Про прийом DVB-T2

Автор HDTVUkraine, Липень 26, 2011, 19:56:23

Попередня тема - Наступна тема

Zheka

Скачайте карту Николаевской области. Возможен приём из Березнегуватого.
  •  

vass

Березнегувате даёт зелень в зоне приёма... Значит не подходит?
И встречный вопрос - если выключен тюнер, с которого идёт кабель на вторую приставку - сигнал будет идти или нет?
  •  

admin

Без усилителей - не подходит.
Если тюнер в standby - то сигнал должен проходить. А вот выключенный из розетки - в лучшем случае с бешенным ослаблением
  •  

Zheka

"Синє - це ліміт для "польських" антен з підсилювачем, далі (навіть якщо на карті пусто, бо скажімо сигнал зникає зовсім рядом з нас. пунктом) можна і потрібно приймати Т2, але антени та підсилювачі будуть не такі вже й дешеві." зелёный, в данном случае, - середина между красным и синим.
НЕТ
  •  

vass

Спасибо за ответы.

Решил пока сделать следующим образом: в след раз когда поеду в село, возьму кабель с коннекторами, на всякий случай сплиттер (попробую сначала без него, через приставку кинуть на 2-ю приставку, а потом со сплиттером) и обычную плату согласования для польки без усилителя . Посмотрю какая мощность будет без усиления, а также как подсядет мощность приёма на 2-м телевизоре, исходя из этого будет ясно нужно ли более мощную антенну или нет. В общем много неясного - нужно пробовать на месте.
  •  

admin

не за что, отпишись потом про результаты
  •  

Ігор

Цитата: "vass" post=30211Вопрос 1. Я хочу использовать антенну без усилителя (часто ломаются). Какой коэффициент усиления антенны нужен при таких условиях? На рынке мне предлагали для 47 км без усилителя обычную логопериодическую антенну, но я сомневаюсь.
хотілося б дізнатися причину чому вони ламаються?

Я вже майже рік користуюся логоперіодичною антеною з підсилювачем, і задоволений результатом. На польській антені теж після грози переставали працювати підсилювачі, доводилося часто міняти.
В антени що я використовую (Горизонт 3) є свій коефіцієнт підсилення від 8 до 12 дБ, може цього вистачить?
  •  

Vova.UA

У мене за 10 років користування сіткою накрився тільки один підсилювач swa-3. До ного стояв 9999, замінив, бо недалеко поставили базову станцію і пішли "полоски". Причому, він був під напругою підчас грози. До ного стояв 9999, замінив, бо недалеко поставили базову станцію і пішли "полоски". Потім деякий час стояв SWA-1 - був чуть заслабий, потім купив знову swa-3. Він стоїть вже десь 5 років, без проблем. У якості заземлення я сильно сумніваюсь.
AH.FM - Leading Trance Radio 
#1 FOR TRANCE - COMMERCIAL FREE 24/7
  •  

vass

Из-за гроз. Под словом часто имел ввиду пару раз в год... Снимать мачту и менять плату проблематично, тем более что планируется ещё связка из 2-х телевизоров с приставками. Вот и хотел обойтись двумя антенами на 4 телевизора без всяких усилков (думаю на 3-й, а тем более на 4-й телевизор одной антенный будет уже недостаточно), чисто из практических соображений.
  •  

digitalif

Цитата: "Vova.UA" post=30237У якості заземлення я сильно сумніваюсь.

Після установки громовідводу (звичайний сталевий дріт вище від антени-полячки, загострений, до антени не торкається) підсилювальну плату міняв 2-3 рази за 6 років. До того - кілька раз на рік.
  •  

fediv

vass, не погіршуйте сигнал спліттерами, у вас і так сигнал буде не дуже сильний. Тюнер МОЖЕ з антенного ВИХОДА передавати сигнал іншому тюнеру, навіть якщо вимкнений в режим очікування. Досить лише розібратись з опціями в меню. І підсилювач на такій відстані вам потрібний. Досить одної антени з підсилювачем.
  •  

Гоша

Кому цікаво?Хочу повідомити про ситуацію з прийомом Т2 у Червонограді.Розмовляв з консультантом Фокстрот,він мені сказав,з усіх проданих Тримаксів,місцеві мешканці повернули товар усі.Це через відсутній Т2 сигнал.Він мені також повідомив,що до кінця року Зеонбуд має встановити там своє обладнання.
  •  

admin

дивно, сигнал хоч і не сильний, але має бути там.
  •  

velychko.op

якби в них нормальні антени ще стояли... а то понакуплють барахла на базарі (ну воно нажаль найбільш є й поширеним) і ловлять... єдине що в Червонограді нормально має прийматись то поляки...
  •  

admin

•