Про прийом DVB-T2

Автор HDTVUkraine, Липень 26, 2011, 19:56:23

Попередня тема - Наступна тема

sergiy1103

Цитата: "Satellite" post=29603sergiy1103, какую антенну используете?
Dipol ATX 91, пробував також саморобну 30-ти елементну ось таку антену http://domashniehitrosti.ru/tv14.html перераховану на 40 ДМВ канал (в аналозі ловився Інтер з Івано-Франківська на 40 каналі). Враховуючи, що антена не є широкополосною, працюють тільки 35 та 39 канали, проте, краще як на Dipol ATX 91, а 31 і 49 канали на неї взагалі не приймаються. Сьогодні спробував також антену ASP-8A (народна назва "польска сітка"). Зловив на неї тільки 39 та 49  канали, прооте на грані зриву зображення, перегляд практично неможливий, на інших каналах сигнал 0. В аналозі на польську сітку двоїть, троїть. Таке враження, що вона приймає з усіх напрямків.

Про Dipol ATX 91.
Антена по прийому дуже сильна, проте, зроблена неякісно, як і всі інші антени Dipol. Намагався вирівняти рефректор позаду антени (сітку), так вона взагалі відвалилася. Прийшлось потім мудрувати як її закріпити. Крім цього, сітка прикручується до несучої траверси антени саморізами, два рази прикрутив-відкрутив, і в отвір траверси сітку вже прикрутити неможливо. Прийшлось просверліти наскрізний отвір і прикріпити сітку болтом з гайкою.
  •  

drezina

Так. нарешті і я отримав соціального тюнера Strong 8500. Ось моє тестування. Проживаю я в селі Кірове, Нікопольського району. До нікопольської телевежі десь по прямій кілометрів 25-30. На першому мультиплексі (29 телеканал) рівень сигналу 88, якість 100. Далі відповідно 2 мультиплекс (34 телеканал) рівень 90, якість 100. 3 мультиплекс (42 телеканал) рівень 92, якість 40-48. 5 мультиплекс (40 телеканал) рівень 92, якість 95.
Ось тільки не розумію чому в 3 мультиплексі така низька якість. Чи можливо заважає передавач з Орджонікідзе який працює на цій же частоті, але при спробі повернути антену на Орджонікідзе сигналу взагалі небуло. А всі останні ловить як Нікопольські так і Орджонікідзевські.
Приймав на польську антену, підсилювач здається SWA-49. Висота підвісу антени приблизно 10 метрів.
  •  

admin

Цитата: "drezina" post=29669Ось тільки не розумію чому в 3 мультиплексі така низька якість. Чи можливо заважає передавач з Орджонікідзе який працює на цій же частоті, але при спробі повернути антену на Орджонікідзе сигналу взагалі небуло. А всі останні ловить як Нікопольські так і Орджонікідзевські.
можливо відсутня синхронизація
  •  

drezina

Можливо, я не спеціаліст. Знаю тільки, що якщо повернути антену в положення по середені між Нікополем і Орджонікідзе обидві шкали почінають стрибати то 0 то 100% синхронно.
  •  

zahar09

Цитата: "drezina" post=29672Можливо, я не спеціаліст. Знаю тільки, що якщо повернути антену в положення по середені між Нікополем і Орджонікідзе обидві шкали почінають стрибати то 0 то 100% синхронно.
Мешают передатчики друг другу в вашем месте приема.

Цитата: "drezina" post=29669Так. нарешті і я отримав соціального тюнера Strong 8500. Ось моє тестування. Проживаю я в селі Кірове, Нікопольського району. До нікопольської телевежі десь по прямій кілометрів 25-30. На першому мультиплексі (29 телеканал) рівень сигналу 88, якість 100. Далі відповідно 2 мультиплекс (34 телеканал) рівень 90, якість 100. 3 мультиплекс (42 телеканал) рівень 92, якість 40-48. 5 мультиплекс (40 телеканал) рівень 92, якість 95.
Ось тільки не розумію чому в 3 мультиплексі така низька якість. Чи можливо заважає передавач з Орджонікідзе який працює на цій же частоті, але при спробі повернути антену на Орджонікідзе сигналу взагалі небуло. А всі останні ловить як Нікопольські так і Орджонікідзевські.
Приймав на польську антену, підсилювач здається SWA-49. Висота підвісу антени приблизно 10 метрів.
Может попробовать на Кривой Рог направить антенну,Расстояние на 20 км больше,но там всё таки 1кВт передатчики для Т2,в отличии от 100 Вт в Никополе и Орджоникидзе.
  •  

vasia

Цитата: "sergiy1103" post=29612
Dipol ATX 91, пробував також саморобну 30-ти елементну ось таку антену http://domashniehitrosti.ru/tv14.html перераховану на 40 ДМВ канал
а вы не пробовали на
Dipol ATX 91 поставить небольшой усилитель типа SWA_1LUX.малошумящий и с небольшим коэфициентом усиления.а то Шпиндлер на 30 элементов длиной 3 метра это конечно круто,но может просто чуть усилить сигнал с  АТХ91.кстати как вы согласовывали Шпиндлера?не пробовали поставить плату согласования с той-же польской решотка :good:
  •  

drezina

Завтра попробую налаштувати на Кривий Ріг. Потім відпишусь.
  •  

sergiy1103

Цитата: "vasia" post=29690
Цитата: "sergiy1103" post=29612
Dipol ATX 91, пробував також саморобну 30-ти елементну ось таку антену http://domashniehitrosti.ru/tv14.html перераховану на 40 ДМВ канал
а вы не пробовали на
Dipol ATX 91 поставить небольшой усилитель типа SWA_1LUX.малошумящий и с небольшим коэфициентом усиления.а то Шпиндлер на 30 элементов длиной 3 метра это конечно круто,но может просто чуть усилить сигнал с  АТХ91.кстати как вы согласовывали Шпиндлера?не пробовали поставить плату согласования с той-же польской решотка :good:

SWA_1LUX я пробував одним з перших,бо в нього заявлений коефіцієнт шуму 0.9 дб. Результат 0.0 В мене в нявності біля 20 підсилювачів типу "SWA", результат я написав - найкращий за умов погагного прийому - PAE65 TS. Хто не вірить, може сам переконатися. Наступного разу я буду пробувати саморобний підсилювач на польовику ATF 54143. Антени маю можливість попробувати Polaris 60/21-60 (практично одна з найкращих широкополосних по прийому ДМВ), Funke ABM 4595 (таж сама антена, що й ATX91, просто дорожче коштує, ефекту від неї ніякого в порівнянні з ATX), саморобні антени типу "Антена Шпіндлера".
Все це, що я писав, стосується поганої зони прийому каналів, і хотів довести, що навіть при тому, що на ймовірній карті прийому сигналу у Вас 0, можна нормально прийняти сигнал, правда із зусиллями. Нажаль, ми це робимо з форуму, а сайт Зеонбуду в цьому плані ніякий.
  •  

drezina

Сьогодні нарешті налаштував. Налаштовував у брата, він від мене десь за 100 метрів живе, але перед антеною немає дротів електромережі. Вчора при налаштуванні мабуть трохи не докрутили антену в сторону Орджонікідзе, або передавачі закріплені не на тій вежі звідки ведеться мовлення у метровому діапазоні.
Отримав такий результат 1,2,5 мультиплекси по 100% і якість і рівень, тільки 3 мультиплекс рівень 100,якість 75%.

Таке враження що з Нікополя мовлення 3 мультиплексу взагалі не ведеться.
На Кривий Ріг налаштовувати не пробував, бо у нашій місцевості в тому напрямку піднімається бугор метрів 30.

Підвіс антени на висоті десь 6 метрів. Підсилювач SWA-9999, Антена польська решітка.
  •  

Vova.UA

ЦитатаЖиву в Сумах в 2х км от вышки только немного за горкой.Тестил Стронг 8500 на всех антеннах и со всеми усилителями которые смог достать. Вещание идет на 36 51 53 63 каналах. Старая самоделка 3рамочная под 21-30 каналы взяла МХ1(36к)и больше ничего подключал в кабель усилок D2000-даже хуже.Ворона логопериодика без усилителя-ничего вообще.Хотя весь аналог идет и некоторые даже в цвете.С D2000 словил МХ2(63к)но еле-еле за краешек и больше ничего. Покращення налицо.Перешел на другую ворону со встроенным усилителем и выше метра на 3. Включил питание усилка с тюнера(5в)-поймал МХ1 МХ3 иМХ4, на грани срыва. И только накрутив родной усилок до упора, все 4 мухи словил. 2 км от вышки повторяю.Не хотел бы зарабатывать на жизнь этими установками.
AH.FM - Leading Trance Radio 
#1 FOR TRANCE - COMMERCIAL FREE 24/7
  •  

admin

может не вещают на полную мощность

хотя с другой стороны аналог ч/б, думаю антенна где-то на балконе
значит в лучшем случае после плясок с бубном будет ловится 2-3 аналоговых телеканала на 5
или полная цифра

и самое главное нужно про "покращення" вставить
что за народ :nono:
  •  

vass

Спасибо!
Карта Херсонской области нужна мне была для того, чтобы посмотреть уровень сигнала в районе Снегирёвки (Николаевская область) -  село Юрьевка (расстояние от Херсонской телебашни по прямой 47 км).
Судя по всему, только телебашня г. Херсон обеспечивает там прием на антенну без усилителя.
Сейчас в Юрьевке стоит польская антенна с усилителем и Trimax. Приём увернный, Мощность 100% качество 90%.
Вопрос 1. Я хочу использовать антенну без усилителя (часто ломаются). Какой коэффициент усиления антенны нужен при таких условиях? На рынке мне предлагали для 47 км без усилителя обычную логопериодическую антенну, но я сомневаюсь.
Вопрос 2. Через второй разъём на Trimax хочу подать кабель на второй телевизор со вторым Trimax. То есть что-бы работало 2 приставки Trimax от одной антенны да ещё и без усилителя. Это реально??? На рынке уверяли что без проблем...
Заранее спасибо за ответы.
  •  

Zheka

2)Вполне реально (только нужны правильные провода)
А Вы принимаете только из Херсона? Антенну в другую сторону повернуть не пробывали?
  •  

admin

1.Без усилителя вобще? тогда АТХ91 и аналоги....может стоить подумать хотя бы об усилителе на кабель, в доступном месте.
2.Это реально
  •  

vass

Крутить антенну не пробовал, потому что предварительно проанализировал мощность передатчиков и расстояния до них пришёл к выводу что брать сигнал из Херсона самое разумное. Карта покрытия это подтвердила - красная зона зона приёма в селе обеспечивается только передатчиком из Херсона.
  •