Про радіоприймачі

Автор Smart, Лютий 23, 2011, 19:45:58

Попередня тема - Наступна тема

AlexFM

Vova.UA писав(ла):
ЦитатаПоміняв. Чуть-чуть менше хрипить, і в стерео чуть менше шуму, але але всеодно хрипіння на деяких станціях присутнє. Продавець сказав, що зараз всі Дегени у Львові - з одної партії. І те, що в інших продавців вони на 50 і більше грн дорожчі - просто навар.

Возможно партия такая. Однако вспомнил я один случай, когда слушал в Херсоне 99.4 на деген и тоже прослушивались искажения, а на плеер все было нормально. Выяснилось, что у вещалки была крайне завышена ширина полосы. Через полгода, когда технари привели все оборудование в порядо - эффект исчез. Еще подобный эффект наблюдался вблизи мощных килловаттников, потому-что у сего приемника есть нонсенс: у него нет АРУ на ФМ! Избавиться от подобного недуга удалось внедрением в приемник малошумящего УВЧ с регулировкой по питанию. Регулировка осуществлена посредством SSB крутилки. Тогда я получил диапазон от +18дБ до -26дБ. Т.е. в 100 км от передатчиков повышеную чувствительность, а непосредственно возле кабеля стоваттного передатчика защита от выгорания тракта. Путем замены проходных полосовых керамических фильтров на более узкополосные (стоят в аналоговых спутниковых тюнерах), добился возможности приема в городской черте (гуляя по городу) неподалеку от мощных станций безпрепятственно слушать дальние из Одессы (120км) и несовсем дальние из Херсона (66 км) отстраиваясь лишь на 200 кГц. Так-же в приемнике неполноценно развита чувтствительность по ПЧ: резисторы R208, R209 на схеме, если их подобрать, то можно еще выиграть.  
  •  

pavlo_r

Не збирався купувати DEGEN 1103, але побачивши його на прилавку одного з львівських магазинів за 450 грн. неочікувано для себе загорівся бажанням його придбати. Придбав. Я і раніше багато чув про цей приймач (великою мірою завдяки UKRTVR), тому приблизно знав чого від нього чекати. Перше враження - розчарування. Привізши це китайське диво додому довелось констатувати, що воно і львівський ефір не весь хоче брати, не кажучи вже про щось більш віддалене. Та як виявилось пізніше - хвилювання були передчасні. Справа в тому, що я вже більше як пів року живу в Жовкві, а радіо в квартирі майже не вмикав. Якось було не до цього. Я просто знав, що мобілка погано ловить, але більшу частину дня перебуваю у Львові, тому не дуже переймався цим. Коли переїздив знайомі розповідали, що в Жовкві не надто добре ловиться ефірне ТБ зі Львова, а район, де знаходиться моя квартира, з точки зору прийому, взагалі ледь не найгірший. Правду казали. Потрібно було лише вийти з квартири і відійти на кілька метрів від будинку як все з\"явилось: Сокаль, Червоноград, Луцьк, Радехів, ну і поляки, куди ж без них.

http://www.youtube.com/watch?v=6f7WXt9OJeE

Відео зі сканом ефіру в Жовкві (26 км на захід від Львова). Прийом на стандартну зовнішню антену Дегена просто викинуту на вулицю з вікна першого поверху. Вікна виходять на Львів.
http://www.youtube.com/watch?v=d0Qkq9G1H2g&feature=channel_video_title
Люкс ФМ з Луцька. Умови прийому як і на попередньому записі.  
  •  

Vova.UA

pavlo_r писав(ла):
Цитата, але побачивши його на прилавку одного з львівських магазинів за 450 грн.
В магазині в районі Приміського ???  
AH.FM - Leading Trance Radio 
#1 FOR TRANCE - COMMERCIAL FREE 24/7
  •  

pavlo_r

Vova.UA писав(ла):
ЦитатаПоміняв. Чуть-чуть менше хрипить, і в стерео чуть менше шуму, але але всеодно хрипіння на деяких станціях присутнє. Продавець сказав, що зараз всі Дегени у Львові - з одної партії. І те, що в інших продавців вони на 50 і більше грн дорожчі - просто навар.

[img size=300]http://i.piccy.info/i5/92/05/1730592/DSC00006.jpg[/img]
На пл. Ринок брали? Якщо так, то коли приблизно міняли? Я брав свій 12 липня приблизно в 15:00. Кумедно, якщо мені Ваш перший екземпляр попався, бо проблеми схожі з описаних Вами, тільки ніби чутливість трохи краща. Своїм приймав і Люкс з Луцька і Еру з Рівного. А взагалі чекав від нього більше.

Додано: 15-07-2011 08:43

Vova.UA писав(ла):
Цитатаpavlo_r писав(ла):
Цитата, але побачивши його на прилавку одного з львівських магазинів за 450 грн.
В магазині в районі Приміського ???
Ні, в універмазі на пл. Ринок  
  •  

Vova.UA

pavlo_r ,я брав минулої суботи, поміняв у вівторок. Звук в нього трохи кращий, але і чутливість трохи гірша, Ретро з Франківська вже на телескоп не йде, тільки на зовн. антену. Хвилю гір теж не тягне. (
А ще не коректно працює індикатор акумулятора. Він або повний, або або зразу стає пустий, і приймач працює тільки як годинник.

Словом - треба випитати на Радіосканері, як з тим всім боротися )))  
  •  

pavlo_r

Vova.UA писав(ла):
Цитатаpavlo_r ,я брав минулої суботи, поміняв у вівторок. Звук в нього трохи кращий, але і чутливість трохи гірша, Ретро з Франківська вже на телескоп не йде, тільки на зовн. антену. Хвилю гір теж не тягне. (
А ще не коректно працює індикатор акумулятора. Він або повний, або або зразу стає пустий, і приймач працює тільки як годинник.

Словом - треба випитати на Радіосканері, як з тим всім боротися )))
А де брали?  
  •  

Vova.UA

pavlo_r писав(ла):
ЦитатаА де брали?
Біля костелу на Привокзальній. Але той, що я здав назад - 100% ще комусь втулять ))) Через 50 метрів - в іншому магазині є PL-600 за 615 грн. Тепер думаю, може варто було докласти грошей, і його взяти ))) Правда, там тільки один екземпляр,якщо поганий - вже не поміняєш :P

PS. Зараз RMF FM на 100,1 дуже сильно поперло ))) Ретро на 100,2 майже не чути ! А ще проблеми з Хіт-ФМ і Радіо 24. Напевно - через грозовий фронт, який насувається з Польщі.  
  •  

pavlo_r

Немаю змоги зараз перевірити. Я свій сьогодні хочу в Буський район вивезти, бо в моїй бетонній коробці в Жовкві купа завад. Наприклад, як з\"ясувалось - WI-FI-роутер глушить 106,7, коли вимикаю грає. Плюс, здогадуюсь, сусіди теж щось понавключали, бо коли відійти матрів 20 від будинку на телескоп прийом набагато кращий, була навіть якась польська станція на 90,5, де йшла програма українською. А ще в мене Кісс ФМ затиснуте: 104,2 якісь поляки (досить сильні), 104,4 пробивається \"Нова\" з Нововолинська. Також приймає УР1 100,2 Красне і 100,3  Нововолинськ. Коли два сигнали сильні - накладаються - чути ефект відлуння. На телескоп, в квартирі приймає 106,5 з Горохова в чудовій якості, а на зовнішню не хоче йти. Також прекрасно йде 100,5 Неорадіо, а 103,0 ФМ Галичина ледь чути. Буває чути (на телескоп в квартирі) Радехів, Броди, Луцьк і Рівне. Квартира моя на першому поверсі, вікнами на Львів. Корінні жовківчани кажуть, що цей район в якійсь радіотіні стоїть і мають рацію, бо прийом ТБ, радіо і навіть 3G інтернету там жахливий. Особливо довго возився з інтернетом.

Додано: 15-07-2011 09:29

До речі, Вам гарантію дали? В мене 6 місяців, тому поки в середину лізти не буду.  
  •  

Vova.UA

ЦитатаНаприклад, як з\"ясувалось - WI-FI-роутер глушить 106,7, коли вимикаю грає. Плюс, здогадуюсь, сусіди теж щось понавключали, бо коли відійти матрів 20 від будинку на телескоп прийом набагато кращий
Так, перешкод купа. Коли в мене комп включений , то в тій кімнаті тільки сильні станції чути. телевізор з тюнером - теж проблемно.
Цитатабула навіть якась польська станція на 90,5, де йшла програма українською.
Polskie Radio Rzeszow 120.00 kWt ERP pol.H. RTCN Krosno
Непогано, до Жовкви 156 км. Передачі українською в них є щодня, район близький до кордону.
ЦитатаА ще в мене Кісс ФМ затиснуте:
А звук нормальний ? В мене баси хриплять =(
Гарантію там на приймачі взагалі не дають ( Тільки міняють при потребі на протязі кількох днів.
Я доречі, вчора проходив через Ринок - зайшов в той універмаг) там, виявляється, є ще Тексан 3000 за 550 грн, але з підписами китайською :woohoo: Біля приміського - 615, а на радіобазарі 650 (англ)  
  •  

zoz

AlexFM писав(ла):
ЦитатаVova.UA писав(ла):

Возможно партия такая. Однако вспомнил я один случай, когда слушал в Херсоне 99.4 на деген и тоже прослушивались искажения, а на плеер все было нормально. Выяснилось, что у вещалки была крайне завышена ширина полосы. Через полгода, когда технари привели все оборудование в порядо - эффект исчез. Еще подобный эффект наблюдался вблизи мощных килловаттников, потому-что у сего приемника есть нонсенс: у него нет АРУ на ФМ! Избавиться от подобного недуга удалось внедрением в приемник малошумящего УВЧ с регулировкой по питанию. Регулировка осуществлена посредством SSB крутилки. Тогда я получил диапазон от +18дБ до -26дБ. Т.е. в 100 км от передатчиков повышеную чувствительность, а непосредственно возле кабеля стоваттного передатчика защита от выгорания тракта. Путем замены проходных полосовых керамических фильтров на более узкополосные (стоят в аналоговых спутниковых тюнерах), добился возможности приема в городской черте (гуляя по городу) неподалеку от мощных станций безпрепятственно слушать дальние из Одессы (120км) и несовсем дальние из Херсона (66 км) отстраиваясь лишь на 200 кГц. Так-же в приемнике неполноценно развита чувтствительность по ПЧ: резисторы R208, R209 на схеме, если их подобрать, то можно еще выиграть.
Повністю згідний - таке ж саме наблюдається і в мене наприкладі радіостанцій РетроФМ -яка в Ковелі працює на 103,9 -ну точно завищена ширина полоси ,а от ХітФМ - все нормально і на інших радіостанціях все нормально.  
  •  

Vova.UA

zoz писав(ла):
ЦитатаПовністю згідний - таке ж саме наблюдається і в мене наприкладі радіостанцій РетроФМ -яка в Ковелі працює на 103,9 -ну точно завищена ширина полоси ,а от ХітФМ - все нормально і на інших радіостанціях все нормально.
В мене біля Львова хриплять : Шарманка, Кісс, Мелодія. Львівська хвиля - не сильно.
zoz, а у Вас індикатор акумулятора теж завжди повний ?  
  •  

zoz

Vova.UA писав(ла):
zoz, а у Вас індикатор акумулятора теж завжди повний ?

Як купив приймач - акумулятори були почті розряджені , але ще попрацювали хвилин 20, індикатор -показував 2 поділки і моргала батарейка,заряжав їх перший раз 13 годин - і тим часом слухав приймач .
Після зарядки працював десь години чотири індикатор показував всі поділки , потім стало показувати пів зарядки а ще через годину прослуховування поділок нестало і став моргати індикатор ( був якраз в селі і зарядки не було).А зранку через ніч індикатор став показувати знов всі поділки - ну і правда ще приймач пропрацював десь згодину поки сам автоматично не вимкнувся.Після другої зарядки все стало на свої місця  - -перевіряв акуми тестером , виснажуються повністю.

Додано: 17-07-2011 15:19

Ще замітив таке - батарея виснажується по різному в залежності який діапазон слухаємо
 найбільше споживання іде коли слухаємо КХ-діапазони з SSB модуляцією.
 найменше споживання на діапазонах з внутрішньою магнітною антеною ДХ,СХ.  
  •  

pavlo_r

Vova.UA, по кількох днях користування своїм Дегеном можу зробити деякі висновки:
Спочатку я трохи боявся, що в кінці до назви приймача доведеться додати \"...ерат\", але цього не сталось. В моїй жовківській квартирі, як виявилось багато завад, котрі впливають на прийом, та й часу тестувати не було. Як і обіцяв - привіз свій екземпляр на рідні села. Отож точка прийому Буський район, село Чаниж. Приблизні відстані по прямій:
Львів 56 км;
Тернопіль 93 км;
Луцьк 92 км.
Окрім стабільного прийому радіостанцій зі Львова, впевнено приймалось радіо Сокаль (глушило Львівську хвилю) та ФМ Галичина з Бродів та Радехова, і УР1 (100,2 102,8 106,5). Постійний прийом, який, проте залежав від конкретного розташування приймача був з Тернополя: 88,1 Радіо 24, 102,3 ФМ Галичина (найкраще, 104,1 Наше Радіо та 104,9 Мелодія (в суботу вечором там деякий час Наше радіо грало);
з Луцька - 88,3 УР1, 88,7 Радіо 24 (трохи Ера заважала), і найкраще 106,9 Люкс (я його навіть в Жовкві чую);
З рівненських найвпевненіше чомусь ловилась Ера (це якщо не рахувати проходження в п\'ятницю)105,1, іноді було Радіо 24 та ще рідше Мелодія. Постійно присутнім був звук УТ1 (83,75), втім, з Тернополя теж його чути (99,75). Приємно здивував постійний, хоч і дуже слабкий, сигнал Нашого радіо з Хмельницького (зникав лише тоді коли весь ефір забивали турки). А ще прийняв слабкий сигнал на 106,2. Говорили українською і позивні звучали, здається, B-A Radio (БІ-Ей Радіо), а також 103,4 -здогадуюсь, що Житомирська хвиля.

Додано: 18-07-2011 23:17

Сьогодні натрапив на непогане проходження з півдня - вперше прийняв 92,5 радіо Культура та 101,4 Твоє радіо (Галю заглушило нафіг). Крім них були присутні майже всі Франківські та Чернівецькі станції, де частоти з львівськими не співпадали. Також грало радіо Нова та Мюзік радіо з Нововолинська.
От і ніби все по прийому. звісно було ще чути купу поляків, але це надто довго описувати. Все що ловилось в ці дні приймав на розкладений телескоп.
Тепер про сам приймач.
До нього не можна вжити критерій шановного Адміна, про прирівняння звичайного приймача до Дегена зі складеною антеною. У мого не так: там, де звичайні приймачі витягують весь львівський ефір він на складений телескоп тільки кіловатники й чує і то зі шумом. При порівнянні з автомобільним Піонером останній лишається далеко позаду. Так як коли Деген витягує дальні станції, Піонер на тому ж місці тільки місцеві і ловить. Індикатор батереї в мене працює добре, а звук трохи хрипить на Kiss та сильно на Мелодії, і з цим треба щось робити, бо діє на нерви.
P. S. Назнімав купу відео, може завтра щось викладу.  
  •  

pavlo_r

Забігав сьогодні в універмаг на пл. Ринок. Деген ДЕ1103 вже 550 грн. Вчасно я його придбав )))  
  •  

zoz

pavlo_r писав(ла):
ЦитатаVova.UA, А ще прийняв слабкий сигнал на 106,2. Говорили українською і позивні звучали, здається, B-A Radio (БІ-Ей Радіо),

Радіо Бі Ей (ВА) -білоруська радіостанція , а частота 106.2 це передавач з міста Брест  http://www.protv.net.ua/46232-radio-bi-yej-18-let-s-vami-18-let-dlya-vas.html  .
Доречі в ранішніх проходженнях в нас її теж чути.  
  •