Про прийом DVB-T2

Автор HDTVUkraine, Липень 26, 2011, 19:56:23

Попередня тема - Наступна тема

Гоша

Що можете сказати про можливе встановлення Т2 обладнання у Червонограді?
  •  

admin

послідовний порядок
1)вимкнення аналогу
2)перенос антенни Т2 на Львівській телевежі на саму верхівку
3)збільшення потужності
4) якщо це усе не спрацює, тоді можливо встановлять додатковий ретранслятор

а найбільш вірогідно
що приїде машина Укрчастотнагляду, витягне антенну на 10 метрів, зафіксує шо сигнал є, і ніхто не буде чухатися, бо сигнал є
  •  

velychko.op

Цитата: "admin" post=30317100% згоден
я собі поставив таку антену, то як з аналогом були проблеми... то з цифрою жодних... 60-63% рівень сигналу
  •  

Гоша

Цитата: "mikhail" post=30334
Цитата: "admin" post=30317100% згоден
я собі поставив таку антену, то як з аналогом були проблеми... то з цифрою жодних... 60-63% рівень сигналу
Про яку антену йде мова?Без неї цифра не ловила взагалі?
  •  

Aschim

Сьогодні вдома (м. Долина) підключив приставку Strong 8500. Ловить всі 32 канали, тільки на 2-х з них матрас замість зображення, це регіанальна ОДТРК і якийсь ПАРТНЕР ТВ мають бути. Передавач знаходиться на прямій видимості від будинку, але кімната де мій телевізор з протилежної сторони від вишки. На звичайну анену без підсилювача в тій кімнаті показує 6 аналогових каналів, але їх трошки двоїть або сніжить. Strong я взагалі підключив до куска дроту з металевим штирем на кінці і всі канали ловить)))
24 ТВК сигнал 76/ якість 80
31 ТВК 65/57
35 ТВК 79/100
57 ТВК 81/100
Якщо нормальну антену поставити, то думаю буде у всіх 100/100 =)
На рахунок якості зображення, то воно у мене трохи краще ніж на кабельному аналоговому телебаченні. А кабельне у мене не погано показує) Якщо оцінювати за 12 бальною шкалою (0-важко щось розгледіти, 12 - HD), то кабельне десь на 7 балів, а цифрове ефірне - на 9. Підключав по тюльпану до 32-дюймового FullHD тв.
Виникло пару питань:
1) Якщо підключити по HDMI, чи замітні будуть зміни у якості SD каналів? (про HD-канали то понятно що буде замітно, коли вони появляться)
2) Як підключити тюнер до ТВ, в якому є тільки антенний і SCART вхід? Чи можна таке зробити через кабель у якого на одному кінці тюльпан, а на іншому SCART (колись десь бачив такий) і як той кабель правильно називається?
  •  

Satellite

Можно через такой переходник
  •  

Vova.UA

Цитата: "Aschim" post=305191) Якщо підключити по HDMI, чи замітні будуть зміни у якості SD каналів?
Будуть. При підключенні тюльпанами цифровий відеосигнал перетворюється в аналоговий композитний. Тоді передається по кабелю до ТВ, тоді знову оцифровується, і виводиться на екран. При цьому втрачається чіткість зображення, і чуть гірша передача кольорів (для кінескопних ТВ - це не проблема). При підключенні по HDMI отримаєте повноцінне "цифрове телебачення".
Цитата: "Aschim" post=305192) Як підключити тюнер до ТВ, в якому є тільки антенний і SCART вхід?
RCA - SCART
AH.FM - Leading Trance Radio 
#1 FOR TRANCE - COMMERCIAL FREE 24/7
  •  

admin

а мені ось що цікаво, ІВФ ОДТРК взагалі мовить?
  •  

sergiy1103

В Івано-Франківську тільки Галичина і РАІ, ІВФ ОДТРК не мовить, оскільки його навіть в аналозі немає.
  •  

admin

•  

pati

Вони ще дуже далеко до запуску мовлення. Нема ні обладнання, ні людей які мають досвід роботи на телебаченні.
  •  

Aschim

Банк-ТБ у всіх іде з відставанням зображення? А то у мене воно десь на 5 секунд відстає. Та й саме зображення деколи трохи дьоргається, час від часу зелені полоски вискакують на ньому, хоча рівень сигналу і якість 80-100%.

Добавлено:
Прикольно) сьогодні вже пропала затримка зображення на банківському каналі. І всі глюки пропали
  •  

admin

перезалил карту покрытия Андреевки (Житомирская область)
там антенна похоже на 140 метров а не на 180
  •  

Serhiy1970

В воскресенье утром было прохождение. У меня на Стронге настроены 1-32 Т2 каналы украинских мультиплексов, и 33-40 Т каналы белорусского мультиплекса. И вот я словил на на ТВК из Шостки МХ-5. Сигнал был неустойчивый (антенна без усилителя). И вот прописались все 8 телеканалов МХ-5 и на 41 кнопке на несколько секунд заработало Новгород-Северское ТВ. Потом пропало, и вместе с ним пропали прописанные телеканалы из Шостинского передатчика. И опять на тюнере их стало 40.
  •  

Bogota

Народ у кого який сигнал із Корсуня, Шполи чи Черкас у Городищенському районі Черкаської області?
  •