Тропосферне проходження

Автор E.v.g., Червень 25, 2009, 03:13:26

Попередня тема - Наступна тема

Vova.UA

Цитата: "pavlo_r" post=5591
Цитата: "digitalif" post=558591,1 - Шарманка - Львів
Всюди її повно. Навіть в тропо лізе  ;)
Там сигнал такий, що ппц! В мене в центрі Львова плеєр на 91,1 РДС показує навіть коли наушники відключені  :blink:  
AH.FM - Leading Trance Radio 
#1 FOR TRANCE - COMMERCIAL FREE 24/7
  •  

digitalif

Цитата: "galicja" post=5588в який час?
антена зовнішня?
який приймач?

я на свій грюндіг,на який вночі приймаю румунів ніц не годен прийняти з того,що ти написав. хіба що тропо вже пройшло.

Прийняв на Tecsun PL-600 о 10 годині ранку. Антена - рідний телескоп.

http://www.dxinfocentre.com/tropo_eur.html

За цим посиланням досить достовірні прогнози бувають, моя практика показує...

А ту Шарманку зі Львова навіть без тропо, майже кожного вечора чути, навіть на мобільник, правда на 5 поверсі 9-поверхівки.  
  •  

FMDX

На диком, диком :) :) Западе... Конечно же, Украины.
 Последние дни приёма, каждый из нас старается принять то, что ещё возможно... Так, утром 22ого уже на 4ку можно было слушать Польскую Тройку (в пределах 103.5-105 МГц), но только её одну, а уже вечером, после 19:30 украинского времени (NB! Гады продажные, ЧТО творят со временем! Нам, DXистам с нашим UTC СТОЛЬКО путаницы создали!!! :( ) как пошла традиционная частота RMF-FM на "5" (ещё с вечера 21ого!) (куда-то с их сайта апликация с частотами исчезла, увы, не могу найти), так она и продержалась до позднего вечера 22ого . Впервые пополнил собственную коллекцию приёмом Р.Мария на 94-97 МГц, были и R.Zet, и в пределах 88-92 МГц (что редкость, кстати - их появление здесь) - опять РМФ, Труйка Эра (из Ковеля на 91.5???), опять поляк (???) и, что больше всего меня удивляет, какой-то араб или турок, о котором упоминал в прежних сообщеньях. Никак не пойму (может, кто-то из вас тоже эту станцию принимал, подскажите) - ОТКУДА он может взяться, если никто из того региона уже давно НЕ принимается, а идут ТОЛЬКО поляки??? Может, это какая-то этническая станция в Польше или Румынии??? :-0
А 23его утром, хоть и приём был не такой ошеломляющий (почти все польские частоты - на 5 и изредка на 4-3), но выше 10 МГц появилась (впервые в этом году) Белорусская Культура, а также Украинская, на нижнем ФМ также слабо проходила Ковельская (???) Эра...  
  •  

Serhiy1970

Два дня подряд сильно активизировались вспышки на солнце. Вчера было 13 вспышек, 2 из них очень мощные. Сегодня пока что 6.
Вчера во время двух мощных вспышек пропадала радиосвязь на всех КВ диапазонах.
http://www.tesis.lebedev.ru/en/sun_flares.html  
  •  

pavlo_r

Цитата: "FMDX" post=5878Ковельская (???) Эра...
На 91,5 Ера іде в Луцьку (http://ukrtvr.org/index.php?option=com_content&view=article&id=403) - листайте сайт (!) в Ковелі вона взагалі не мовить. Оскільки частоти Ви вказуєте діапазоном роблю логічний висовок, що налаштовуєтесь Ви по стрілці, але може хоч приблизо вкажете місце прийому, бо наш Дикий Захід трохи великий. Я от вчора поперся на рідну Бузеччину і прихопив Деген з єдиною метою - послухати Авторадіо з Рівного (можна подумати воно там відрізняється від того що у Львові). Пів дня ходив подвір'ям шукаючи потрібний сигнал на 105.7, але сильний сигнал з Польщі на цій частоті давав примарні шанси на успіх. Та ось нарешті вечором удача мені посміхнулась (тобто збулась мрія ідіота) і на 105,7 зазвучало рівненське Авторадіо (140 км.). Зазвучало слабо але дуже навіть розбірливо.  
  •  

Vova.UA

Сьогодні зранку досить непогано йде Ретро з Франика, і Fun radio 87,7/
Ще зловив SRo R?dio Dev?n (Bardejov, Stebnick? Magura) 88,8 МГц - раніше не ловив.
А вчора ще можна було чути Мелодію на 104,9 і Хвилю гір 104,52 (104,6).
Ну , і як завжди - поляки: 87,6 , 87,8, 88,0, 88,2, 88,4, 89,5, 90,1, 90,5, 90,7, 91,3, 92,0, 92,3, 94,1, 95,0, 96,3, 98,9, 99,6, 100,0, 101,1, 103,1, 103,4, 105,1, 107,7 - і це ще не повний список ))))))))  
AH.FM - Leading Trance Radio 
#1 FOR TRANCE - COMMERCIAL FREE 24/7
  •  

pavlo_r

А в мене зараз глухо((( От вчора було сильне проходження з Польщі. Сильне настільки, що на 102.1 та 107.2 замість відповідних львівських станцій впевнено йшли поляки. Ще була Мелодія з Тернополя на 104.9 та УТ1 на 99.75 (мабуть  звідти ж). Також з'явилась підозра, що сильні завади в моїй квартитирі створює сусідський телевізор, бо звук від УТ1 ловився крізь сильний фон і гул на 94.1 та 97.(?)5. Схожі завади від телевізора траплялись мені кілька років тому, коли ще промишляв ремонтом телевізорів і ремонтував "Електрон-714" (ламповий, кольоровий). Тоді разом із засвіченням кінескопа звук увімкненого каналу з'являвся на відстані в 10 м. на всьому доступному ФМ-діапазоні.  
  •  

zoz

Вчора була можливість виїхати за місто , Ковельський район від міста 25 км, взявши свої 2 приймачі Degen1103 i Tecsun909 вирішив просканувати радіопростір.Ось спостереження:
101,2 -ЛюксФМ(Хмельницький)-250км
101,1 -УХ-ФМ (Тернопіль)-185км
97,3 -ЕСКА(Замость)-125км
96,8 -Польське радіо 1(Лежайськ)200км
107,9 -Радіо Зет(Пшемишль)230км
101,8 -РМФ ФМ(Лежайск)200км
107,5 -Стильне радіо(Дубровиця)110км -звук зажатий  мовить як брехунець!
102,0 -РадіусФМ (Пінск)120км
105,2 -УР2 Промінь(Любешів)65км
105,3 -Мелодія(Дубровиця)110км
106,6 -УР3 Культура(Дубровиця)110км
106,8 -Білоруське радіо Культура(Пінск)120км
107,8 -радіо Луцьк(Любешів)65км
101,2 -радіоРокс(Брест)130км
107,1 -Мелодія(Зарічне)100км
104,9 -Стильне(Зарічне)100км -теж звук зажатий, чи це може фішка цієї радіостанції
98,40 -Білоруське Радіо(Пінск)120км
94,60 -БрестФМ(Пінск)120км
100,1 -РМФ ФМ(Крсно)275км
Крім того як завжди добре ловилися радіостанції з Антополя (Рівне), Луцька ,Нововолинська ,Замостя(Польща) ,Хелма(Польща)
Також на :
6 ТВК а Ковелі була профілактика , було чути звук від каналу Інтер(Львів) 170км,
10 ТВК - Телевізія польська ТВП1 (Замость)125км  
  •  

pavlo_r

Цитата: "zoz" post=64735 ТВК а Ковелі була профілактика , було чути звук від каналу Інтер(Львів) 170км,
Яке відношення 5 твк має до 6-го?  
  •  

Ігор

Не знаю фішка в них чи ні, але на Стильному у Києві і БЦ звук нормальний.

Сьогодні добре приймається Радіус фм з Брагіна. Майже не зникає :)

Ps. Думаю спробувати стару полячку переробити повністю під метрову. Як ви думаєте прийом Радіуса покращиться?  
  •  

Radiostyle

Ігоре з ювілейним постом! ;)  
  •  

Radiostyle

Цитата: "Ігор" post=6531Не знаю фішка в них чи ні, але на Стильному у Києві і БЦ звук нормальний.

Сьогодні добре приймається Радіус фм з Брагіна. Майже не зникає :)

Ps. Думаю спробувати стару полячку переробити повністю під метрову. Як ви думаєте прийом Радіуса покращиться?
Все може бути! :)  
  •  

SFC

Цитата: "Ігор" post=6531Думаю спробувати стару полячку переробити повністю під метрову.

это каким образом ты хочешь такое сотворить? :woohoo:  
  •  

Ігор

Дякую;-)

треба на вихідних похімічити. Радіус приймається майже завжди окрім дощової погоди. Але сигнал дуже часто зникає, хочеться ці зникання звести до мінімуму.  
  •  

SFC

Игорь, это польское говно просто изначально не способно принимать 1 и 2 поддиапазон мв (1-5 твк). как ты собираешься из него сделать метровую антенну? к тому же вещание может вестить в вертикальной поляризации, а сия "конструкция" заточена под горизонтальную поляризацию.

думаю, что нихрена у тебя из этой затеи не выйдет... B)  
  •