Про радіоприймачі

Автор Smart, Лютий 23, 2011, 19:45:58

Попередня тема - Наступна тема

Serhiy1970

Цитата: "Misha" post=31682Де можна купити у Львові добрий радіоприймач? Можливо порадите якісь магазини

Миша, покупая на Украине, ты практически везде переплачиваешь. Другой раз даже очень сильно.
Самый лучший вариант это зарегиться на eBay и PayPal, привязав свою виртуальную карточку "Приватбанка" к PayPal. Как это сделать очень хорошо по-русски описано на http://www.vxzone.com/. Если что всё-таки будет не ясно, то там есть форум. Можешь обратиться и ко мне через личку сайта Влада. Я на eBay покупал уже два раза.

Можешь так же обратиться вот к этому одесситу http://radioprofi.com/ (сайт на реконструкции, прайса там нет, но есть куча номеров его мобильников, а также skype и e-mail). Цены у него другой раз нормальные, попробуй поторговаться.

Также этот одессит даёт свои прайсы на сайте одного дедушки из Чернигова "Караваевы дачи", - http://uarl.com.ua/shop/. Тут есть ещё куча предложений по радиоаппаратуре.

Ещё один одессит кое-что предлагает на http://www.radioshop.org.ua/, но тут мне кое-что не нравится.

Большой выбор приёмников на киевском http://qmarket.com.ua, но тут сильные накрутки.

Также у запорожца "заоблачные" цены http://mirpriemnikov.zp.ua

Выбирай !!!
  •  

Гвоздецкий

У меня для приема ТВ есть Tecsun R-305:

Обратите внимание на шкалу - FM/TV1 56-108 Мгц (1-5 CH) и TV2 6-12 CH, правда, звук 12 канала не захватывает, проверял в Одессе, приходилось Интер зеркалку ловить (около 10 канала).
В свое время купил на рынке у нас в Николаеве, чтобы СТБ и УТ-1 слушать.
Есть, правда, два недостатка - нет встроенного блока питания и аудиовыход моно на один наушник, второй молчит, скорее всего, неправильный разъем или распайка.
  •  

Vova.UA

Хтось знає якусь нормальну програмку для прослуховування радіо з PCI тюнера AVer media (WDM драйвер). Щоб підтримувала RDS. Рідна AVerTV6 трохи тормозить.
AH.FM - Leading Trance Radio 
#1 FOR TRANCE - COMMERCIAL FREE 24/7
  •  

Satellite

•  

Vova.UA

Цитата: "Satellite" post=32212FLY 2000 TV не пробовал?
звук не йде, кнопка ФМ взагалі не активна
  •  

igor0x2dcom0x2dua

Цитата: "Vova.UA" post=32217звук не йде, кнопка ФМ взагалі не активна
У Fly 2000 треба також модель тюнера вказати (самого ВЧ блоку). Він під'єднаний до PCI чіпсету І2С шиною і автоматом не ідентифікується (не завжди) як сам чіпсет. Можна тупо перебирати варіанти, або зняти екран і глянути на якій мікросхемі синтезатор.
  •  

Vova.UA

Цитата: "igor0x2dcom0x2dua" post=32238
Цитата: "Vova.UA" post=32217звук не йде, кнопка ФМ взагалі не активна
У Fly 2000 треба також модель тюнера вказати (самого ВЧ блоку). Він під'єднаний до PCI чіпсету І2С шиною і автоматом не ідентифікується (не завжди) як сам чіпсет. Можна тупо перебирати варіанти, або зняти екран і глянути на якій мікросхемі синтезатор.
ЦитатаСелектор Philips/NXP FQ1216ME/IH-5, FM-приёмник с поддержкой RDS Philips/NXP TEA5764HN, 9-разрядный декодер Philips/NXP SAA7135HL/203.
так і прописав - нема звуку. тільки відео працює.
Через KMPlayer є звук, але він - для ТВ , користуватися фм-тюнером через нього дуже не зручно, треба всі частоти вручну прописувати, причому - в герцах )))
  •  

pavlo_r

Придбав сьогодні Mason R863:
[img size=300]http://vdomi.org.ua/1.jpg[/img]
Приймач недорогий, 50 гривень, упаковується в картонну коробку, де вкладено інструкцію англійською мовою і електричну принципову схему. В комплект поставки не входять ні батарейки UM-1, ні зовнішній блок живлення, підключення якого передбачено.  Всередині все виглядало красиво, поки я не зняв задню кришку. В цей момент відірвались проводи від антени та "мінуса" батарейок. Мені не вперше щось розбирати, тому я вирішив провести тест на міцність ще кільком проводкам - невеликого зусилля виявилося достатньо аби відірвати провід "плюс" з обох кінців. Припаявши все на місце мені захотілось перевірити апарат в роботі. Насправді, я б його не вмикав, якби не УКХ від 64 МГц.  Мабуть марно писати, що цей приймач програє по всіх параметрах Дегену 1103, але Промінь зі Львова приймає впевнено, хоч і не стабільно. Не стабільно, тому, що постійно треба підлаштовувати тікаючу частоту. На середніх та коротких хвилях прийом майже відсутній, у верхньому ФМ ловить тільки Шарманку... тю, Русское на 91,1 зі Львова, причому навіть без антени. Решту ФМок знайти важко, хоч і можна, якщо звикнути до великого кроку настройки приймача, де при невеликому повороті ручки настройки перестрибується кілька станцій.
Тепер навіщо я його такого купив і навіть не перевірив перед покупкою. Справа в тому, що єдине що мене цікавило - це ручка валкодера в приймачі Degen DE1103, яку я колись здогадався загубити і без якої дуже незручно. За чистим збігом обставин діаметр ручки настройки Масона такий як і в ручки валкодера Дегена. Діаметр кріплення у Масонівської ручки більший, але шляхом нескладних маніпуляцій її можна надійно прилаштувати до Дегена:
Spoiler
[close]
  •  

Duzer

Цитата: "pavlo_r" post=32827Придбав сьогодні Mason R863

Та да нашёл, что купить. Такие приёмники может и чутливые, но ужасно неизбирательные. Проверено своим опытом  :nosuper:
  •  

pavlo_r

Та мені те радіо нафіг не треба. Я писав чому його купив
Цитата: "pavlo_r" post=32827Тепер навіщо я його такого купив і навіть не перевірив перед покупкою. Справа в тому, що єдине що мене цікавило - це ручка валкодера в приймачі Degen DE1103, яку я колись здогадався загубити і без якої дуже незручно. За чистим збігом обставин діаметр ручки настройки Масона такий як і в ручки валкодера Дегена.
  •  

дрон

Цитата: "pavlo_r" post=32843Та мені те радіо нафіг не треба. Я писав чому його купив
А Деген після цього ожив? І мінялася лише ручка?

Я у свого Дегена торічної весни антену змінив, замість рідної зламаної.
Прийшлося коротшу поставити (76 см), здається від якогось MAMBO. Іншої, щоб підходила для Дегена, на радіоринку не знайшов.
  •  

pavlo_r

Деген і не помирав))) Ручку прилаштував на місце старої, шкода тільки колір інший. Також замінив антену. Рідна зламалася ще навесні, а перед тим поламалося кріплення н якому антена оберталась і вона іноді з нього випадала. Масонівська антена трохи коротша і тонша, але взагалі підходить.
Звісно хотілося поставити оригінальні деталі, але знайти вдалося тільки підставку від кришки на ebay, але в мене вона ціла.
  •  

Serhiy1970

Цитата: "pavlo_r" post=32863Звісно хотілося поставити оригінальні деталі, але знайти вдалося тільки підставку від кришки на ebay, але в мене вона ціла.
На еБай продаётся оригинальная антенна (не один лот) для несколких моделей Дегенов и подставка для 1103.
Когда я ещё не был зареген на еБай, то я у перепродуху еБайТудэй за антенну для 1103 заплатил почти 30 долл.!!! Она из Китая в США слетала, а оттуда на Украину. А так она около 11 долл., включая доставку стоила. Сейчас около 9 долл., включая доставку.
  •  

Viper2101

В руки попал вот такой китайский гаджет Daewoo international DRM-80PL
Spoiler

[close]

Приемник ,как сказали для рыбалки. По впервым впечатлениям аппарат с такими размерами громкий,антенна 43,5см,7 вытяг.сегментов.В руках держать приятно. Экран с голубой подсветкой. В каждом диапазоне можно загнать в память до 10 станций. Работает от 2 х пальчиковых батареек. Часы при замене батареек не сбиваются. Сбоку справа ,как в тф ,блокировка клавиш. Слева клавиша переключения моно -стерео. Есть предустановка до 90мин  автовыключение. Есть разьем для наружной антенны и наушников.  Скан.диапазона клавишы справа внизу . На шнурке есть пластмассовый вспомогательный элемент,чтоб на столе или на поверхости приёмник стоял под углов 30гр.,вставляется сзади в спец. разъем.
С недостатков - клавишы не особо послушны,приходиться додавливать ,сразу может и не переключиться. Расчитан на прямую видимость приёма радиостанций. На дальних приёмах тянет на 2 балла,скозь шумы сигнал не пробивается. В СВ диапазоне только нормально работает Тарановка 837 кгц,остальные частоты сплошной коктейль из шумов-это на внутреннюю антенну.
В пределах 20-30км от передающей антенны .в принципе неплохой карманный приемник. Если Деген оценить на 10 баллов,то данный аппарат на 5-6 баллов бы потянул бы.
  •  

Гвоздецкий

Имеется приемник Kipo KB-409AC:

Как для недорогого китайца (70 грн.) - неплохой аппарат.
Диапазоны:
FM/TV 64-108 MHz (2-5 CH);
MW 525-1605 KHz;
SW1 5,8-7,5 MHz;
SW2 8,8-12,3 MHz.
Питание от сети или 2 батареи UM-1 (элементы 373 по советской классификации).
Имеется выход на наушники.
По приему неплохо как для китайца, УКВ/FM в городе хорошо, проверил даже при тропосферном прохождении, одесские станции даже на сложенный телескоп, СВ вполне нормально, хотя избирательность могла быть и лучше, например, 999 трудно принять, 972 мешает, КВ ловил даже на сложенный телескоп, что уже неплохо, самые ходовые диапазоны КВ: 25, 31, 41, 49 м.
В теме о тропосферном прохождении спрашивали, можно ли что-то дальнее принять на Кипо, при хорошем прохождении мне это удалось, так что могу сказать, пробуйте, если есть более серьезная аппаратура, можно сравнить.
  •