Сьогодні вдома (м. Долина) підключив приставку Strong 8500. Ловить всі 32 канали, тільки на 2-х з них матрас замість зображення, це регіанальна ОДТРК і якийсь ПАРТНЕР ТВ мають бути. Передавач знаходиться на прямій видимості від будинку, але кімната де мій телевізор з протилежної сторони від вишки. На звичайну анену без підсилювача в тій кімнаті показує 6 аналогових каналів, але їх трошки двоїть або сніжить. Strong я взагалі підключив до куска дроту з металевим штирем на кінці і всі канали ловить)))
24 ТВК сигнал 76/ якість 80
31 ТВК 65/57
35 ТВК 79/100
57 ТВК 81/100
Якщо нормальну антену поставити, то думаю буде у всіх 100/100 =)
На рахунок якості зображення, то воно у мене трохи краще ніж на кабельному аналоговому телебаченні. А кабельне у мене не погано показує) Якщо оцінювати за 12 бальною шкалою (0-важко щось розгледіти, 12 - HD), то кабельне десь на 7 балів, а цифрове ефірне - на 9. Підключав по тюльпану до 32-дюймового FullHD тв.
Виникло пару питань:
1) Якщо підключити по HDMI, чи замітні будуть зміни у якості SD каналів? (про HD-канали то понятно що буде замітно, коли вони появляться)
2) Як підключити тюнер до ТВ, в якому є тільки антенний і SCART вхід? Чи можна таке зробити через кабель у якого на одному кінці тюльпан, а на іншому SCART (колись десь бачив такий) і як той кабель правильно називається?