робити цю балаканину із суперечками..
  •  

Radiostyle

я правильно розумію,що з 1 серпня мають вимкнути 91,75 в Києві?
що наразі блокує виставити нижній діапазон 87,5-92 на конкурс в Києві та регіоні
  •  

admin

•  
    Подякували за цей пост: Radiostyle

vital-fm

А з Вересня і Житомир до Києва приєднається.
  •  

kram2000

•  

Aschim

Прямий в цифрі тепер ще й чіткий - в HD 720p. Але похоже що з низьким бітрейтом як в SD, бо на рухомих об'єктах сильно погіршується якість.
  •  
    Подякували за цей пост: Vova.UA

Vova.UA

Так, кубики замітно на динамічних сценах, але картинка вроді не така мильна як на 112
AH.FM - Leading Trance Radio 
#1 FOR TRANCE - COMMERCIAL FREE 24/7
  •  

fediv

Цитата: Aschim від Липень 28, 2018, 15:12:29
Прямий в цифрі тепер ще й чіткий - в HD 720p. Але похоже що з низьким бітрейтом як в SD, бо на рухомих об'єктах сильно погіршується якість.
У мене знову не як у людей. Півгодини дивився Прямий, кубиків нема. У мене на тюнері стоїть вихідна роздільна здатність 768×576. Якість сигнала - нормальна на всіх мультиплексах, тюнер - звичайний Strong 8500.
  •  

Ігор

•  

Djundich

Цитата: fediv від Липень 28, 2018, 21:46:31
У мене знову не як у людей. Півгодини дивився Прямий, кубиків нема. У мене на тюнері стоїть вихідна роздільна здатність 768×576. Якість сигнала - нормальна на всіх мультиплексах, тюнер - звичайний Strong 8500.
Вы не один, у меня так же отлично показывают все каналы и упомянутые в Т2 как с Strong 8500 с настройкой выхода через HDMI 1080i.
Так же на всех ресиверах GI (3 шт разных моделей) и на самом ТВ SAMSUNG с встроенным Т2 тюнером.
Любимые телеканалы: NewsOne, 112, Zik, Наш, КРТ.
  •  

Aschim

Картинка файна, не спорю. Але недостаток бітрейту можна замітити наприклад на анімації в правому нижньому куті. Коли більш-менш статична картинка, то вона плавна і чітка, а коли сильно динамічна, то анімація може розсипатися:
Spoiler

Кадр з анімації при статичному зображенні:

Кадр з анімації при динамічному зображенні:

Зближено
При статичному зображенні:

При динамічному зображенні:

[close]

Пробував робити запис Прямого на World Vision T62D, він пише в форматі TS, що по ідеї не мав би змінювати параметри чи бітрейт відео при записі. Получається бітрейт біля 2 Мбіт/сек, як і в деяких SD каналів. Тільки чомусь на відміну від SD каналів частота кадрів в записі получається 50 кадр/сек, а не 25. На записах з  каналу 112 Україна також частота 50 кадр/сек, бітрейд біля 2-2,5 Мбіт/сек. Це трохи дивно чому така частота.
  •  
    Подякували за цей пост: Denis05ua

vital-fm

Цитата: Xottabi4 від Липень 26, 2018, 13:58:28
А я не совсем понял, как делили места в мультиплексах. Точнее, каким образом в МХ-1 попал Энтер-фильм?  :o
Зараз так само ділять цифрове радіо - в порядку надходження.
Здається в 11-му була тільки окрема процедура для тих, хто збирався мовити в HD.
  •