Про радіоприймачі

Автор Smart, Лютий 23, 2011, 19:45:58

Попередня тема - Наступна тема

Vova.UA

В мене такий самий на кухні стоїть, трохи не хватає селективності
AH.FM - Leading Trance Radio 
#1 FOR TRANCE - COMMERCIAL FREE 24/7
  •  

Vova.UA

Скажіть, цей конвертер чогось вартий, чи буде тільки купа шумів ???
  •  

Crossovok

Какую цель Вы ставите перед собой?

Вы же живете во Львове? Помимо УКВ-чстанций Ваш приемник будет принимать 88-108. В итоге получите "смешались люди и кони".
  •  

дрон

Цитата: "Vova.UA" post=38312Скажіть, цей конвертер чогось вартий, чи буде тільки купа шумів ???
Окрім шумів буде купа гармонік, я аналог такого конвертера років з десять тому купив на радіоринку, раз спробував і закинув.
  •  

ass1995

Цитата: "Crossovok" post=38313Помимо УКВ-чстанций Ваш приемник будет принимать 88-108. В итоге получите "смешались люди и кони".

У меня "KIPO KB-308AC" есть. FM-диапазон у него - 64-108 МГц. Диапазон 87-108 МГц под копирку "дублируется" на 66-87 МГц.

И при этом есть вещание в УКВ. "Каша" со станциями есть. Например, есть вещание на 70.52 МГц, а на 70.40 МГц дублируется частота 91.40 МГц; 83.75 МГц - звук от 3 ТВК, а 83.90 МГц - "дубликат" 104.90 МГц. Но такого, чтоб уж вообще звучало одновременно две станции не было. Просто нужно ОЧЕНЬ аккуратно настраивать приёмник, чтобы услышать ту станцию, которую хочешь.
  •  

Crossovok

Правильно, именно это я и имел в виду.
  •  

Vova.UA

Я живу за містом, тому гармонік буде менше. По-друге, як я розумію, коли я відкручу рідну антену приймача і приєднаю до вивода контак конвертора, то УКВ-шні станції вже не будуть прийматися (?)
Хочеться поекспериментувати зі старим Панасоніком, який йшов на експорт в СССР з діапазоном 65-74 МГц.
  •  

дрон

Цитата: "Vova.UA" post=38321Я живу за містом, тому гармонік буде менше. По-друге, як я розумію, коли я відкручу рідну антену приймача і приєднаю до вивода контак конвертора, то УКВ-шні станції вже не будуть прийматися (?)
Хочеться поекспериментувати зі старим Панасоніком, який йшов на експорт в СССР з діапазоном 65-74 МГц.

Ну, якщо не жаль раритетного старичка покурочити, то можна і поекспериментувати...
  •  

samostav

Цитата: "Vova.UA" post=38321Я живу за містом, тому гармонік буде менше. По-друге, як я розумію, коли я відкручу рідну антену приймача і приєднаю до вивода контак конвертора, то УКВ-шні станції вже не будуть прийматися (?)
можно фото приемника
  •  

Vova.UA

Цитата: "samostav" post=38329можно фото приемника
Можна, доречі , на Аукро такі апарати продають за купу грошей )))
  •  

Crossovok

Если сила сигнала не слишком велика, то сигналы основоного диапазона без антенны будут ослаблены. Но сигнал все равно будет проходить через конвертер.
  •  

Vova.UA

Сьогодні приїхав конвертер 100-108 / 64-74 ФМ. Прийом з ним не дуже хороший, але я з антеною не особливо парився - кусок дроту. Отож дива не сталось, але працює ))) Рідну антену не відкручував - тому станції трохи накладаються.
  •  

samostav

у меня точно такой же конвентор стоит в урал авто 2,принимаю фм от 98 до 108 мгц.чуйка очень хорошая.но ,укв станции я не слышу,тоесть накладывания двух диапазонов нет.
  •  

Vova.UA

Зараза , походу я вгробив свій раритетний мафон :girl_cry:  Після другого використання того ФМ-УКВ перетворювача перестало відтворюватись стерео (індикатор світиться, а ефекту нема), і правий канал став похрипувати як при роботі радіо, так і з лінійного входу. Коли дати на лін.вхід тихий звук - хрипу нема, а як трохи добавити - вже хрипить. Невже я спалив якийсь вхідний тракт ...
  •  

Crossovok

Это не связано с конертером. Обработка звука (декодирование стере и частотная демодуляция) происходят в приемнике.
  •