Про прийом DVB-T2

Автор HDTVUkraine, Липень 26, 2011, 19:56:23

Попередня тема - Наступна тема

Vova.UA

Цитата: "admin" post=28493а хто експерт?
я з ним не знайомий...
Ось ще повідомлення від нього
ЦитатаДійсно, поступила перша партія в наш район. Вчора на місто, сьогодні на села. Саме STRONG 8500. На посилках пише закупочна вартість, всі посилки адресні. Приймання сигналу в деякі села ,та і в самому місті з нашого ретранслятора затруднені, а подекуди і взагалі неможливо. В мене сигнал 100 і 100 на 23 і 32 част. канал., на 53ч.к. 98 і 100, на 57 ч.к. 97 і 100. Антена кімнатна, з підсиленням ARU-01. На саморобну кімнатну широкополосну антену на 23 ч.к. 92 і 100, 32 ч.к. 86 і 100, 53 ч.к. 73 і 100, 57 ч.к. 76 і 100. На нижніх частотах сигнал кращий, на верхніх частотах сигнал гірший. Тому налаштувати сигнал потрібно по верхній частоті. Працює 25 каналів , на 7 ще "матраси".
це з сат. форуму
AH.FM - Leading Trance Radio 
#1 FOR TRANCE - COMMERCIAL FREE 24/7
  •  

admin

ааа
кімната
тоді питань немає
  •  

Ігор

Подивився карти покриття київської області, залишився задоволеним. Помітив що з БЦ в мене має бути впевнений сигнал, а в діда який живе за 2 км гора затуляє, в тому місці навіть зникає прийом радіо на телефоні. А з Києва і Кагарлика має бути і в мене і в діда.

Не можу зрозуміти чому в самому Рокитному сигнал стає гіршим? Може через ліс?

Від Володарки очійував трохи кращого.

В місцях де вежа спеціально залишене пусте місце щоб видно було де вежа?
  •  

admin

Цитата: "Ігор" post=28498Не можу зрозуміти чому в самому Рокитному сигнал стає гіршим? Може через ліс?

яма 30 метрів

Цитата: "Ігор" post=28498В місцях де вежа спеціально залишене пусте місце щоб видно було де вежа?
ну можна і так вважати:)
UPD:
Цитата: "oldman" post=28485
Цитата: "admin" post=28483500 МГц
Влад, а вот интересно, большая ли разница в покрытии между частотами 500 и 700 мгц? Может Вы просто для сравнения делали просчёт на разных частотах?
http://www.fayloobmennik.net/2042197
  •  

Ігор

Цитата: "admin" post=28499ну можна і так вважати:)
а реально що там?

Треба пошвидше купувати тюнер :)
  •  

Vova.UA

Цитата: "admin" post=28497ааа
кімната
тоді питань немає
це ЙОГО антена, а не всіх тих, в кого поганий прийом. Ну я завтра може ще щось розпитаю.
  •  

Vova.UA

Цитата: "Ігор" post=28498В місцях де вежа спеціально залишене пусте місце щоб видно було де вежа?
це означає, що треба буде трохи помучитись з антеною. Десь в центрі Львова я вже бачив такі задерті вгору антени ...
  •  

Ігор

Щось на зразок зони мовчання, де сигнал ще не добрався до землі? І тому його важко прийняти. Згадав у новині де було написано про київську телевежу, що працівники не можуть прийняти з неї сигнал. Це те ж саме?
  •  

admin

Господи, нет конечно!
просто диаметр был ошибочно поставлен на километр
могу перерисовать с точностью до метра, но это дофига работы

да, прямо под вышкой могут быть проблемы
но разговор о нескольких метрах, максимум нескольких десятках метров
(чем выше вышка, тем больше это расстояние)
  •  

sergiy1103

Я вже описував проблему прийому цифрового ТВ (пост № 198), але на даний час вона вирішилась досить дивно. Нагадаю про умови прийому: Strong 8500, антена Dipol ATX 91/21-60, Тернопільська область, Монастириський район. Точка знаходиться 29 км від передавача в Івано-Франківску (0.5 кВт) , 27 км від передавача в м.Бучач (0.1 кВТ) и 67 км від передавача в м.Тернопіль (1 кВТ).
В зв"язку із горбистою місцевістю цифрового ТВ я так і не зловив.
Проте, вивчаючи карту ймовірного покриття сигналом DVB-t2, що розміщена на сайті, я помітив, що на точку прийому може попадати сигнал з Микуличина Івано-Франківської області. Спочатку скептично поставившись до цього (Микуличин від точки прийому знаходиться на віддалі 85-90 км, передавач там 0.1 кВт, а на сайті efirt2.tv радіус його дії 20 км), вирішив таки розвернути антену приблизно на 45 градусів від напрямку (на Івано-Франківськ антена на висоті 3,5 метра від землі) , увімкнув 35 канал з І-им мультиплексом і тюнер побачив сигнал 50 на 15, на 39 каналі - 55 на 20, на 49 - 50 на 18. На 31 каналі сигнал постійно то піднімався, то падав до 0 і канали не сканувались. Піднявши антену на 8 метрів, зловив сигнал 60 на 40 на 35, 39, 49 каналах та 50 на 20 на 31 каналі.
Вчора під час дощу 35, 39, 49 канали показували без проблем (сигал під час дощу на них впав на 8-10 одиниць), а сигнал на 31 каналі пропав (після дощу відновився).
Проте, до цього часу не можу зрозуміти, як може ловити сигнал з передавача 0,1 кВТ на відстані 85-90 км, а з 0,5 кВТ на віддаль 29 км ні. Можливо це тому, що в Микуличині передавач знаходиться на висоті 1 км 111 метрів.

Р.С. Підсилювачі пробував SWA 9999, PAE-65 TS, PAE-777, SWA-9000R,підсилювач 9999999, саморобний підсилювач на двох транзисторах КТ3132А-2. Найкращий сигнал на підсилювачі PAE-65 TS. Підсилювачі підключались до 5 V від тюнера.
  •  

admin

efirt2.tv та радіус впевненого прийома що там описано - КАКА

радий що мої труди по створенню теоретичних карт прийома комусь доцільні

Щодо
ЦитатаПроте, до цього часу не можу зрозуміти, як може ловити сигнал з передавача 0,1 кВТ на відстані 85-90 км, а з 0,5 кВТ на віддаль 29 км ні. Можливо це тому, що в Микуличині передавач знаходиться на висоті 1 км 111 метрів.

рельеф та висота мають більше значення аніж потужність та відстань

а який саме у Вас населений пункт? (можно у ПП)

UPD:
Кстати, никого не обижая, человек пробует Бучач/ИВФ/Тернополь - сигнала нет - пишет на форуме.
Кто-то читает и решает что сигнала нет, ну и думает что цифра УГ и плохо построенна.
На самом деле сигнал есть, просто с другого ретранслятора.
Понятно что подобные карты покрытия должен делать Зеонбуд а не укртвр, но всё таки есть большая разница между отсутствием сигнала и похренительским отношением к указаниям откуда этот сигнал принимать...
  •  

sergiy1103

Цитата: "admin" post=28862а який саме у Вас населений пункт? (можно у ПП)
Настроював я цифру в селах Яргорів та Красіїв Монастириського районe для своїх двох бабусь. Описаний вище випадок стосується с. Яргорів. В с. Красіїв Монастириського району цифру я також настроїв по аналогії на передавач в Микуличині (з інших напрямків також не тягне і покриття для цього населеного пункту навіть на ймовірній карті прийому відсутнє, хоч 2 аналогових канали на ДМВ діапазоні - Інтер та ICTV ловить із задовільною якістю з Івано-Франківська.)
  •  

admin

як я казав
ЦитатаСинє - це ліміт для "польських" антен з підсилювачем, далі (навіть якщо на карті пусто, бо скажімо сигнал зникає зовсім рядом з нас. пунктом) можна і потрібно приймати Т2, але антени та підсилювачі будуть не такі вже й дешеві.

шодо Івано-Франківська, то можливо антенна Зеонбуда десь на середині вежі, або не працюють на повну потужність
  •  

sergiy1103

В Івано-Франківську передавач Зеонбуду встановлений практично на самому верху телевишки, але Івано-Франківськ знаходиться на рівнині, оточеній з усіх боків в радіусі 25 км пагорбами висотою від 250 до 400 метрів, а той більше, тому й ефективність поширення сигналу від передавача 0,5 кВт практично ніяка.
  •  

admin

дійсно, передивився фото, антена Зеонбуда на верхніьому майданчику

Цитатаале Івано-Франківськ знаходиться на рівнині, оточеній з усіх боків в радіусі 25 км пагорбами висотою від 250 до 400 метрів, а той більше, тому й ефективність поширення сигналу від передавача 0,5 кВт практично ніяка.
тоді б і Інтера та айсітіві не було б, для них ти ж самі пагорби
мабуть Зеонбуд мовить з меншою потужністю, бо 500 Вт цифри це як 2,5 кВт аналогу
  •